icon

Trhanie spodnej osmičky - moje skúsenosti a rady

dzanka23
1. máj 2021

Dobrý deň chcela by som sa podeliť o moju skúsenosť s trhanim pravej dolnej osmičky a možno aj tým poradiť
Takže začnem tým ze po vyzrhnuti a zasiti troma stehmi som mala zahryznuty tampón asi tak 25 min prišla som domov a dávala som si studené obklady po asi 4 hodinách mi odznela anestézia a začali bolesti na ktoré som používala novalgin ak ho doma mate určite si ho dajte je totiž od zápalu a hneď som začala piť repikový čaj ten som pila celé tri dni takže nie len vyplachovat ale naozaj aj piť po 12 hodinách som jemne vyplachovala corsodylom ten dezinfikuje do večera som jemne opuchla večer pred spaním som si jemne umyla zuby je to dôležité aj keď sa bojíte určite treba a výplachla znova corsodylom do rána som naozaj strašne opuchla dala som si aescin 3 krát denne po 2 tabletky je to na odpuchnutie a pridala som na vyplachovanie glimbax je to od zápalu a bolesti ako som si ho dala bolesti ustúpili opuch na ďalší deň bol výrazne menší a bolesti absolútne žiadne jest len kasovite jedla ktoré sa dajú ľahko prehltnúť a vždy po každom jedle vyplachnut bud čajom alebo jedným z prípravkov na ten studený obklad naozaj dávať iba prvých 24 hodín potom už nie lebo spomaly liečbu a viac uskodi ako pomôže takže asi toľko mne toto pomohlo dúfam ze niekomu toto pomôže a ľahko si tým prejdete netreba sa báť prvé dva tri dni to bolí ale ako prišlo tak odišlo

moniocko
1. máj 2021

@dzanka23 super 🙂... Ja zas klopem na drevo, osmicka v pravo dole... Moj zubar ma strasil, ze to bude hodinovy zakrok, ze budem napuchnuta a neviem co.... Zubarka tu v rakusku kde zijem, ho mala do 5.minut vonku, ziadne bolesti, ziadny opuch 🙂.... Este ma caka na lavej strane 🙂

karpina
1. máj 2021

@dzanka23 2-3 dni po vytrhnutí sa nemá vôbec rana vyplachovať.

hviera81
1. máj 2021

mna zubarka plasila, ze dolne osmicky su vacsinou na atb....

dzanka23
autor
1. máj 2021

@karpina vyplachovat sa nemá prvých 12 až 24 hodín pokiaľ krváca

00ivi00
1. máj 2021

Je rozdiel trhanie osmičiek a je rozdiel vyoperovanie osmičiek, takže neviem, čo konkrétne teraz myslíš. Či aj po trhaní sa tá rana zošíva? Mne vyoperovali hornú aj dolnú osmičku na jednej strane naraz, samozrejme aj s antibiotikami, povedal, že bez nich to nejde (kojila som a pýtala som sa či by som nemohla byť bez atb). Teda ja som bola opuchnutá maximálne ako sa len dalo, bolesti silné (bez tabletiek od bolesti), žiadne obklady mi nepomohli 🤗 ale teda na dezinfikovanie som si kúpila v lekárni a prvé dni som to čistila tým a zvyšné dni mi bohato stačil taktiež repíkový čaj 👍🏻

lienka.7
1. máj 2021

@dzanka23 nielkolko krat mi trhali osmicky... mna paradoxne najviac paradoxne ale bolela sanka 😔😔😔 tiez som mala aj atb.