Výkyvy krvného tlaku: Skúsenosti a rady
Včera som mala tlak 76/56 pulz 156. Myslela som, ze umriem. Celý deň som ležala, lebo tma pred očami ako som vstala, srdce mi išlo vyskočit. Za štyri hodiny tlak 180/159. Pulz 170. Tak od strachu som už vzala magnezium 3 tbl. A lexaurin. Večer som radšej už nemerala. Prvýkrát toto. Inak mam stabilný nižší tlak stále. Dnes som merala a uz v poriadku. 110/70. Pulz mávám 70-80. Co toto mohlo byt?
Podľa mňa by si to mala konzultovať s lekárom a pravdepodobne by bolo vhodné dlhodobé sledovanie, nielen náhodné merania.
Mimochodom, vyzerá to ako vedľajšie účinky lexaurinu (začiatok liečby, príliš vysoká dávka alebo príliš dlhé užívanie, prípadne abstinenčné príznaky).
@tanyan ale ja lexaurin neberiem normalne. Včera som bola zo strachu už v koncoch. Myslela som že nedožije do rána. Inak vôbec nemám problém s tlakom. Nikdy.
A kvôli čomu máš doma Lexaurin, ak ho neberieš?
Ja by som v takom stave radšej zavolala záchranku ako si vzala Lexaurin "zo strachu." Prečítaj si vedľajšie účinky a radšej spánok, tekutiny, cukor a pravidelná strava. Doplnky (vitamíny, minerály a aj akékoľvek voľnopredajné produkty) by som bez konzultácie s lekárom brala iba v odporúčaných dávkach (nie vo vyšších).
A kvôli čomu máš doma Lexaurin, ak ho neberieš?
Ja by som v takom stave radšej zavolala záchranku ako si vzala Lexaurin "zo strachu." Prečítaj si vedľajšie účinky a radšej spánok, tekutiny, cukor a pravidelná strava. Doplnky (vitamíny, minerály a aj akékoľvek voľnopredajné produkty) by som bez konzultácie s lekárom brala iba v odporúčaných dávkach (nie vo vyšších).
@tanyan ale tak 3 bezne tabletky magnezia (hoci nevieme, ake), nie je ani nahodou vyssia davka (ked sa spocita ciste Mg2 na den)
S ostatnym suhlasim.
@tanyan ale tak 3 bezne tabletky magnezia (hoci nevieme, ake), nie je ani nahodou vyssia davka (ked sa spocita ciste Mg2 na den)
S ostatnym suhlasim.
@tanyan
@anonym_a67f68 magnezium Galvex som len mala. Dala som tri tbl. Lex.proste doma máme, od mamy ešte. Ale stále v záruke bol. Inak už tak týždeň mi zvykne akoby "tikat" očné viečko. To tiež nemáva a ani som nikdy nemala. Mám 45 r. Syn mi vyhľadal, že stres to všetko zhoršuje, tak ako som sa bála tak som vzala lex. Môj ma chcel vziať na pohotovost, ale bála som vstat z postele a ešte by ma odbili....
@anonym_autor
Kardiolog a nasadit holter
@anonym_autor 180/159? To je dáko moc nemysliš ?
@anonym_autor
Kardiolog a nasadit holter
@anonym_800fa5 ak sa to zopakuje, pôjdem. Toto bolo prvýkrát, čo sa mi to prihodilo. Preto som sa zľakla. Ja teda tlak mám ukážkový. Pulz síce vyšší do max. 85. Ale MUDr.mi raz vravela, že to je v poriadku.
@anonym_autor 180/159? To je dáko moc nemysliš ?
@anonym_a06c8a véd som takú paniku z toho dostala, že preto som dala lexaurin. Môj tlak je Maxim.125/80. A to je moje naozaj maximum. Zväčša 110/65-75. Muž hovorí, že ešte zo strachu sa to posunulo. Nevedela som sa ukludnit
@anonym_a06c8a véd som takú paniku z toho dostala, že preto som dala lexaurin. Môj tlak je Maxim.125/80. A to je moje naozaj maximum. Zväčša 110/65-75. Muž hovorí, že ešte zo strachu sa to posunulo. Nevedela som sa ukludnit
@anonym_autor a preco si si nevolala zachranku ?
Choď pekne zajtra k obvodnému a pýtaj sa na kardio. A nabudúce nestresuj zbytočne ale ak je to zlé volaj záchranku.
Možno vymeniť baterky na tlakomere...
Mne sa stalo, ze tlakomer vykazoval vysoké hodnoty,
na príčine bola poškodená manžeta. Po výmene už
to bolo ok. Chybu zistili v predajni zdravotných potrieb.
Žienky, tlakomer ok. Testované na rodinných príslušníkoch. Tiez som myslela sprvu že chyba ale bolo mi fakt zle nedobre.

Podľa mňa by si to mala konzultovať s lekárom a pravdepodobne by bolo vhodné dlhodobé sledovanie, nielen náhodné merania.
Mimochodom, vyzerá to ako vedľajšie účinky lexaurinu (začiatok liečby, príliš vysoká dávka alebo príliš dlhé užívanie, prípadne abstinenčné príznaky).