Zabúdanie po 40-tke
Ahojte, mám 41 rokov a neskutočne začínam zabúdať. Niekto mi niečo povie, napr v práci a ja o pár minút totálne okno,čo vravel,čo nám urobiť. Stáva sa to aj vám po tej 40-tke? Neviem či je to normálne alebo to má súvis s neskutočným psychickým tlakom posledný rok.
Ano, hlavne ked chcem ist nieco robit, idem, idem a zabudnem na co som tam sla 🙈🙈
@martinkatinka no ja sa už obávam o moje psychické zdravie a pamäť. Fakt aj v práci sa už cítim ako blbec, kolegyňa mi poda nejaké informácie, vravím ok. A o pár minút že si to radšej zapisem a vôbec neviem čo mi vravela. Minule som mala poslať jeden mail, normálne dom bola v tom že dom ho poslala a zrazu volá klient a ja dom sa čudovala,čo volá,keď som mu to písala,ale v odoslané pošte to nebolo. A také veci, ale že vôbec si neviem spomenúť, úplne okno mám.
Zápisník,ja mám dva.😉
Mozog vypúšťa nepodstatné info.A nezáleží to od veku.
Mám toho aj v práci veľa, doma som sama s dieťaťom,všetko na mne teda aj doma, malo spánku, veľa práce...
Nie si v práci psychicky preťažená? Podľa tohoto čo píšeš by som tvrdila, že áno.
Zápisník,ja mám dva.😉
@anonym_19b91c no ale v práci si to podstatné info. To ma štve.
@martinkatinka no ja sa už obávam o moje psychické zdravie a pamäť. Fakt aj v práci sa už cítim ako blbec, kolegyňa mi poda nejaké informácie, vravím ok. A o pár minút že si to radšej zapisem a vôbec neviem čo mi vravela. Minule som mala poslať jeden mail, normálne dom bola v tom že dom ho poslala a zrazu volá klient a ja dom sa čudovala,čo volá,keď som mu to písala,ale v odoslané pošte to nebolo. A také veci, ale že vôbec si neviem spomenúť, úplne okno mám.
@anonym_autor take veci si pisem. Horsie je, ze ja hovorim a niekedy si vobec neviem spomenut na slivo, ktore chcem povedat.
Nie si v práci psychicky preťažená? Podľa tohoto čo píšeš by som tvrdila, že áno.
@vilma7 áno som, osem hodín sa nezastavim, v priebehu roka som menila prácu, čiže veľa nových info a žiadna dovolenka v podstate
@anonym_autor take veci si pisem. Horsie je, ze ja hovorim a niekedy si vobec neviem spomenut na slivo, ktore chcem povedat.
@martinkatinka no to aj ja alebo sa v práci na niečom dohodneme a ja vôbec neviem ako sme sa dohodli.
Zápisník,ja mám dva.😉
AUTORKA, skor riesis (myslis na) vela veci naraz a to, co ti hovoria, sice "povrchovo" vnimas, pocuvas, ale neukladas do pamate. Vekom to, podla mna, nebude. Iba ak v tom zmysle, ze v najproduktivnejsom veku nadobudame vela nehmotnych aj hmotnych veci (vztahov) a nasa kapacita vsetko to stale manazovat nie je neobmedzena.
@anonym_autor Preto si zapisujem všetko,niekedy som prekvapená,čo tam nájdem.Vybavené škrtám,mám pokoj.
AUTORKA, skor riesis (myslis na) vela veci naraz a to, co ti hovoria, sice "povrchovo" vnimas, pocuvas, ale neukladas do pamate. Vekom to, podla mna, nebude. Iba ak v tom zmysle, ze v najproduktivnejsom veku nadobudame vela nehmotnych aj hmotnych veci (vztahov) a nasa kapacita vsetko to stale manazovat nie je neobmedzena.
@madeincssr presne, že počúvam to ušami, zle mozog akoby nevnímal. Ako to zmeniť? Hej je toho veľa a stále viac a viac.
@anonym_autor Preto si zapisujem všetko,niekedy som prekvapená,čo tam nájdem.Vybavené škrtám,mám pokoj.
@teki1 zavediem si aj ja zapisnik
@teki1 zavediem si aj ja zapisnik
@anonym_autor mozno nejaka jednoducha aplikacia v mobile (hoci len nejake Poznamky / Notes, ci zoznamy), alebo kalendar/pripomienky (ked je to o tyzdne ci mesiace), lebo v zapisniku sa tazko orientuje, edituje/upravuje a clovek ho aj tak vzdy niekde zabudne/nevezme.
Zo zaciatku sa to cloveku zda zlozite, tazkopadne, ale casom sa nauci.
@anonym_autor ano, ja zabudam, ze som si postavila daco varit, velmi zle :( ale mam psychicke vypatie
@anonym_autor ano, ja zabudam, ze som si postavila daco varit, velmi zle :( ale mam psychicke vypatie
@anonym_5f25e7 aj ja mám psychické vypätie a rozmýšľam, dokedy to vydrzim
@anonym_5f25e7 aj ja mám psychické vypätie a rozmýšľam, dokedy to vydrzim
@anonym_autor ja musim zacat chodit k psychologovi. mam aj ad predpisane, ale neberiem asi robim chybu
Ahoj, tiež všetko píšem do diára, lebo veľakrát do dňa sa mi mení situácia v práci, okolo detí stále niečo, plus problémy s inou časťou rodiny... všetko riešim sama a takéto okná mám často. Všetko píšem. Len aby som tým neosprostla úplne 🤔
Všetko mám v kalendári v mobile, každý meeting, email čo mám poslať, komu mám zavolať, kazdý lekár, úloha, nákupný zoznam. Bežne mi vypadávajú slová počas rozhovoru a neviem si na niečo spomenúť.
Všetko mám v kalendári v mobile, každý meeting, email čo mám poslať, komu mám zavolať, kazdý lekár, úloha, nákupný zoznam. Bežne mi vypadávajú slová počas rozhovoru a neviem si na niečo spomenúť.
@ika02
@anonym_317964 baby ja sa bojím, aby som úplne neosprostela.
@ika02
@anonym_317964 baby ja sa bojím, aby som úplne neosprostela.
@anonym_autor daj si pre istotu spravit mr mozgu...
Ja dosť veľa premýšľam nad kadecim...riešim v hlave "sto" vecí a teda musím povedať, že pred 40tkou som tolko nepremýšľala🤔....a teda dosť aj zabúdam, no pripisujem to tomu premýšľaniu 🤣🤔, aspoň sa tým ospravedlňujem. Proste teraz bez ťahaka do obchodu nechodím,lebo by som kúpila všetko,okrem toho čo potrebujem🤣. A v podstate si zapisujem aj iné dôležité veci....
Perimenopauza, ubúdanie hormónov.Uz mas na to vek.Jeden z príznakov je mozgová hmla.
Perimenopauza, ubúdanie hormónov.Uz mas na to vek.Jeden z príznakov je mozgová hmla.
@anonym_e0f5b9 no, ja som bola na MR mozgu a čudovala som sa.
V perimenopauze sa zabúdanie a pocit “mozgovej hmly” vyskytujú veľmi často. Je to hlavne kvôli výkyvom estrogénu – ten totiž neovplyvňuje len hormóny, ale aj nervový systém, koncentráciu, spánok a stresovú reakciu. Keď kolíše, mozog to cíti.
mala som to v casoch ked som bola extremne vytazena v praci, nevedela som si spomenut na slova aj som sa bala, ci mi nieco nie je, ale po oddychu to preslo
https://www.lejdyeshop.sk/perimenopauza-kedy-na...
Pozri si na nete, je tu aj skupina kde to baby okolo 40+ taktiež opisujú
@anonym_autor ako píšu vyššie, perimenopauza a mozgová hmla. Tiež si tým prechádzam.
Hore pisu dobre, je to priznak perimenopauzy, tiez to mam.
@stellarstar ta moze pridať do skupiny menopauza

Ano, hlavne ked chcem ist nieco robit, idem, idem a zabudnem na co som tam sla 🙈🙈