Vypadávanie vlasov a strava: Aké proteíny pomôžu?
Ahojte, v poslednej dobe - 1r mi začali výrazne vypadávať vlasy. Prišli sme na to, že by dôvodom mohli byť chýbajúce bielkoviny a proteíny, tých jem málo.
Ja som totiž, kvôli dlhotrvajúcim problémom s trávením výrazne oklieštila moju stravu.
Nejaký čas som bola na suchároch, potom sa pridal vývar, mixované jablká, výživa, banán, ľahké kuracie na vode/pare, ryža, občas ryby. Jem ovocie - určité druhy, ak zeleninu iba v tepelne upravenom stave, bezlaktózové mlieko do bezkofeínovej kávy, delacto jogurt s čučoriedkami, kuracie mäso, občas ryža a celozrnný chlieb. Moje telo nemá bielkoviny, nakoľko nejem vôbec strukoviny, sóju, vajcia, syry a mliečne výrobky, keďže mám problém s ich trávením, na sóju, a vajcia som alergická, mliečne výrobky neviem stráviť, rovnako ako strukoviny. Nerobí mi dobre ani surová zelenina, preto jem iba upravenú - je to mrkva, karfiol, brokolica.
Zaradila som do svojho jedálnička pohánkové vločky, kde si vmiešavam proteín a ovocie.
Strašne ma z nich nadúva, ale čo už. Pridala som užívanie metionínu, biotínu, keratínu a zinku.
Čo by ste mi poradili do stravy? Aký proteín? Ja mám taký, ktorý neobsahuje laktózu ani lepok. Sú vločky zdrojom bielkovín?
tiez som mala problem s vypadavanim vlasov a mne velmi pomohli vitaminy Methionin komplex, obsahuju velke mnozstvo aminokyselin, vlasy mi zacali viditelne menej padat po nejakych dvoch mesiacoch uzivania, teraz mi nepadaju takmer vôbec

ahoj, mne zabera na vypadavanie vlasov toto. uzivam to od novembra, za mna super, vlasy prestali konecne padat 🙂