icon

Veľa RTG za sebou, zväčšené lymfatické uzliny a teplota

21. feb 2023

Dobry vecer , za posledny polrok som mala asi 6-7x rontgen , 2x mri a 1x ct . Nemozem dostat rakovinu ? Vsetko mi uz teda bezi hlavou a hlavne ked dnes lekar mi nahmatal drobne LU a k tomu teplotu 37,9 ani som o nej nevedela...

wayway
21. feb 2023

Ahoj, z MR nemas ziarenie, RTG minimalne, z CT uz realne ano. Riziko rakoviny sa jednym CTckom nezvysuje nijak radikalne. Neboj sa dopredu, vsak nech ti vysetria uzliny, teplotu mas uz dlhsie zvysenu?

autor
21. feb 2023

@wayway dakujem za odpoved , fuh o teplote ja ale neviem nic ako vravim o tej teplote som absolutne nevedela a ani neviem ci nejak dlhsie ju mam zvysenu neviem sa k nej nejako adekvatne vyjadrit...ja som dnes bola na urgente cize len tam ma vysetril lekar a v sprave som mala toto napisane .

wayway
21. feb 2023

Kvoli comu na urgente?

autor
21. feb 2023

@wayway alergicka reakcia po podani lieku

wayway
21. feb 2023

Hm, alergia by nemala sposobit zvysenu teplotu, nemohla si byt len prehriata? A mozno je to len preklep v sprave. Nepripisovala by som tomu velky vyznam. Ked sa bojis, sleduj si teplotu doma. Ak by si ju mala dlhodobo zvysenu, ries to s lekarom.

autor
21. feb 2023

@wayway prehriata som nemala byt z coho a viackrat mi merali teplotu a mala som tak isto co sa este cudovali kedze ako vravis akergia by nemala sposobovat teplotu . Tak ako chystam si ju merat kazdy den no uvidime...

wayway
21. feb 2023

Nemas nejake zapalove ochorenie (reuma apod.)? Aj z toho moze byt zvysena teplota. Niektori ludia tiez maju prirodzene vyssiu teplotu napr. 37,3 a na vecer byva aj vyssia. Moze byt, ak ta merali digitalnym teplomerom, ze hodnota bola skreslena, hoci v zdravotnickych zariadeniach by som ocakavala presne pomocky. Sleduj si teplotu a podla toho sa zariad. A hlavne sa dopredu nestresuj ;)