Vzťahové trable - Nerobíš pre mňa dosť
Ahoj, mam frajera, teraz uz snubenca skoro 7 rokov. Este nemame deti, on jazdi aurom a hocikde ma hocikde zavezie, platime dlhy cca k platu rovnako, zarobim menej, tak na najom sa skldam menej, on zarobi viac, tak za najom plati on viac. Benzin si plati sam. To je jedina polozka, ktoru ma “navyse”. Ale zas si nepredstavujte, ze ma vyvaza 100 km mesacne a kazdy den, tak normalne ako treba, viac menej v ramci miesta kde byvame.. alebo chodim mhd, boltom. On vsak ak dojde nejaka vycitka odomna, taka opodstatnena, ze preco si neurobil toto? Ked si mi slubil, ale nie taka podpásovka ako to robí on - tak sa ma zacne pytat, co pre neho ja robim? Mna to velmi zranuje, lebo co ja viem, co mam navyse robit vo vztahu? Tak normalne fungujeme.. ja zodpovedne pracujem, aj on.. nechodime kade tade s partiami, nemame zlozvyky - alkohol, cigy. Nepodvadzame sa, tak harmonicky by som povedala… Ako v hlave si vynaram a vpodstate neviem, co mam pre neho robit navyse? Milujeme sa, tak sme tu jeden pre druheho a situačne, čo treba robíme..Okrem toho, ze slusne a v laske zijem nas vztah a rozmyslam, co je to navyse? Nie som lemra, ze v domacnosti nic nerobim, varim v ramci moznosti, ak mam cas, pochvalujem ho ako muzs, ze sem tam aj on navari..periem podla potreby- musim pochvalit, aj on…Neznasam umyvanie riadu, tomu sa vyhybam, vacsinou umyje riad on, to mi strasne vycita, ze on to neznasa tiez, a ja si myslím, ze to je podla mna ta robota navyse, ktoru mi vytyka, ze robi aj on a ked mu poviem, tak to nechaj tak, ja umyjem, ked budem mat cas, tak nie, lebo on sa na to nemoze divat (2 dnovy riad sa nam sem tam nakopí)..Prerabame dom rodicovsky, tak sem tam tam aj on pomaha… aj z toho vzniklo - Ja vam pomaham a ty co? A ja vravim, sak mate krásny prerobeny dom, co Vam mam ist vymalovat? Urobit stierku? Alebo ist drevo narubat? Stale som taka zena, len co mam pocit, by mala robit viac. Podla mna, on je muz do kelu, tak by snad mohol ist pomoct svojim buducim svokrovcom, niekedy je ho fakt treba, ci mam volat susedov? Ked som u jeho rodicov, pytavam sa, treba Vam co pomoct? Hlavne jeho mame pri vareni, ze je zvyknuta sama varit, takze nepotrebuje. Aj tak som sa to X krat spytala vzdy zo slusnosti. Deti nemame (lebo zaspal na Vavrínoch a 6 rokov mu trvalo ma poziadat o ruku) a ja som nechcela deti, kym to nie je aspon takto uz “oficialnejsie”, mozno ktosi sa chyti za hlavu, ale ja som v tomto asi staromodna, ale deti mohli byt uz davno, keby sme sa vzali. Tak o deti sa zatial nestaram, tak vyzeram a aj sa citim ako menejhodna zbytocna zena vo vztahu. Mame pred svadbou a fakt sa trochu lutujem, ze ked nevidi, ze robim dostatok v ramci moznosti, neviem, ci pre neho budem niekedy “dosť”. Co si o tom myslite? Robia toto muzi? Ze vycitaju to, ze vas kdesi vozia autom a umyvaju riad? Podla mna keby ma nevyvazal autom a mame umývačku, alebo umyvam ja riad vacsinou, tak mi nemusi vycitat nic.. aj keby som si to tak zariadila, az on nemusi, tak kde je hodnota naseho vztahu? Preco mam pocit, ze on ma pocit, ze on robi 70% toho vztahu a ja len 30? BtW podla mna som skvely clovek aj zena do vztahu, zarabam, platim si sama svoje veci, nepodvadzam ani by som si to nedovolila, mam pekny vztah aj s jeho rodinou, nechodim na ziadne kozmeticke procedury.. ja uz neviem…Dakujem…
🤦♀️Áno, všetci muži to robia, že vyčítajú, lebo to robí tvoj, tak automaticky všetci. Len nemajte deti, tie sa do nefukčneho vzťahu fakt nehodia, iba to zhoršia.
tento týpek ti bude vyčítať stále niečo. asi to videl tak doma, alebo je to proste povaha.
musíš by´t pripravená že to neskončí z jeho strany nikdy. alebo ak ti to moc prekáža - radšej vzťah skončiť.
Robíš chybu že nechodíš na žiadne procedúry. kaderníčka aspoň raz za mesiac - dva je úplne Ok. Nenauč ho tak že ty nepotrebuješ nič. o pár rokov sa bude obzerať po ženách ktoré po procedúrach chodia.
Zarábam, platím si svoje veci, sem tam navarím, sem tam upracem, sem tam operiem, ale to robíme vlastme obaja je úplne bare minimum a vlastne všetko veci čo robíš aj pre seba, nie pre neho, keby žiješ sama, tiež musíš všetky tieto veci robiť a ešte aj ten riad umyť... to sú proste samoobslužné činnosti, ktoré má zvládať a robiť každý dospelý normálny človek... nepodvádzať je úplne bare minimum... čo by si mohla spraviť viac, aby sa cítil ľúbený a docenený a ako mu môžeš ukázať, že si vážiš čo pre teba robí sa spýtaj jeho, resp. za tých 7 rokov už by si ho mohla poznať... či ho poteší keď mu poďakuješ a oceníš slovne, či mu zlepší deň, keď spravíš obľúbený koláč alebo mu nabalíš desiatu do práce, či mu donesieš obľubenú drobnosť z obchodu alebo ho prekvapíš nečaknou rýchlovkou, nech vypne hlavu... neviem, vymýšľam si teraz príklady a možno tieto veci robíš, ale z toho čo si ty napísala mám pocit, že tie veci čo robí berieš ako samozrejmosť a možno má ten pocit aj on a to je to čo mu chýba... a hlavne, nasleduje to po tvojej výčitke, čiže sa bráni... ty mu vyčítaš čo?
tento týpek ti bude vyčítať stále niečo. asi to videl tak doma, alebo je to proste povaha.
musíš by´t pripravená že to neskončí z jeho strany nikdy. alebo ak ti to moc prekáža - radšej vzťah skončiť.
Robíš chybu že nechodíš na žiadne procedúry. kaderníčka aspoň raz za mesiac - dva je úplne Ok. Nenauč ho tak že ty nepotrebuješ nič. o pár rokov sa bude obzerať po ženách ktoré po procedúrach chodia.
@anonym_3253f1 bože netrep, ako keby procedura bola zarukou ze ti chlap neujde. Paaanaboha, ja to poznam skor naopak, zena krasna, vyparadena a muz odisiel s takou uplne obycajnou, nevyraznou. Tu je problem nieco uplne ine 🙂
Zarábam, platím si svoje veci, sem tam navarím, sem tam upracem, sem tam operiem, ale to robíme vlastme obaja je úplne bare minimum a vlastne všetko veci čo robíš aj pre seba, nie pre neho, keby žiješ sama, tiež musíš všetky tieto veci robiť a ešte aj ten riad umyť... to sú proste samoobslužné činnosti, ktoré má zvládať a robiť každý dospelý normálny človek... nepodvádzať je úplne bare minimum... čo by si mohla spraviť viac, aby sa cítil ľúbený a docenený a ako mu môžeš ukázať, že si vážiš čo pre teba robí sa spýtaj jeho, resp. za tých 7 rokov už by si ho mohla poznať... či ho poteší keď mu poďakuješ a oceníš slovne, či mu zlepší deň, keď spravíš obľúbený koláč alebo mu nabalíš desiatu do práce, či mu donesieš obľubenú drobnosť z obchodu alebo ho prekvapíš nečaknou rýchlovkou, nech vypne hlavu... neviem, vymýšľam si teraz príklady a možno tieto veci robíš, ale z toho čo si ty napísala mám pocit, že tie veci čo robí berieš ako samozrejmosť a možno má ten pocit aj on a to je to čo mu chýba... a hlavne, nasleduje to po tvojej výčitke, čiže sa bráni... ty mu vyčítaš čo?
@anonym_e60a6c Samozrejme, robime tiwto veci pre seba. Som v obchode, pytam sa, chces nieco? Ma narodeniny, upeciem vzdy tortu, pripravím oslavu, kupim drobnost, pobyt ako prekvapko - s tym som uz prestala, lebo jeho pristup ma sklamal, lebo on taketo veci nerobi, ani mi neda upiect tortu.. tiez mi z jeho strany chybaju “malickosti”…
A to poďakovanie, raz mi to vycital, ze cosi pre mna urobil a ze som mu nepodakovala, aj ked som mu podakovala, nepocul to…. Tak odvtedy si na to davam obrovsky pozor, aby to počul
Tak ty necháš dvojdňový riad a cudujes sa , že sa nato nemôže pozerať? Veď to je grc
@anonym_e60a6c Samozrejme, robime tiwto veci pre seba. Som v obchode, pytam sa, chces nieco? Ma narodeniny, upeciem vzdy tortu, pripravím oslavu, kupim drobnost, pobyt ako prekvapko - s tym som uz prestala, lebo jeho pristup ma sklamal, lebo on taketo veci nerobi, ani mi neda upiect tortu.. tiez mi z jeho strany chybaju “malickosti”…
A to poďakovanie, raz mi to vycital, ze cosi pre mna urobil a ze som mu nepodakovala, aj ked som mu podakovala, nepocul to…. Tak odvtedy si na to davam obrovsky pozor, aby to počul
@lhea na narodeniny je málo, myslela som iba tak, z lásky, bez dôvodu.... a keď si ešte aj s tým prestala, zatiaľ čo on ťa vozí, pomáha vašim na dome, domácnosť ťaháte obaja, prispieva viac a on radšej porobí aj čo neznáša, lebo ty necháš 2 dni riad v drese, tak veru neviem, možno má chalanisko pravdu... a teda ešte som tam dopísala otázku, neviem či si si všimla, čo sú tie veci, ktoré mu vyčítaš ty? keďže píšeš, že jeho výčitky prichádzajú ako odpoveď na tvoje... prechodený vzťah
Nechápem, ako sa môžeš pozerať na dvojdňový riad. Tak keď obaja neznášate umývanie riadu, tak si to nejako podeľte, napr. že každý umyje riad po sebe, alebo január umývam ja, február ty, alebo ja neviem....
@lhea Aj ja toto obcas pocuvam...hoci neviem preco, kedze on vela robi v praci, ja sa snazim ho doma nezatazovat.... Ale dakedy on mi povie, ze ci nerobi dost, pritom ja mu nic nevycitam... No my mame uz dve deti a nehovoril to od zaciatku.... Ale na tvojol mieste by som si vsimala.viacere signaly, ci nesvedcia o tom, ze neskor budes trpiet.. aj ked viem, ze sa to nie vzdy da identifikovat a vela veci sa zmeni, ked pride dieta/deti, ze by sa clovek az divil.
@lhea ty si na neho zvyknuta, ale on je fakt mimo, vycitat si taketo kraviny🙄
Autorka a prečo si nekupite umyvacku riadu? Veď to nie je taka strasne draha polozka . Ulahcilo by vam to život
@anonym_3253f1 bože netrep, ako keby procedura bola zarukou ze ti chlap neujde. Paaanaboha, ja to poznam skor naopak, zena krasna, vyparadena a muz odisiel s takou uplne obycajnou, nevyraznou. Tu je problem nieco uplne ine 🙂
@anonym_3e50d3 to ešte neznamená že keď si to kdesi videla že to tak musí byť.
Bože zas trepeš, ako vždy.
Autorka a prečo si nekupite umyvacku riadu? Veď to nie je taka strasne draha polozka . Ulahcilo by vam to život
@anonym_3e50d3 Lebo sme v podnajme daleko od miesta bydliska, majitelka bytu je taka, že do bytu neda ani cent a mne sa neche potom po vystahovavani riesit, kto kúpi moju umyvačku :/ Alebo zas pytat frajera, nech nam ju prenaša, aby mi zas nevyčítalC že cosi musi sťahovať
,,Mna to velmi zranuje,,
,,vacsinou umyje riad on, to mi strasne vycita,,
,,lebo zaspal na Vavrínoch a 6 rokov mu trvalo ma poziadat o ruku,,
poďakovanie, raz mi to vycital, ze cosi pre mna urobil a ze som mu nepodakovala,
@lhea prepáč ale za mňa toto nie muž na manželstvo ani na vzťah.
Pri tomto sa do konca života budeš len ospravedlnovať, ďakovať za každú prioritnú, bude to všetko vyčítané. Kamarátka žila v takomto vzťahu ver mi narodením deti to bude ešte horšie, lebo nebudes zarábať nebudeš robiť nič.
Ak chceš môžem napísať ako to mali....
,,Mna to velmi zranuje,,
poďakovanie, raz mi to vycital, ze cosi pre mna urobil a ze som mu nepodakovala,
Pri tomto sa do konca života budeš len ospravedlnovať, ďakovať za každú prioritnú, bude to všetko vyčítané. Kamarátka žila v takomto vzťahu ver mi narodením deti to bude ešte horšie, lebo nebudes zarábať nebudeš robiť nič.
@anonym_c781b2 Prosím ťa, napíš mi. On je dobrý chalan, ale ja som zároveň strašná citlivka, veci beriem príliš seriôzne..a už teraz to nedávam, veľmi sa mi okolnosťami aj zhoršila tetania.. a že by som bola neviem aka šťastná vo vzahu, tiez nemozem povedať, ale veľmi už túžim po deťoch :( Už mám nad 30 :( a rozchádzať sa teraz? Kedy nájdem otca svojich detí, v 40? :( Ach…
@anonym_3e50d3 to ešte neznamená že keď si to kdesi videla že to tak musí byť.
Bože zas trepeš, ako vždy.
@anonym_3253f1 Neopakuj 😂. Vsak cely prispevok je o niecom inom nie o procedurach .. divny to chlap a mozno aj dobre keby jej odisiel by mala o starost menej a nasla si lepsieho
,,Mna to velmi zranuje,,
@anonym_c781b2 Totálne súhlasím, príchodom deti to ešte len bude peklo. Toto je cele postavené na zlých základoch.
To je take skolkarske dotahovanie, ze ja ti dam macika a ty mi das co..
ako aj nechat 2dni riad spinavy, ale to ste si teda kvit, rovnaki bordelari 🙈😀 lebo je normalne aj urobit nieco namiesto toho druheho a nemat reci kolo toho ako koza bobkov a nevytahovat to dalsich 20 rokov
Ja len, ze bud rada, ze tie deti nie su a velmi zvaz, ci chces v takomto vztahu vychovavat deti, lebo s detmi to bude 1000x horsie.. tu ani neide o to, ze kto z vas je ten iny/komplikovanejsi.. ale ze sa k sebe otazne hodite.. taketo rozne povahy vedia fungovat chvilu, aj chvilu dlhsie, ale ked pride realny zivot a situacie, tak tazko idu jednou cestou.. ty mas ine predstavy, on ine a kompromis nikde.. a taketo vydieracke reci, to ako fakt, po tolkych rokoch.. to budes mat stale, kedze nevie inak reagovat a mozno este castejsie.. da sa aj inak, normalne komunikovat a za tie roky sa uz poznate, viete co cakat..
,,Mna to velmi zranuje,,
@anonym_c781b2 pekne si to napisala… Ale mame pred svadbou, co robit? Ak by som sa aj rozisla, kedy budem mat deti? Najdem niekoho “lepsieho”? Nebudem to lutovat? Nezhorsi sa mi psychika takouto ranou?
To je take skolkarske dotahovanie, ze ja ti dam macika a ty mi das co..
ako aj nechat 2dni riad spinavy, ale to ste si teda kvit, rovnaki bordelari 🙈😀 lebo je normalne aj urobit nieco namiesto toho druheho a nemat reci kolo toho ako koza bobkov a nevytahovat to dalsich 20 rokov
Ja len, ze bud rada, ze tie deti nie su a velmi zvaz, ci chces v takomto vztahu vychovavat deti, lebo s detmi to bude 1000x horsie.. tu ani neide o to, ze kto z vas je ten iny/komplikovanejsi.. ale ze sa k sebe otazne hodite.. taketo rozne povahy vedia fungovat chvilu, aj chvilu dlhsie, ale ked pride realny zivot a situacie, tak tazko idu jednou cestou.. ty mas ine predstavy, on ine a kompromis nikde.. a taketo vydieracke reci, to ako fakt, po tolkych rokoch.. to budes mat stale, kedze nevie inak reagovat a mozno este castejsie.. da sa aj inak, normalne komunikovat a za tie roky sa uz poznate, viete co cakat..
@anonym_47eb15 Áno, som si toho vedoma, ze mame detinske reagovanie obaja, on je odomna este cosi starsi a mam pocit, ze oj reaguje ako dieta a ja sa len “odzrkadlujem”
@anonym_47eb15 Áno, som si toho vedoma, ze mame detinske reagovanie obaja, on je odomna este cosi starsi a mam pocit, ze oj reaguje ako dieta a ja sa len “odzrkadlujem”
@lhea to si vystihla, ako deti..
A prepac, ale ty mas ake hodnoty v zivote, mat deti, lebo sa to patri a mam uz tolko a tolko rokov a je mi jedno, ze pomaly s kym.. alebo ze sa vydat, lebo uz x rokov sme spolu a uz sme mali byt davno zasnubeni, lebo roky idu..
Ja by som takto zit nevedela.
"Mám pocit, že on má pocit..."...okrem vyzretosti a dospelosti vám chyba hlavne KOMUNIKACIA...
@anonym_c781b2 pekne si to napisala… Ale mame pred svadbou, co robit? Ak by som sa aj rozisla, kedy budem mat deti? Najdem niekoho “lepsieho”? Nebudem to lutovat? Nezhorsi sa mi psychika takouto ranou?
@lhea ty si myslis ze mat deti je nejaka meta, ktoru ked dosiahnes, budes v suchu? Tymi detmi to vsetko len zacne. Okolo deti, starostlivosti, vychovy, financii sa vam bude najblizsich 20 rokov tocit vsetko. A neviem si predstavit, co si taketo nedozrete decka ako vy budu oplieskavat o hlavu, ked budes tyzden pri decku nevyspata a manzel ti povie, ze si mu dostatocne nepodakovala, ze ti kupil vlozky🙄😬
@lhea uff...precitala som, aj par komentov a ako tu baby hovoria...svieti cervena kontrolka...
...vycitat otazkou ze co pre neho robis je detinske. A komunikacia...co si on pod tym "viac" predstavuje. Komunikovat a komunikovat...ked to nejde, tak radsej ziadny chlap ako sa trapit zvysok zivota. Ked sa nevedel 6r rozhybat...to ta naozaj lubi a chce s tebou rodinu? Ked su uz teraz problemy a neviete ich vyriesit, tak to je dalsi otaznik a neviem ci je na svadbu cas. Kazdy mame svoje, ale za 6r ste si mohli najst fungivanie ako vychadzat.
@anonym_c781b2 Prosím ťa, napíš mi. On je dobrý chalan, ale ja som zároveň strašná citlivka, veci beriem príliš seriôzne..a už teraz to nedávam, veľmi sa mi okolnosťami aj zhoršila tetania.. a že by som bola neviem aka šťastná vo vzahu, tiez nemozem povedať, ale veľmi už túžim po deťoch :( Už mám nad 30 :( a rozchádzať sa teraz? Kedy nájdem otca svojich detí, v 40? :( Ach…
@lhea ale takto si dobrovoľne viazeš povraz na krk.
Spočiatku boli iba také maličkosti, že zabudla kúpiť rožky a poprosila ho aby kúpil on cestou domov, ale(je cukrárka,pečie doma)potrebovala pdp,maslo atď ,ako u vás výčitky a.ďakovanie za to že oni dva budú mať čo jesť na raňajky, nonsens.
Ako som písala narodením prvého dieťaťa to nabralo na obratkach. Došiel domov z práce rodinka ho musela čakať na chodbe,privítať ho, dobre že nie klaňať. A bolo jedno čo práve robila, varila, upratovala, kŕmila,kúpala, prebalovala dieťa.
Ak nestihli.,,uvítať dostatočne ,, bolo zle. Lebo veď celý deň je doma,.mohla to (čo práve robila ) urobiť inokedy. Neskôr aj pečenie ako privírobok zakázané. Chodila piecť k mame, ako na návštevu.
Potom sa k nej nemohlo chodiť na návštevu,(hlavne keď on nebol doma) lebo ju zdržujem, a potom nestíha povinnosti čo má, po spoločnom kočíkovaní sme mali vo zvyku sadnúť si dať si horúci čaj,ale prestala som tam chodiť.
Neskôr z muža či zo stresu spôsobeného mužom, mala neurologické problémy proste dlhodobý stres, psychické vypätie vypuklo do záchvatov tetanie. Odišla od muža s deťmi 1 a6r. Pomaly sa dáva dokopy,ale je to beh na dlhé trate
Pocit nerovnovahy, kto kolko robi pre toho druheho a pre rodinu, je podla mna casty (mnohokrat na oboch stranach), ked opadnu motyle a chemie. Mozno suvisi aj s nedocenovanim sa navzajom, unavou, stereotypom. Ale aj s nedostatkami kazdeho z nas. Takmer kazdy niektore cinnosti nerad robi, vyhyba sa im, alebo ich uplne odmieta/nerobi. Tieto veci vyjdu na povrch az po rokoch. Co s tym? Vztah musi mat ine pevne zaklady (sulady), ktore tieto "malichernosti" prekonaju, zrelativizuju?
Ja mam pocit, ze vas vztah ide len zotrvacnostou, ste spolu dlho, no tak teda dobre, zasnubme sa a bude svadba...vsak co so zivotom/chcem dieta a druheho chlapa sa mi hladat nechce. Btw preco mam pocit, ze tento bude jeden z tych, co bude zene na materskej vykrikovat, ze neprispieva? Neviem, neviem, ci starostlivost o dieta bude brat ako plnohodnotnu pracu.
@lhea podľa tvojho opisu mi pripadá ako sebec, vidí len čo robí on a u teba to berie ako samozrejmosť. Dúfam, že ti počas materskej nebude vyčítať, že zarába sám a bude ti vydelovať peniaze a kontrolovať na čo ich míňaš. Ty ho poznáš a vieš čo môžeš očakávať, ale tým, že sem píšeš máš o vašom vzťahu pochybnosti. Inak tetániu môže zhoršovať nefunkčný vzťah a stres z neho.

Toto je divny vztah, divne komentare a svadbu by som este zvazila. Z toho co si napisala mam vela otazok ale prva je: komu patri rodicovsky dom ktory prerabate?