Únava, nespavosť, malátnosť
Prosím poraďte mi. Už dlhé mesiace mam problémy zaspať. Trvá mi to cele hodiny. Noci mam plytké, budim sa. V práci po 2h mi už padá hlava, okolo obeda sa mi už začína tocit celý svet. Prídem domov a nechce sa mi nič. Bola som u lekárky a odbila ma tým ze mam ísť psychiatrovi. Skúsila som, brala som AD, nepomohlo. Co mam robiť. Ako s tým bojujete? Novembri idem ešte na štítnu žľazu skúsiť, len sa dlho čaká.
@wlf Ja sa od 12tich budím na silné búšenie srdca ,už som bola na xy vyšetreniach a nezistili mi nič srdce mám v poriadku .. kardiologička mi poradila nech si kúpil Devit ( to je vitamín D) , koenzým Q10 a magnézium v tabletach tie prvé dva vitamíny si dávam ráno a magnézium pred spaním , zvýšte dávky magnézia ale nekupujte si šumienkovè magnézium to je čistý odpad ..ja som bola aj na štítnej a aj tu mám v pohode .. skúste si kúpiť to čo som vám poradila 🙂 ale chcem sa este opýtať netrpíte úzkosťami? Alebo nebojíte sa niečoho keď zaspávate ? Ja mam strach z tmy a tým sa prejavujú aj moje úzkosti zle spávam,v noci sa budím a musím spať pri lampe ale všetko je to len v mojej hlave ..pokiaľ vám doktori povedia že ste zdravá skúste vyhľadať nejakého dobrého psychológa ( pokiaľ by ste boli z okolia Žiliny tak viem dať kontakt na dobrého psychológa , pokiaľ nie tak si nájdite takého ktorý vás vypočuje a ak máte úzkosti pomôže vám s tým ) 🙂
@wlf niečo ti je - možno pracuje podvedomie, niečo ťa trápi.... a telo reaguje.
Nájdi si svoju psychohygienu, niečo čo ťa bude napĺňať - čítaj knihy, športuj, behaj, rob si prechádzky, môžeš s niekým chodiť venčiť psa - tak budeš mať pohyb na vzduchu, alebo rob nejaké ručné práce - háčkuj, ši, pleť.
Skús večer pred spaním hodinu pred zalahnutim nepozerať do obrazoviek - žiadne tv, pc, tablety, mobil.

nerozmyslala si, ze by si skusila vecer nieco take ako melatonin, ze ci to by ti nepomohlo zaspat? zeby aspon trosku to nieco pomohlo?