Tvarovanie zubov plombou
Dnes mi zubarka zarovnavala zuby plombou kedze moje predne dvojky boli velmi male vyzeralo to komicky ako detske zubky .... no neskutocne nekomfortne sa teraz citim :/ mam pocit akoby som mala lopaty pritom mi ho len pekne zarovnala no musela ich zvnutra sravit hrupsie lebo tam boli hlboke kazy a zuby by mi casom praskali... Ako dlho sa na take nieco da zvyknut??? Citim sa akoby som mala predkus a pritom nemam len ten pocit ze cela pera je pricapena na zuboch vkuse mi tam beha jazyk a vkuse krutim usta 🙈
@pivonka6 aj obrusovala vela celu tvar som mala ako od pudru ..v noci som citila akoby sa mi to odlepovalo a rano sok co mam v ustach nalepene 🙈 ja som chcela keramicke nove aspon.6 zubkov hore ale doktorka ze skusi takto zarovnat aby som si nedavala este svoje zuby prec ze to je skoro ...
@janhe ale keď som čakala na porcelánový, urobila mi na týždeň zub ako autorke, ale celý zub. Za to som platila 15 e. Ale či je to to iste, to neviem. Pretože mne povedala, že si mám dávať pozor a týždeň nič tvrdé nejesť, aby sa mi to neodlomilo. Čiže neviem posúdiť, či som to mala z rovnakého materiálu...
Keď sa už tu bavíme o zuboch, čítala som, že chýbajúci zub sa dá premostiť skleným vláknom. Tiež to nie je drahé,
@pivonka6 nechcela moje obrusovat praveze chcela len plombou zarovnat tie mensie ...ako hovorila ze to je na mne len podla nej by to bola skoda aj drahe ked mi moze moje dotvarovat ...a ze ked sa mi to ani tak nebude pacit ze potom kludne dame porcelanky alebo ake budem chciet
@janhe ja som mala na dvojke aj jednotke z oboch stran kazy ... takze klasika spravila kazy vycistila isla to plombovat ..obrusila ho pekne a uz len tvarovala a zatvrdzovala .. bezna cena za osetrenie kazu a plombu 40€ mne robila dva zuby takze 80€ to dotvarovanie som mala uz v cene teda ..ale urcite keby ze nemam kaz taak si to rata riadne ako plombovanie zuba cize 40€ za jeden zubok
@shawlin ahoj, chcem sa ta opýtať, či s plombou na predných zuboch fungujes normálne? Ci sa ti nezlomila, ci môžeš hrýzť do všetkého. Mna to caka vo štvrtok, mam kaz na prednom zube a zubar mi chce spraviť plombu, lebo mi nechce trhať zub, ze mi to spraví takto. Tak preto sa pýtam, nemam s tým skúsenosť vôbec. Mam voči tomu určitý rešpekt, hlavne sa bojím, ci sa mi to nezlomi alebo tak. Ďakujem za info. Pekny den.
@edithp aha pozem.ze.reagujes.na.moj prispevok co.som.este skor davala..takze ta.dvojka ktoru mi predlzovala sa mi odlomila ... ono mi to aj praskalo po bokoch... od zubarky som odisla nasla novu ktora.mi nahrasilia chybajuci zub a to zubom na sklenenom vlakne a oki stalo to 190€

To je len nezvyk. Za 3-4 dni to uz nebudes vnimat. Urobene to mas velmi pekne. To len naniesla plombu a vytvarovala? Alebo nejak obrusila ten zub, aby sa plomba na nom lepsie drzala? Super napad to je, lepsie ako korunka.