Vracajúce sa teploty u 20 ročnej
Ahojte baby,
pokiaľ to tu nepatrí, prepáčte, ale predtým mi už modrý koník pomohol, tak sa na Vás obraciam znovu.
Nie som mamina, iba by som rada vedela, či ste sa s niečim podobným už stretli.
Mám 20 rokov a nemám vážnejšie ťažkosti. Až na to že za posledné 2 mesiace sa u mňa objavili zvýšené teploty, bez akýchkoľvek sprievodných príznakov. Netrvajú dlhodobo, ako prídu tak aj odídu.. stále som si nachvíľu zdriemla a "vyspala sa z toho". Jediné čo ich sprevádza je klasicky štípanie očí, pocit chladu a bolesť hlavy.
V lete by som to možno prirovnala k prehriatiu organizmu, zvyklo sa mi to stávať, ale zatiaľ tak horúco nebolo.
Nie som tehotná a mám asi 2dni pred M, nízky tlak, neužívam dlhodobo žiadne lieky (iba antikoncepciu).
Ďakujem vám za váš čas, prípadne rady 🙂
Ja som mala takyto problem tiez.teploty sa objavovali cca 1-2mesiace podvecer vzdy tak do 38C.isla som mojej lekarke ktora je fantasticka, precizna a nikdy nic nezanedbava.zobrala mi krv a ukazovalo mi zvysene CRP ale len mierne.nasadila atb...crp stupalo.poslala ma na infekcne sono brucha gyndu...poobede po prac dobe prisla do ordinacie, prehmatavala uzliny..nic..zily som mala uz cele dopichane..nic nezistili..mierne zvacsena slezina iba.doteraz neviem co to bolo ale pravda je ze som uzivala HAK a infekcna mi povedala ze to moze byt z toho.prestala som to uzivat a problemy zmizli.doteraz neviem z coho to bolo...pravda je ze som predtym bola v arabskej krajine dlhsie a tam horuco..ina strava...neviem ci tym to mohlo byt ale pochybujem...gynekolog mi vtedy poradil uzivat aloe vera tak to som si kupila v lekarni..drzim palce nech ti to pominie...dobre si pamatam tu paniku ked mi vecer uz zacala zimnica a davala som si teplomer🙁myslela som si ze pridem o rozum..myslela som ze mam hotchkina🙁
Mohli by to byť aj alergie. Vonku začalo všeličo kvitnúť, tak by som sa dala pretestovať na prípadné alergie. Najlepšie spravíš, ak si zájdeš k lekárovi a nech ti spravia komplexné vyšetrenia a podľa nich by sa mohlo prísť na to, čo by ti to mohlo spôsobovať
@2katka88 Ahoj, ja som ako mladá mala niečo podobné, ale keďže som okrem tých teplôt a zvýšenej únavy nemala nijaké príznaky, tak som tomu nevenovala pozornosť. Po nejakej dobe mi zistili zvýšený bilirubín (chcela som ísť darovať krv, tam to zistili), tak som sa nechala vyšetriť u svojej lekárky, spomenula som jej aj tie dlhodobo zvýšené teploty. Zistila, že som prekonala (prechodila) infekčnú mononukleózu, vraj je to choroba, častá najmä u mladých ľudí, okolo 20 rokov. Skús si dať vyšetriť krv, uvidíš, čo Ti povie doktorka. Ak by si aj mala mononukleózu, nemusíš sa báť, nie je to nič vážne, vraj to má veľa ľudí a ani o tom nevedia.
s takýmto niečím si už dávno mala sedieť v čakárni, horúčkami telo automaticky naznačuje, že niečo nie je v poriadku a musí s niečím bojovať. môže to byť kadečo, možno aj tá antikoncepcia ale najlepšie by bolo keby si si dala zobrať tú krv lebo tam oni uvidia všetko. vôbec nečakaj a choď čo najskôr
ja som takéto problémy mala 2 x, trvalo to asi 2 mesiace, vždy 1 deň v týždni. V prvom prípade to bol zub (zubárku navštevujem pravidelne 🙂 ) a potom krčné mandle. Zub vytrhli, mandle vybrali a mám pokoj.
Ahoj, ja by som isla k obvodnemu lekarovi na krv, nech ti z crp zisti, ci nemas niekde v tele zapal
vacsinou je za tym nejaka infekcia- virusova alebo bakterialna. pri chronickej bakterialnej vobec nemusi byt zvysene CRP.
daj si spravit krvny obraz a mali by ti pozriet aj rozne infekcie virusove- EBV, CMV, VZV a bakterialne- plucne chlamydie, mykoplazmy, borelioza, yersinie, toxoplazmoza. dalej to mozu sposobovat dalsie infekcie, o ktorych nasi lekari nic netusia ako bartonella a babesia.
uzliny nemas zvacsene?
ja som mala zvysenu teplotu kvoli borelioze, na ktoru sa liecim
určite si daj urobiť krvné vyšetrenia, horúčka bez dôvodu/ napr.chrípka/ nie je sranda.
Ďakujem Vám veľmi pekne baby 🙂
Momentálne som v zahraničí, preto nemám možnosť už sedieť v čakárni.. a zároveň som chcela vedieť na akých vyšetreniach trvať, pretože moja obvodná mi ledva urobí poriadnu preventívnu, nehovoriac o tom keď prídem s nejakým problémom, hodí tam antibiotiká a ani neviem či vie čo mi je, alebo nevie.. nič nepovie.
Tak Vám ešte raz ďakujem, aspoň mi to dalo taký pocit kľudu, že viem že niesom jediná 🙂 chystám sa domov tak k lekárke určite zájdem.
Za vaše skúsenosti veľká vďaka 🙂
@2katka88 ja mam tiez s tymto problem...mam neustale zvysenu teplotu ale len tak do 37,4 a mierne zvysene crp uz zo tri roky...obvodna viac menej na to kasle...zoberie krv vidi mierny zapal a povie to nic to je len taky zapalik😤Krava blba ale ze to mam uz tri roky to ju uz netrapi...ale mam problem s krcnymi mandlami...za dva tyzdne idem na operaciu ich vybrat(doslova som si tu operaciu vydupala)uvidim co bude dalej...nedaj sa odradit...stoj si za vysetreniami...ja to znasam uz dlho a nevladzem...clovek ked ma teplotu je stale unaveny nic ho nebavi...
@siskaca tri roky? a to chodiš tej istej lekárke? nepodcenuj to, vymen lekara a treba vyšetrenia vylučovacou metodou. Mala to moja mama, tiež obvodná to neriešila, teploty, unavená, a nakoniec to boli zhubné výrastky na močovom mechuri,nemusí to byť vôbec nič, ale aj môže, mame to vyoperovali, chodí na kontroly a už je to aj 20 rokov.
@tucniacka11 no ved ja viem ze by to tak nemalo byt...krvne vysetrenia mam v poriadku teda az na to mierne zvysene crp...z gynekologickeho hladiska takisto,moč tiez...pocitam ze je to z tych krcnych mandli...sak uvidim ked sa to nezlepsi tak budem patrat po pricine...a tiez uzivam HAK ale idem ju uz vysadit uz ma to nebavi,cela zavodnena...
@siskaca
Bola si u tej lekárky si vypýtať vyšetrenia? Ja som bola po vyšetreniach a nič, ale majú podozrenie na niečo alergického pôvodu pretože keď väčšina kvetov a stromov teraz odkvitla, teploty sa už zo3 týždne nevrátili 🙂
..a o užívaní HAK, pokial ti užívanie HAK vyhovuje a jediná vec vo ti vadí je zavodnovanie, tak stačí HAK zmeniť 🙂 tiež ma nebavilo každý mesiac priberať a zhadzovať 2-3 kg pred a po M, ale odkedy užívam Maitalon tak ten problém nemám.. nemusíš užívať maitalon ale hlavne je aby tablety obsahovali drospirenón a etinylestradiol! Volajú sa tzv kombinovane a vďaka tejto kombinacii by sa ti telo myslím nemalo ďalej zavodnovat. Tieto tablety sú väčšinou drahšie, ale stojí to za to (napr. moje 30,60€ aktuálne). 🙂 pokecaj s lekárom, hneď bude vedieť čo ti dať keby si mala záujem 🙂
@2katka88 ahoj...tak ja som 10 dni po operacii krcnych mandli a teploty uz nemam...akurat vcera som bola na kontrole tak mi hovoril ze robili histologiu a ze som mala tie mandle chronicky zapalene a bol najvyssi cas ich vybrat...a celkovo az na tu bolest po operacii(este stale to neskutocne boli)sa necitim uz taka unavena...takze to bolo z tych mandli pravdepodobne...a HAK uzivam tiez maitalon😉
@siskaca tak snad sa ti už ani nevrátia 🙂)
..tak to potom keď sa zavodnujes nemáš z tejto antikoncepcie.. voda sa viaže na sacharidy, stačí kým sa budeš vyhýbať večer jedlám s vysokým obsahom sacharidov 🙂 predtým ako som si toto odsledovala, sa mi stavalo že som v priebehu 3 dni pribrala 2kg a hneď ich aj schudla.. a všetko to bola voda :(
..teraz si sledujem čo papam a zatiaľ funguje 🙂

@2katka88 kludne to moze byt hak, kams tiez brala, dlhodobejsie, no po case sa objavili vseliake problemy, ci zdravotne alebo aj psychicke, ako podrazdenost atd..vysadila hak a postupne vsetko preslo...