icon

Zápal močových ciest: Čo robiť, keď antibiotiká nezaberajú?

black_lilith
Včera o 10:44

Ahojte, chcela by som sa poradiť, lebo sa mi úplne nezdá postup mojej lekárky a som dosť zúfalá.

Mám zápal močových ciest, enterococcus faecalis. Baktériu mám dlhodobo, vždy veľmi zle reagovala na antibiotiká. Nezaberajú na ňu antibiotiká, aj keď je podľa kultivácie na ne citlivá. Zápal čo som mala predtým trval 4 mesiace, mala som počas toho aj klostrídiovú infekciu (ťažký zápal čriev po ATB) a sama neviem prečo som sa vtedy vyliečila, jediné čo som brala 7 týždňov bol orálny vankomycín na CDI (áno na ten bol citlivý ale vraj sa takmer nevstrebáva do obehu).

Teraz mám enterokoka znovu, spravila sa kultivácia, podľa toho nasadené antibiotiká, znovu nezabrali. nitrofurantoin, 100mg 2x denne. Priebežne bolo raz lepšie, raz horšie, teraz sa dosť zhoršilo, na WC chodím 30-40x denne, mám kŕče, pocit akoby prechladnutého mechúra. 11.deň z 15….režim 3l denne, v posteli.

Doktorka mi nechce dávať ďalšie ATB kvôli prekonanej klostrídii. Samozrejme že sa aj ja bojím ďalšej CDI, prežila som si polročné peklo. Ale so sepsou tiež nechcem skončiť.

Mali ste tiež niekto problém s baktériou v močových cestách, na ktorú vám nezaberali ani tie antibiotiká, ktoré vychádzali na základe kultivácie? Ako vás liečili?

lubisvecko
Včera o 10:59

Inak zaujimave je to, co pises o tom vankomycine, aj ked sa skoro nevstrebava, existuju teorie, ze mohol zmenit crevny mikrobiom a tym nepriamo aj urogenitalny. Mikrofloru ma telo dost prepojene...
Uprimne, keby som bola na tvojom mieste, tlacila by som na kontrolnu kultivaciu, urologa alebo infektologa. 🙈 Drzim palce a prajem vela zdravia.

januska12323
Včera o 11:00

Išla by som k urológovi keďže sa ti to opakuje a obvodná ti nevie pomôcť.

vernnik3

skúsila by som asi toho čo najviac z prírodnej liečby. môže pomôcť pitie veľa vody, brusnicová šťava alebo extrakty, probiotiká na podporu črevnej mikroflóry, teplé sedacie kúpele a doplnky rôzne. samozrejme, prírodná liečba nenahradí antibiotiká... ale vzájomne sa môžu doplniť.

bg92

lekarka to je vseobecna? davno trebalo sediet na urologii s tymto

black_lilith
autor
Včera o 11:05
@bg92

lekarka to je vseobecna? davno trebalo sediet na urologii s tymto

@januska12323
@bg92 lekárka je urologička. Kontrolnú kultiváciu navrhla, ibaže to je 5dní užívania + 5 dni po dobratí (aby nevyšiel falošne negatívny výsledok) + 3 dni čakám na výsledok. Z liekov ktoré ukazuje ako citlivé by teoreticky mohla dať ešte Monural, ten ale nezaberie ak by mi to dovtedy postúpilo na obličky. Ostatné čo tam je už tak len Ciprofloxacín a Augmentin (ktoré nemôžem) a i.v.

black_lilith
autor
Včera o 11:07
@lubisvecko

Inak zaujimave je to, co pises o tom vankomycine, aj ked sa skoro nevstrebava, existuju teorie, ze mohol zmenit crevny mikrobiom a tym nepriamo aj urogenitalny. Mikrofloru ma telo dost prepojene...
Uprimne, keby som bola na tvojom mieste, tlacila by som na kontrolnu kultivaciu, urologa alebo infektologa. 🙈 Drzim palce a prajem vela zdravia.

@lubisvecko áno s vankomycínom to aj mňa prekvapilo, ale vychádza mi to naň jedine.. 10dňový nespravil nič, ale po tom 7týždňovom som sa toho zbavila na pár mesiacov.

marhulka13
Včera o 11:08

Ja ti len držím palce, aby si sa z toho rýchlo dostala a lieky zabrali. Prípad od prípadu je iný, no ja som v tomto prípade veľa šťastia nemala

anonym_5b47e9
Včera o 11:11

Skús Monural. Ja som mala zápal, nepomáhalo nič. Dala som Monural (zohnala som si 3 ks) a dávala som každý tretí deň. Pomohlo. Držím prsty, viem, ako sa cítiš.

black_lilith
autor
Včera o 11:14
@vernnik3

skúsila by som asi toho čo najviac z prírodnej liečby. môže pomôcť pitie veľa vody, brusnicová šťava alebo extrakty, probiotiká na podporu črevnej mikroflóry, teplé sedacie kúpele a doplnky rôzne. samozrejme, prírodná liečba nenahradí antibiotiká... ale vzájomne sa môžu doplniť.

@vernnik3 prírodné veci dopĺňam ako viem, s tými som začala ešte pred ATB, ale na túto baktériu mám pocit že nič nefunguje. Mám tu kapucínku, probiotiká, kombucha, zázvor, … brusnice tiež, urologický čaj, už neviem čo ďalej. D-manóza nefunguje, mám odskúšané že to je iba na e-coli. Ak ti ešte niečo napadá tak kľudne navrhni 🙂

kalifka
Včera o 11:18

@black_lilith tu ti poradím len smer urológ...
Ja som mala 3 baktérie a mám to už chronické, preto ja len s urológom a ten mi len pomohol.

anonym_5b47e9
Autor odpoveď zmazal
black_lilith
autor
Včera o 11:21
@kalifka

@black_lilith tu ti poradím len smer urológ...
Ja som mala 3 baktérie a mám to už chronické, preto ja len s urológom a ten mi len pomohol.

@kalifka vieš odporučiť nejakého konkrétneho? K urologičke chodím ale rada by som si vypočula aj druhý názor.

kalifka
Včera o 11:24
@black_lilith

@kalifka vieš odporučiť nejakého konkrétneho? K urologičke chodím ale rada by som si vypočula aj druhý názor.

@black_lilith https://www.kovacicbernat.sk/kontakt/
mne veľmi pomohli, ale to je už na súkromnú správu. Ak chceš napíš mi

anonym_5b47e9
Včera o 11:25

Urinal express ph. Vygoogli, nechce mi pridať fotku. Mne to pomohlo pri tej neznesiteľnej bolesti pri močení.

anonym_1eefd1
Dnes o 07:08

Methenamine hippurate.

zara1357
Dnes o 07:32

@black_lilith ja nemam skúsenosť s liečbou ako máš ty. Ja len, že mne sa vyplavoval kameň/piesok a presne som mala bolesti a chodila na wcko 30-40 krát za deň. Nakoniec mi zabrali antibiotika v kombinácií s niečim do žily vo forme infuzií ( je to 10 rokov dozadu tak si na to presne už nespomínam).

anonym_20f553
Dnes o 20:21

Nemáš kameň? Mne bol zistený kameň, ktorý toto všetko ako píšeš vyvolával , taktiež žiadne AtB nezaberali, nasledne podstúpena operácia keďže bol už veľký

anonym_d6bcac
Dnes o 20:44
@black_lilith

@januska12323
@bg92 lekárka je urologička. Kontrolnú kultiváciu navrhla, ibaže to je 5dní užívania + 5 dni po dobratí (aby nevyšiel falošne negatívny výsledok) + 3 dni čakám na výsledok. Z liekov ktoré ukazuje ako citlivé by teoreticky mohla dať ešte Monural, ten ale nezaberie ak by mi to dovtedy postúpilo na obličky. Ostatné čo tam je už tak len Ciprofloxacín a Augmentin (ktoré nemôžem) a i.v.

@black_lilith tak napr ja zvyknem citit uz ked to na mna "ide", nasadim okamzite monural a v drvivej vacsine sa vobec nerozbehne choroba... mne to pomaha, ked to zanedbam, koncim na atb a mesacnych bolestiach. Ale teda ked uz to mas rozbehnute, neviem ti poradit

anonym_9a0d55
Dnes o 21:04

@black_lilith joj ty si uz davno mala byt u urologa urobil by sono a riadne vsetko pozrel ja som dokonca musela absolvovat aj cystoskopiu.Neotalaj a rano smer urolog