icon

Trombofília a očkovanie

dadika2535
11. jan 2022

Lekárske názory sa líšia... Aké máte vy skúsenosti? Poprípade Vám bol vydaní certifikát o kontraindikácii očkovania? Vopred ďakujem za slušné odpovede 🙂

petamich
11. jan 2022

trombofilne mutacie su rozne, od lahsich po zavazne, urcite by som ja osobne dala na radu hematologicky - mna skontrolovala dva mesiace po porode a povolila mi ockovat sa - ja mam ale zopar lahsich mutacii + trombozu v minulosti + som mala tazkosti tak som cele tehotenstvo bola na LWH

jvlo
11. jan 2022

@dadika2535 mám trombofíliu a nedala som sa, môj otec má trombofíliu, je po trombóze, infarkte, berie chemo a do ockovania ho tlacili. Dostal 2x pfizer a covid dostal aj tak, skoncil s nábehom na zápal pľúc a 2x ATB. Názor si urob sama. Niekto ti povie, že ak by nebol očkovaný, skončil by v nemocnici, niekto, že očkovanie nezabralo a priebeh by bol rovnaký...Potvrdenie o kontraindikácii, tak aby ti aj platilo dostaneš ťažko.

petulik1991
11. jan 2022

@dadika2535 Ahoj, ja mám diagnózu "Iný trombofilny stav" a teda bola to aj indikácia k očkovaniu. Som zaockovana už 3. dávkou a akurát mi odporučili pichnut si fraxiparine v deň a deň po očkovaní

liana03
11. jan 2022

@dadika2535 Aj manžel ma trombofíliu , najskôr lekárka očkovanie odporučila, ale po očkovaní dostal do cca 2 týždňov trombózu, ďalšiu dávku mu neodporúčajú. Dostal aj papier že sa nemôže očkovať.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
ecko80
11. jan 2022

@dadika2535 Tiez mam vrodeny trombofilny stav, Leiden V (pocas tehotenstiev v liecbe s Fraxiparinom), ockovala som sa Modernou, mam 3 davky.
Sestra to iste, ma 2x Pfizer. Ona sa aj radila s odbornikmi (ma aj ine dg), odporucali jej ockovanie.
Bez problemov.

petkasaurus
11. jan 2022

@ecko80 @bambulienka25
Ja som tie ockovana 2x, ked som este nevedela ze mam leiden.. Treba si po ockovani pichnut clexane?

ecko80
11. jan 2022

@petkasaurus Sestre odporucila jej dr nejake tabletky na riedenie (nie injekcie), tak ona brala (ale hlavne aj kvoli tym inym dg, ktore ma). Ja som nebrala nic.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
petamich
11. jan 2022

@petkasaurus mne kazali len vela pohybu a vela vody

dadika2535
autor
11. jan 2022

@jvlo práveže toho sa bojím a preto otáľam, doteraz mi stačil ten prvý papier o kontraindikácii, ale teraz podľa nového mi ho nikto nechce vydať. Ja osobne pokým nemusím nikam nechodím a pravidelne som sa nechávala na vlastné náklady testovať.

dadika2535
autor
11. jan 2022

@ecko80 počas tehotenstva každý deň ste si pichali fraxiparin?

butterfly333
11. jan 2022

@dadika2535 tiež mam vrodenú trombofiliu mutacia MTHFR homozygot a ďalšie štyri tiež som rok váhala či sa dat zaočkovať covid som prekonala stredne ťažký no keďže sa snažíme o babo už 4r rozhodli sme sa dat zaočkovať beriem denne aspirin protekt 100mg na riedenie krvi a v tehu mam fraxiparin ak sa podarí. Som zaočkovana 2x pfizer. Všetko zatiaľ v poriadku.

ecko80
11. jan 2022

@dadika2535 Ano, od cca 7. tt do porodu, plus este 7 tyzdnov po porode

pallacinka29
11. jan 2022

@bambulienka25 ja presne tak isto, rovnaka dg ako Ty a 3 davky