Trombofília a očkovanie
Lekárske názory sa líšia... Aké máte vy skúsenosti? Poprípade Vám bol vydaní certifikát o kontraindikácii očkovania? Vopred ďakujem za slušné odpovede 🙂
@dadika2535 mám trombofíliu a nedala som sa, môj otec má trombofíliu, je po trombóze, infarkte, berie chemo a do ockovania ho tlacili. Dostal 2x pfizer a covid dostal aj tak, skoncil s nábehom na zápal pľúc a 2x ATB. Názor si urob sama. Niekto ti povie, že ak by nebol očkovaný, skončil by v nemocnici, niekto, že očkovanie nezabralo a priebeh by bol rovnaký...Potvrdenie o kontraindikácii, tak aby ti aj platilo dostaneš ťažko.
@dadika2535 Ahoj, ja mám diagnózu "Iný trombofilny stav" a teda bola to aj indikácia k očkovaniu. Som zaockovana už 3. dávkou a akurát mi odporučili pichnut si fraxiparine v deň a deň po očkovaní
@dadika2535 Aj manžel ma trombofíliu , najskôr lekárka očkovanie odporučila, ale po očkovaní dostal do cca 2 týždňov trombózu, ďalšiu dávku mu neodporúčajú. Dostal aj papier že sa nemôže očkovať.
@dadika2535 Tiez mam vrodeny trombofilny stav, Leiden V (pocas tehotenstiev v liecbe s Fraxiparinom), ockovala som sa Modernou, mam 3 davky.
Sestra to iste, ma 2x Pfizer. Ona sa aj radila s odbornikmi (ma aj ine dg), odporucali jej ockovanie.
Bez problemov.
@ecko80 @bambulienka25
Ja som tie ockovana 2x, ked som este nevedela ze mam leiden.. Treba si po ockovani pichnut clexane?
@petkasaurus Sestre odporucila jej dr nejake tabletky na riedenie (nie injekcie), tak ona brala (ale hlavne aj kvoli tym inym dg, ktore ma). Ja som nebrala nic.
@jvlo práveže toho sa bojím a preto otáľam, doteraz mi stačil ten prvý papier o kontraindikácii, ale teraz podľa nového mi ho nikto nechce vydať. Ja osobne pokým nemusím nikam nechodím a pravidelne som sa nechávala na vlastné náklady testovať.
@dadika2535 tiež mam vrodenú trombofiliu mutacia MTHFR homozygot a ďalšie štyri tiež som rok váhala či sa dat zaočkovať covid som prekonala stredne ťažký no keďže sa snažíme o babo už 4r rozhodli sme sa dat zaočkovať beriem denne aspirin protekt 100mg na riedenie krvi a v tehu mam fraxiparin ak sa podarí. Som zaočkovana 2x pfizer. Všetko zatiaľ v poriadku.

trombofilne mutacie su rozne, od lahsich po zavazne, urcite by som ja osobne dala na radu hematologicky - mna skontrolovala dva mesiace po porode a povolila mi ockovat sa - ja mam ale zopar lahsich mutacii + trombozu v minulosti + som mala tazkosti tak som cele tehotenstvo bola na LWH