Za aký čas ste sa nakazili?
Vcera som bola so známym co mal príznaky na covid, cca 1h von, hovorim mu, ze to bude covid. On nato, ze nie, ze to ho preto skrabe hrdlo, lebo vraj pil studené 😄. No a dnes som prišla ku mamke, bola som s nou na vyšetrenie a v tom mi vola, ten známy, ze ma covid? Ja ešte infekčná nie som, hejze? Nemohla som uz nakaziť rodičov? Keď som s nim bola vcera, tak mam čakať cca zajtra príznaky a tým pádom som az vtedy infekčná, hejze?
Otázka číslo 2,co vám najviac zabralo pri tejto xy vlne korony , nech idem uz do lekarne este dnes nakúpiť, ked mi nič nie je... 2r som ju nemala... Ten známy dnes vraj opálený na bomby, ze ani na wc nevládze ist..
Ja už covid za rok tretí krát..ale už úplná pohoda..len som prespala týždeň ,hlava ma bolela..🙂
ja som s pozitivnou dcerou aj v posteli spala dve noci a nic som nechytila od nej a predtym kym vysiel pozitivny test sme normalne doma fungovali vsetci :D cize nie, nemusela si ochoriet od neho.
4 noci som spala pri dcére keď mala covid plus celé dni spolu a nič. A potom som sa o 10esiacov nakazila ani neviem kde. Takze je to indi vindi
Vôbec si to nemusela chytiť, dcéra mala covid v lete, pozitívny test mala 3 dni a ostatní sme sa nenakazili, nijako sme sa nechránili...
Infekcna si vacsinou najskor na treti den od nakazenia, vtedy ti uz aj vyjde pozitivny antigenovy test. Ak si nie si ista, ci si sa nakazila a chces byt opatrna, radsej sa este cez vikend s rodicmi nestretavaj a sprav si v pondelok test.
Zalezi ako velmi bol infekcny a ako blizko ste bola s nim....ja našťastie som zatiaľ nema covid manzel ho mal dvakrát ( naposledy tazky priebeh vecer okolo 17hod dostal teploty zimnicu predtym nic nemal ag mu len slabulinku ciarku ukazalo ) ale hned sa izoloval ako sme druhýkrát kedze mame male diets 4.5r ona bola 2 dva dni pozit. Mala priznaky sopel.teplotu kasel od nej som sa neizolovala a ja som našťastie nedostala...tak 3 az5 dni je doba kým sa ukazu priznaky ale ze su výnimky ze aj po 14dnoch
Určite si rodicov nenakazila ;) len ked chcete byt zodpovedna tak omedzit kontakty s ludmi na 5dni cca 🙂
Tak ti poviem, este som kovid nemala, dcera si ho doniesla zo skoly, v piatok bola divna, striedavo kasel, nadcha, bolest hlavy... v sobotu ju to po pol dni preslo, v nedelu uz nic a bum vecerne testovanie do skoly a bola pozitivna.... nikto to od nej nechytil, izolovala sa az od tej nedele ked jej uz nic nebolo, len teda mala pozitivny test.
Ja tohto roku v máji som počúvala výzvu ruska dole ruska dole a šla som busom a praaaassskk covid ako zo šlabikára , to čo nasledovalo nebola chripocka , už som si šla kupovať v duchu šľapky do truhly .
Ja som mala akoby polámané rebrá,dusilo ma,keď som hovorila, teplota , malátnosť . A nehovorím o postcovidovych príznakoch. To je ale hitparáda a herbar ťažkosti.
Nakazit sa mozes a nemusis a priebeh asi skor zalezi od momentalneho stavu imunity. V nasej 5 clennej rodine - 1 - mal 2 dni horucky 39 a bolel ho cely clovek, potom uz ako tak fungoval (z domu), 2 - kasel+sopel bez teploty, unava, 3 - zly stav s horuckami tyzden, kasel, sopel, dalsi tyzden pomale zotavovanie (nasadeny bol aj Paxlovid), 4 - mierna teplota, sopel, bolave hrdlo. A ja - nic. Neochorela som. Vsetci vsak covid a jeho nasledky stale citia - niekto ma extremnu unavu, dalsiemu pretrvava kasel, iny citi zas dutiny....
To je ťažko povedať, mám kamošku s ktorou som bola a tiež o dva dni mi volala, že je pozitívna a už bola nascipaná keď sme boli spolu a teda mne nič nie je. Ono to aj od toho akú máš imunitu záleží.
ty si sa nakaziť mohla ale tvoji rodičia ešte asi nie....tažko povedať, zálež akú dávku si schytala....mne ukázalpozitivitu až na tretí deň príznakov, ale infekčná som mohla byť aj skôr ako bol pozitívny test
nic nie je iste, mohla si sa nakazit, ale tiez vobec nemusela.
jedina istota bude test, sprav si ho v pondelok a uvidis
Nemusis sa vobec nakazit! Ja som 2x bola s kolegynou kamoskou, mobil mi podavala, sedeli sme vedla seba , boli v kancli 8 hodin a nic som od nej nechytila a to ho uz mala 2x a s dost tazkym priebehom. Zato syn, este ked ruska boli v skole povinne, to doniesol. A to bez ruska len desiatoval a pil a s tou spoluziackou ani nesedia blizko seba.
Neupokojim ta. Nakaziť a byť infekcna môžeš byť do par hodín po kontakte s pozitívnym preto sa to tak rýchlo šíri. Oficialne je človek infekcny 2 dni pred prvými príznakmi. On už priznaky mal. Ak si to od neho chytila tak už infekcna môžeš byť len nemusíš mať ešte priznaky. Ak si mladá a máš dobrú imunitu riziko je tam nižšie ak imunitu máš oslabenú tak riziko tam je vyššie.

Vôbec sa nemusíš nakaziť a fakt nemusel mat covid. Sú aj iné ochorenia