icon

Závislosť na nosnom spreji: Ako sa jej zbaviť?

Dnes o 11:16

Ako sa toho zbaviť? 🥲 minulý rok niekdey začiatkom jesene sa u nas doma zacal taky kolobeh chorob na striedačku ja-syn-manzel a takto sme sa niekolko krát prestriedali pri čom stale slo o chorobu sprevádzanú silnou nádchou. Od vtedy neviem prestať používať sprej do nosa 🥲 minimalne raz za den si ho potrebujem strieknut lebo mi tak opuchne sliznica ze cez neho neviem dýchať a nevedela by som tak spať. Prešla som aspon na detsky ten co ma slabšiu koncentráciu účinných látok ale chcela by som sa toho samozrejme zbavit uplne. Je tu niekto kto si tým prešiel? Ked tie spreje proste na tvrdo vysadim ako dlho bude trvať kym sa to da do poriadku ? Nemôžem si dovoliť v noci naspat, potrebujem cez den fungovať 😒

anonym_1ffea7
Dnes o 11:26

@anonym_autor jedine vysadiť, prežiješ ten čas bez neho. Vyhodim všetky čo máte doma. Chvíľu si potrpíš a potom to bude ok

mima172
Dnes o 11:29

@anonym_autor Hlásim sa 🫣 Bola som závislá na Olynthe, v lekárňach už vedeli čo idem pýtať, len som vošla. Priprav sa, že to bude masaker ale dá sa to zvládnuť. Skúsila som aj vysadenie naraz, že "nedám a hotovo" a proste vydržať, no nešlo to, doslova som sa dusila. Najskôr som si prestala striekať len do jednej dierky, najhoršie boli prvé 3-4 dni a po cca 10 dňoch, keď som cítila, že ta dierka, do ktorej nestriekam už tak neopúcha, tak som prestala striekať aj do tej druhej a opäť masaker zopár dní. Ale potom už bolo dobre. Jemnejšia možnosť je, že najskôr prejdi na detský sprej s nižšou koncentráciou a potom postup vyššie.

tetapetra
Dnes o 11:46
@mima172

@anonym_autor Hlásim sa 🫣 Bola som závislá na Olynthe, v lekárňach už vedeli čo idem pýtať, len som vošla. Priprav sa, že to bude masaker ale dá sa to zvládnuť. Skúsila som aj vysadenie naraz, že "nedám a hotovo" a proste vydržať, no nešlo to, doslova som sa dusila. Najskôr som si prestala striekať len do jednej dierky, najhoršie boli prvé 3-4 dni a po cca 10 dňoch, keď som cítila, že ta dierka, do ktorej nestriekam už tak neopúcha, tak som prestala striekať aj do tej druhej a opäť masaker zopár dní. Ale potom už bolo dobre. Jemnejšia možnosť je, že najskôr prejdi na detský sprej s nižšou koncentráciou a potom postup vyššie.

@anonym_autor vydržať, je to mega ťažké. Mne pomohlo "odrbavanie" nosovou hygienou od sterimar.
@mima172 aj ja olynth - 6m. Zaujímavé,že v lekárni je v ponuke ako prvý

autor
Dnes o 11:51
@tetapetra

@anonym_autor vydržať, je to mega ťažké. Mne pomohlo "odrbavanie" nosovou hygienou od sterimar.
@mima172 aj ja olynth - 6m. Zaujímavé,že v lekárni je v ponuke ako prvý

@mima172 dakujem za odpoveď toto mi ani nenapadlo ze riesit každú dierku zvlast to by som asi aj zvládla lebo ja proste cez ústa dýchať neviem v noci sa dusím preto aj ked si idem ľahnúť s tým, že nie dnes si nedám proste po par hodinách aj tak vstanem uz nasrata na svoj nos a idem si strieknut 😀
@tetapetra skúšala som zameniť za morskú vodu tiez ale to nemalo vobec žiaden účinok alebo ak aj ano tak ozaj len chvíľkové, pre mna je naozaj ta noc najhoršia a paradoxne prave az na noc mi ten nos opucha a neviem dýchať

tetapetra
Dnes o 11:55
@anonym_autor

@mima172 dakujem za odpoveď toto mi ani nenapadlo ze riesit každú dierku zvlast to by som asi aj zvládla lebo ja proste cez ústa dýchať neviem v noci sa dusím preto aj ked si idem ľahnúť s tým, že nie dnes si nedám proste po par hodinách aj tak vstanem uz nasrata na svoj nos a idem si strieknut 😀
@tetapetra skúšala som zameniť za morskú vodu tiez ale to nemalo vobec žiaden účinok alebo ak aj ano tak ozaj len chvíľkové, pre mna je naozaj ta noc najhoršia a paradoxne prave az na noc mi ten nos opucha a neviem dýchať

@anonym_autor musíš vydržať, aspoň sa už nedáš na drogy 😉,keď vidíš ako je ťažké sa zbaviť závislosti na tomto.... Cigariet som sa teda zbavila hneď, bez nejakých abstakov.

zuzinka888
Dnes o 12:00

Vysad kvapky z jednej dierky. Do druhej kvapkaj. Ked sa prva spamata z abstaku potom prestan kvapkat aj do druhej. Kolegyni sa takto podarilo z toho dostat.

lucianka222
Dnes o 12:08

@anonym_autor poznám čo prežívaš. Ja sa zo závislosti dostanem tak, ze striekam sprej len do jednej dierky, stále tej istej. Po čase, zopár dní sliznica v druhej dierky odpuchne a sprej nebudeš potrebovať. Ja takto po každej nádche a chorobe sa ho neviem zbaviť, ked začnem užívať. Len treba vydržať, ale da sa ro zvládnuť alebo navstiv lekára, predpisujú kortikoidne spreje.

alison11
Dnes o 12:51

@anonym_autor Môj syn kvôli kúreniu tak je rok čo rok mentolové spreje ináč sa mu upchali nos prešiel na morskú vodu Aliamare šli mu krvavé chrasty aj cez 2-3 týzdne čo sa mu čistila sliznica.

zabka79
Dnes o 13:03

@anonym_autor dostala som na orl kortikoidovy sprej na tyzden to pomohlo preklenut prvy tyzden a potom to islo.lahsie. ak nie si alergik zvladnes to. Ako pisu baby po jednej dierke, a skus este babatkovsky nasivin ten je najslabsi. Pomaha vincentka, morska voda + rinopanteina

dadis
Dnes o 14:58

Na noc by som ti este poradila spat pri otvorenom okne (kym je zima), chlad sliznicu prirodzene stahuje.. okrem toho rady vyssie