icon

Vyskočená platnička a fyzioterapia nepomáha. Mali ste podobnú skúsenosť?

ivankaa123
30. okt 2019

Ahoj,
mám 22 a mám extruziu disku medzi L5 A L4, 6mmx7mmx12mm.
Chodím na fyzioterapie do Tn: SM systém a McKenzie.
Už polroka rehabilitujem. Posledné týždne sa mi začal zhoršovať stav. Pred polrokom som bola som na neurológii v DCA v Zioni clinic s výsledkami s MR. Tam ma celkom rýchlo odbili, že na operáciu som mladá a že mam rehabilitovať. Prosím nenájde sa tu niekto, kto zažil niečo podobné? Niekto kto by mi vedel poradiť ako postupovať? Alebo aspoň nejakého ochotného lekára alebo hocikoho, kto by mi vedel poradiť čo ďalej?
Na fyzioterapie míňam mesačne okolo 250eur a vyzerá to tak, že mi nepomáhajú. Ďakujem za všetky rady.

bibasc
30. okt 2019

@ivankaa123 ako často cvičíš sm systém? Napíšem ti, co pomohlo manželovi. Mal tiež vyskocene 3 platničky, jednu mal dokonca prasknutu, vytecenu atď.. Po roku už má len 1 mierne vysunutu, žiadny sekvester na Mri už nebol. Cvičí doteraz 3x denne sm system, niekedy 2x. 1x do tyzdna fyzio, hlavne kvôli manuálnym technikám. Teda také ponaťahovanie svalov. A užíval striedavo Milgammu, a enzým serapeptazu. Avšak aj po vyše roku, a aj keď už ma Mri oovela oveľa lepšiu, chrbát ho často boli, hlavne pri zmene počasia. Funkcne tielko nosí nonstop, leto/zima a plus keď sa ochladilo tak aj teply pas na kríze z vlny

andyka321
30. okt 2019

@ivankaa123 skus ozonovu terapiu. Mne velmi pomohla.

ivankaa123
autor
2. nov 2019

@bibasc Ďakujem za odpoveď. Ja mám pocit, že to počasie ma úplne ničí. Teraz keď sa ochladilo je to strašné. Cez leto mi bolo super...Takéto vety sa dobre čítajú hlavne kvôli motivácii keď niekto reálne píše, že sa to dá. Ja cvičím 3x za deň už cca pol roka a na naťahovanie chodím podľa toho ako majú voľné tak 3, 4 krát do mesiaca. Teraz však cítim v poslednej dobe strašné praskanie v krku ...bojím sa, že aj tam mám vyskočenú. Musím ísť aj s tým na mr. Netuším čo sa mi to deje ..nemala som nikdy ani úraz .

ivankaa123
autor
2. nov 2019

@andyka321 mne ju nikdy nikto nespomínal a aj sa toho bojím....pretože veľa ľuďom uškodila . Nwm čo spraviť....myslíš , že ozón môžu pichnúť aj keď je už trocha vytečená? Ďakujem .

bibasc
2. nov 2019

@ivankaa123 ozón nie, keď cvičíš sm systém tak ozaj len vydrzat, lebo ozón ako píšeš veľa ľuďom uskodil a on tuším tu platničku vysusi, ani MUDr. Smisek ozón neodporúča. A inak pol roka je ešte krátka doba, mužovi sa to stalo v lete, po pol roku bol na kontrolnej Mri a boli platničky vrátené trochu, nie úplne ako teraz po roku. A na počasie sa aj on veľmi sťažuje, ako píšeš, leto super žiadne bolesti, a teraz sa zas boji že ho sekne znova, aj keď podľa mňa tie svaly už má isto dobre spevnene vďaka cvičeniu.

ursula27
5. nov 2021

@bibasc ako sa ma teraz manžel s platnickou?

bibasc
6. nov 2021

@ursula27 dobre chvalabohu, cvičí stále 2x denne. Chodí aj 1x do týždňa k fyzioterapeutke, berie milgammu a dáva si veľký pozor ako zaťažuje chrbticu. Ale chce ísť na MRi čoskoro, na kontrolu, aby sme vedeli ci sa tam zas niečo neposunulo.

ajajka
6. nov 2021

@ivankaa123 ahoj mam prasknutu a vysunutu platnicku 4 mm skusala som vsetko mozne ale najviac mi pomihol ozon s plazmou podany v Dolnom Kubine bolo to pred rokom a o 95% lepsie úplne super to nebude uz nikdy ale keby si mam vybrat idem znova 😊drzim palce

snezienkaaa82
30. mar 2022

@bibasc ahoj. Nasla som túto diskusiu, chc sa opýtať bba ten sekvester. Vstrebal sa, či ako?

bibasc
31. mar 2022

@snezienkaaa82 áno, teraz bol znova na kontrolnú magneticku, tak uvidíme co to zas bude. On ten chrbát nema stále úplne v poriadku, ale aspoň ho už neboli, len keď ho viac námaha.

snezienkaaa82
31. mar 2022

@bibasc ďakujem za odpoveď. Ja mam tiež sekvester. No nevedela som, že sa môže vstrebať. Nohu mam oslabenu, trocha strpnutu, no fungujem bez bolesti, bez liekov. Len ked viac porobím a ponamaham sa, tak trochu cítim chrbát. Ja zvažujem operáciu, no stále váham, bojím sa, ze ochrniem. Jam chodí na neuro

bibasc
31. mar 2022

@snezienkaaa82 operáciu skôr nie, ak sa v pohode hybes. Muž mesiac nevedel ani chodiť, tak mu tlačila platnička na nerv v nohe. Pomaly to ustúpilo, bral aj serapeptazu, možno aj ta pomohla aby sa to vstrebalo. Nevieme na isto nič. Operácia bola u nás až na poslednom mieste. Inak nie, len cvičenie, a správne dvíhanie veci