icon

Účinky Sertralinu 50 mg

noname5544
20. dec 2025

Ahoj, užívala som alventu 37,5 mg dlhodobo len som sa cítila už dobre tak som ju postupne začala vysádzať až som vysadila a po 3 týždňoch sa mi začali úzkosti. Išla som za dr aby mi predpísala noeco iné a dostala som sertralin 50mg ráno užívať. Užíval ich od 3.12. A prv som necítila nič až tak týždeň dozadu mi začalo byt akoby horšie, silnejšie úzkosti, depresívna nálada, nechutenstvo, hnačky, a zimnicu a trás… dostala som aj frontin len nechcem to denne užívať aby som so nevytvorila náhodou závislosť. Viem fungovať relatívne ok len som doma keďže už nepracujeme a tá nechuť k ničomu je najhoršia… plus tieto dlhé zimné večery neviem sa tešiť na nič akoby … prosím chcela by som radu či ste to mali podobne ako ja, lebo už sa bojím že mi nezaberie a prídu sviatky … včera som sa zobudila už som sa fotial fajn, aj nálada super, aj som niečo zjedla ale vnoci so máš budila 3x a ráno som vstávala už zas s úzkosťou akoby a bez nálady plus strasny hnev alebo podráždenosť ma prepadla …. Môžu už začať účinkovať tie lieky ?

anonym_fd59d7
20. dec 2025

Mne zhruba celkovo po 3 mesiacoch. Ale nasádzala som veľmi pomaly, najprv 25 mg, potom 50 mg, potom 75 mg, potom 100 mg. Čiže na plnú dávku som sa dostala po niečo viac ako mesiaci a odvtedy som rátala tých 6-8t nástup účinku.

noname5544
autor
20. dec 2025
@anonym_fd59d7

Mne zhruba celkovo po 3 mesiacoch. Ale nasádzala som veľmi pomaly, najprv 25 mg, potom 50 mg, potom 75 mg, potom 100 mg. Čiže na plnú dávku som sa dostala po niečo viac ako mesiaci a odvtedy som rátala tých 6-8t nástup účinku.

@anonym_fd59d7 čoze ešte je skoro na prejavenie účinku? Včera som sa cítila dobre a dneska už zas nie..

anonym_fd59d7
20. dec 2025
@noname5544

@anonym_fd59d7 čoze ešte je skoro na prejavenie účinku? Včera som sa cítila dobre a dneska už zas nie..

@noname5544 účinok nabieha po 6-8 týždňoch, keď aj odoznejú nežiadúce. Treba si počkať. Kažodpádne je to veľmi nízka dávka, zrejme budete potrebovať viac.

evkamotka
21. dec 2025

Uzkosti z neho samozrejme mozes mat. Pozitivny ucinok skor nie. Je skoro a mas malicku davku

lucifera
21. dec 2025

ucinok je citit po 3-4 tyzdnoch,preto mas Frontin na noc.