Vyzná sa niekto vo výsledkoch krvi?
@stellarstar inak si to vieš veľmi ľahko aj sama rozlúštiť. Na L str máš svoje výsledky, tam kde je záver máš napísané ci je to OK alebo znížené ci zvýšené a na P str máš referencie. Podľa tých referencií vidíš koľko by si mala mat a koľko máš ty.
To čo máš + tak tie hodnoty sú zvýšené a teda "zle" ...
Už si nájsť len na Google co znamenajú tie názvy a nájsť co znamená ich zvýšenie...
Interpretácia bez predošlej anamnézy je celkom náročná. Jasné je len to čo píšu dievčatá vyššie, že máš zvýšené niektoré pohlavné hormóny a protilátky
Ďakujem vám za vaše odpovede, ja som skôr chcela vedieť, či je to vážne? Nakoľko ide o 20 rocne dievča s takýmito hodnotami
Závisí od fázy menštruačného cyklu, nebol udaný pre labák deň cyklu, preto sú tam nuly v ref. hodnotách a len preto je tam +, takéto LH, FSH je OK pre každú fázu , prog., ak si v prvej fáze cyklu, tak tiež, ak však pred menštruáciou, tak je dosť nízky.
@karush ďakujem pekne za vás komentár. Jedna sa o 20 rocne dievča ktoré nemá 6 mesiacov žiadnu menštruáciu.
Ešte v týchto základných odberoch sa zvykne kontrolovať aj estradiol, takáto hodnota progesterónu na rozbehnutie menštruácie nestačí.
@karush ďakujem vám za info. Gynekológ ju ani len nepozrel. Len základny odber a dovidenia. Neviem, či nemá cysty napr a podobne. Lebo ma priserne akné na tvári co nikdy nemala. Snáď na tej endokrinológii pomôžu viac. Ešte raz vám ďakujem za info

Daj foto do komentu, inak nejde zväčšiť a na tel je to moc male