Účinná masť na liečbu kútikov pier
Pri jedení oplátok som si poranila pery, a vyhodili sa mi kútiky na oboch stranách. Poraďte mi nejakú masť, ktorá by na to rýchlo zabrala. Ďakujem.
Masti su za mna blbost na kutiky a kazdy kto to mal co poznam a pouzival ich sa mu to dlho hojilo/nehojilo. Lebo to bolo mokvave. Ostane to vlhke a bakterie sa len mnozia. To co sposobuje kutiky su bakterie. Alpu, propolisovu tinkturu, alebo spiritus alkohol natierat s vatovou tycinkou. A potom ako uvidis ze to bude lepsie si to natieraj nejakou mastou nech sa ta vysusena koza zahoji. Toto je najrychlejsi sposob. Treba ich zlikvidovat, vysusit a potom hydratuj kozu. Zatial kazdy chvalil ze tak rychlo sa mu to este nezahojilo.
@levantinka mne práveže jeden čas kútiky dlho praskali,znova sa hojili a stále dookola. Ako sa koža preliečila masťou fungicidin bolo po probléme a nič pod ňou nemokvalo,ani sa nemnožilo
@levantinka alpa a alkohol dezinfikuju,ale aj stipu a vysusuju. Mbe by este viac poprasjala koza. Mast sko framykoin urobi tu istu sluzbu, ak infekciu sposobi bakteria a fungicidin ak kvasinky.
@simsalabim Ja len hovorim moju skusenost a toto zabralo hodne rychlo ludom, ktory sa s tymito a podobnymi mastickami trapili tyzdne 🙂 Ano pisala som ze vysusuje.
Kutiky sú nepríjemné a často bývajú prejavom oslabenej imunity treba zvýšiť príjem vit B Riboflavín a masť na kútiky Fungicidin lebo je to bakteriálneho pôvodu treba ich ošetrit Betadinom ten vôbec nestipe a zároveň ničí baktérie .Je to veľmi dobrý dezinfekčný prostriedok aj pre deti ked majú odrete kolienka a podobne .Veľa šťastia prajem 😊

Trošku stipe, ale canadent a b -komplex.