icon

Vplyv štítnej žľazy na priberanie

25. jan 2026

Ahojte dievčatá, prosím vás nikdy som nemala problémy s váhou aj ked som pribrala 4-5 kíl podarilo sa mi zhodiť bez diéty ci cvičení ale až nastal zlom kedy ručička na váhe išla hore a nie a nie schudnúť. A potom na preventívke mi zistili zvýšenú hodnotu štítnej žľazy. Aj moja babka z otcovej strany a bola silná dosť. Vraj koli tomu. Veľmi som z toho nešťastná lebo som mala váhu 67 a teraz 79 možno j 80 uz sa nechcem ani vážiť. Veľmi ma to trápi lebo všetci z rodiny su chudý aj ja som bola a t som uz 3 deťoch a nepribrala som ani kilo po deťoch až teraz posledné 2 roky od kedy mi to zistili 😞Veľmi ma to trápi a chcem schudnúť ale ako? Diéty ani pohyb nepomáha a ja uz neviem co robiť lieky neberiem žiadne keďže ma nechcú vziať lebo bud neberú nových pacientov alebo len akútne stavy a to vraj niesom. Prosím vás máte niektorá skúsenosť? Podarí sa mi zhodiť tie kila s5? Ďakujem za rady

anonym_e705d1
25. jan 2026

@anonym_autor Mám tiež zvýšenú a rady nato nemám. Jedine čo mi odporučila endokrinologicka bolo zmeniť životný štýl .Čiže nejesť ako predtým. Jesť pravidelne, ale vylúčiť cukor,múku a viac zeleniny ovocia .A pohyb kto má málo. Keďže ja mám manuálnu prácu, pohybu12 h.dost povedala, že len dodržiavať jedálniček a naozaj zmenšiť porcie.Samozrejme ja to dodržiavať neviem a preto som neschudla. A trápim sa tým roky. Ale v mojom prípade je to už aj vek,perimenopaza...držím palce.

anonym_e705d1
25. jan 2026

@anonym_autor Ešte podotýkam, že tiež som nemávala problémy s váhou predtým a za tie roky som sa natrápila veľa. Keď som jedla veľmi málo a dodziavala večer si dať len niečo malé schudla som.Ale bez mučenia priznávam, že som nevydržala a nestotožnila som sa s tým. Ka,sa rada najem a čo mi chutí aj veľa a to nejde do kopy. A milujem sladké.

esther100
26. jan 2026

S týmto bojujem dlho.schudnut sa samozrejme dá,ale nieje to také jednoduché,ako u zdravého človeka.Hlavne treba nastaviť správnu liečbu.to ťa žiaden lekár nechce zobrať?kontaktuj svoju ZP.

anonym_c8932a
26. jan 2026

Máš asi zvýšenú hladinu TSH - hormónu, ktorý podporuje činnosť štítnej žľazy.
Takze naopak - máš zníženú funkciu, neprodukuje ti potrebné hormóny. Pozri si príznaky hypotyreozy.

Obvolavaj endokrinológov, pripadne cez poisťovňu.

ivinkapink
26. jan 2026

No rozhodne riesit tu stitnu zlazu, niektory lekar ta musi vziat, z obvodu, ak nie kontaktuj zdravotnu poistovnu,nech poradia..
Ja sa liecim cca 20rokov na stitnu, znizena cinnost, prve roky ma iba sledovali, v prvom tehotenstve som dostala prve lieky...dlhodobo sa snazim drzat si vahu, lebo ak priberiem nie je lahke schudnut...pred rokom som tiez nabrala, vacsia unava a na kontrole zistili,ze treba zvysit davku liekov a opat sa mi dari drzat vahu...takze moze to byt tou stitnou zlazou..
Drzim palce, aby si zohnala doktora a adekvatnu liecbu🍀

autor
26. jan 2026
@anonym_e705d1

@anonym_autor Mám tiež zvýšenú a rady nato nemám. Jedine čo mi odporučila endokrinologicka bolo zmeniť životný štýl .Čiže nejesť ako predtým. Jesť pravidelne, ale vylúčiť cukor,múku a viac zeleniny ovocia .A pohyb kto má málo. Keďže ja mám manuálnu prácu, pohybu12 h.dost povedala, že len dodržiavať jedálniček a naozaj zmenšiť porcie.Samozrejme ja to dodržiavať neviem a preto som neschudla. A trápim sa tým roky. Ale v mojom prípade je to už aj vek,perimenopaza...držím palce.

@anonym_e705d1 tak to mi je ľúto.... Nie je to ,,ľahké,,ako všetci hovoria fakt mi je niekdy z toho dosť placu

autor
26. jan 2026
@esther100

S týmto bojujem dlho.schudnut sa samozrejme dá,ale nieje to také jednoduché,ako u zdravého človeka.Hlavne treba nastaviť správnu liečbu.to ťa žiaden lekár nechce zobrať?kontaktuj svoju ZP.

@esther100 skúsim ďakujem lebo všetci endo ma z nášho okolia odmietli

autor
26. jan 2026
@anonym_c8932a

Máš asi zvýšenú hladinu TSH - hormónu, ktorý podporuje činnosť štítnej žľazy.
Takze naopak - máš zníženú funkciu, neprodukuje ti potrebné hormóny. Pozri si príznaky hypotyreozy.

Obvolavaj endokrinológov, pripadne cez poisťovňu.

@anonym_c8932a to mi nikto nevysvetlil chystám sa na druhý týždeň zase na krv k obvodnej ci sa niečo zmenilo ináč to uz budem mať navždy? Alebo sa to dá aj do normálu ako predtým??

anonym_e705d1
26. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_e705d1 tak to mi je ľúto.... Nie je to ,,ľahké,,ako všetci hovoria fakt mi je niekdy z toho dosť placu

@anonym_autor Nevadí ..sú na svete aj dôležitejšie veci. Držím palce nech sa s tým popasujete statočne 🙏🧡

autor
27. jan 2026
@anonym_e705d1

@anonym_autor Nevadí ..sú na svete aj dôležitejšie veci. Držím palce nech sa s tým popasujete statočne 🙏🧡

@anonym_e705d1 a ani liečba nepomôže? Myslím ak by sa nastaví liečba da sa to napraviť? Nič o tom neviem keďže mi moja obvodná o tom nic nepovedala

xenia65
27. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_e705d1 a ani liečba nepomôže? Myslím ak by sa nastaví liečba da sa to napraviť? Nič o tom neviem keďže mi moja obvodná o tom nic nepovedala

@anonym_autor Ahoj, tiež tak začala priberať a nešlo schudnúť, ale tušila som problém so až, keďže sme to mali všetky ženy z maminej strany. Po vyšetrení mi bola doporučená operácia. Po operácii a nastavení liečby euthyroxom odišlo 10 kg . Ak ťa nechce zobrať žiadny lekár, objednaj sa do Lubochne sama. Zoberú ťa na odporučenie obv.lekara. S výsledkami si potom hľadaj endokrinologa aj s pomocou ZP. Veľa šťastia ti prajem. Určite to nezanedbaj, lebo neliečená štitna je sviňa...

anonym_e705d1
27. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Mám lieky, ale zato pri mojom prijme neschudnem.Jedine keď by som sa stravovala ako píšem vyššie. Proste zdravší životný štýl.Proste už nejde v mojom veku sa stravovať ako keď som bola mladšia.

sova7
27. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor určite si zozen endikrinologa. Tu nejde iba o priberanie ak štítna žľaza nefunguje správne treba to riešiť. Nájdi si doktora čo ťa zoberie a vyšetrí možno bude treba nastavit liecbu. Keď to máte v rodine môže to byť aj dedicna vec a ak problémy s váhou spôsobuje štítna žľaza treba ju liecit tiež hormóny ovplyvňujú celý organizmus.

autor
27. jan 2026
@xenia65

@anonym_autor Ahoj, tiež tak začala priberať a nešlo schudnúť, ale tušila som problém so až, keďže sme to mali všetky ženy z maminej strany. Po vyšetrení mi bola doporučená operácia. Po operácii a nastavení liečby euthyroxom odišlo 10 kg . Ak ťa nechce zobrať žiadny lekár, objednaj sa do Lubochne sama. Zoberú ťa na odporučenie obv.lekara. S výsledkami si potom hľadaj endokrinologa aj s pomocou ZP. Veľa šťastia ti prajem. Určite to nezanedbaj, lebo neliečená štitna je sviňa...

@xenia65 ach jaj ,ďakujem. Pamätám si ze mojej kamarátky mama tiež mala problém ale ta bola až moc chudá ona opacne schudla až na kosť a po liečbe zase pribrala

autor
27. jan 2026
@anonym_e705d1

@anonym_autor Mám lieky, ale zato pri mojom prijme neschudnem.Jedine keď by som sa stravovala ako píšem vyššie. Proste zdravší životný štýl.Proste už nejde v mojom veku sa stravovať ako keď som bola mladšia.

@anonym_e705d1 no ďakujem ja skúsim este ja zase mam obdobie ze niekedy mi chutí viac a niekedy menej.Neviem koľko mas ty ale ja som nedávno mala 37 tak snáď skúsim menej jest a viac vody piť ináč rozmýšľam aj nad chudnutie pod dohľadom lekára ze si budem pichať injekcie uz som volala do BA mi tam radili aby som do toho sla

autor
27. jan 2026
@sova7

@anonym_autor určite si zozen endikrinologa. Tu nejde iba o priberanie ak štítna žľaza nefunguje správne treba to riešiť. Nájdi si doktora čo ťa zoberie a vyšetrí možno bude treba nastavit liecbu. Keď to máte v rodine môže to byť aj dedicna vec a ak problémy s váhou spôsobuje štítna žľaza treba ju liecit tiež hormóny ovplyvňujú celý organizmus.

@sova7 vieš najviac ma hnevá to nikdy som s tým problém nemala tak prečo zrazu teraz? Hnevám sa na to za seba leno aj moji bratia ,otec su chudý nez ja😞

sova7
27. jan 2026
@anonym_autor

@sova7 vieš najviac ma hnevá to nikdy som s tým problém nemala tak prečo zrazu teraz? Hnevám sa na to za seba leno aj moji bratia ,otec su chudý nez ja😞

@anonym_autor tak možno viac stresu tehotenstva to ti skôr vysvetlí doktor. Problém nie je len priberanie hormóny riadia v tele všetko, trávenie nálady, činnost orgánov, ovplyvňujú psychiku štítna žľaza je veľmi dôležitá a ak nefunguje správne treba to riešiť s lekárom. Skús si naštudovať niečo o štítnej žľaze a funkcii hormónov v tele. Obvodný lekár ťa mal poslať na vyšetrenie

anonym_e705d1
27. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_e705d1 no ďakujem ja skúsim este ja zase mam obdobie ze niekedy mi chutí viac a niekedy menej.Neviem koľko mas ty ale ja som nedávno mala 37 tak snáď skúsim menej jest a viac vody piť ináč rozmýšľam aj nad chudnutie pod dohľadom lekára ze si budem pichať injekcie uz som volala do BA mi tam radili aby som do toho sla

@anonym_autor Držím palce nech to vyjde. Ja mám oveľa viac. 49r.

anonym_be09f3
27. jan 2026

Urcite mas zvysenu funkciu? Lebo pri tej sa prave chudne. Ja mam znizenu, nulovu funkciu, lieky beriem kazdy den. Prestala mi fungovat po porode. Za 5 rokov som neschudla ani deko aj keby som sa na hlavu postavila. Hybem sa, cvicim, dietovala som, nic. Ale ani nepriberam uz vobec, je v podstate jedno co jem, ci zeleninovy salat alebo slaninu s čipsami, mam 5 rokov tu istu vahu 100 kil. Uz som aj kupila novu osobnu vahu ci to nie je porucha stroja.