icon

Želatínový útvar z konečníka s krvou u onkologickej pacientky

crysol
6. dec 2021

Ahojte. Chcem vás poprosiť o pomoc. Moja mamina je onkologický pacient /Ca prsníka/. Je po operácii a sledovaná. Teraz posledné dni má problémy s konečníkom. Stále chodí na záchod, no nič nejde, ked potrebuje ísť na potrebu. Zial nikde ju nechcú vziať na gastro vyšetrenie, na ktoré dostala papier s poznámkou CITO, čo znamená rýchlo. Zariadenia, ktoré som oslovila žiaľ nemali čas, doslova ju odmietli, lebo že majú nariadenie brať pacientov až ked krvácajú a podobne. Ďalsie zariadenia nemajú čas a termíny až v novom roku. Problém je teraz ten, že dnes mamine vyšlo zospodu, ked kašlala taký slizký priehľadný útvar s prímesou krvi. Neviem či jej on práve robil problém. Nemali ste niekto takéto problémy? Cakáme konečne na gastro vyšetrenie, kde nás konecne objednali.Zvažujeme čo to môže byť, obvodná hovorila, že možno ulcerózna kolitída. Už pár dní nič poriadne nejedla. Čo by to mohlo byť. Na kolono bola pred troma rokmi a bolo to v poriadku. Dakujem za každú radu.

calmmeadow
6. dec 2021

Ja mam ulceroznu kolitidu a to co popisujes mohol byt hlien v stolici.Je to bezne pri tomto ochoreni.A deje sa pritom presne to co popisujes a sice, ze mas casto nutkanie na stolicu,ale namiesto nej vytlacis len hlien s primesou krvi.Treba na to cim skor nasadit lieky,lebo bez nich sa to moze velmi zhorsit.Bolesti v podbrusku nema?
Ja na to uzivam Salofalk tablety aj capiky,ale tie bez receptu nevydaju,takze kym sa nedostane na vysetrenie,nic vam nepomoze.

crysol
autor
6. dec 2021

Ma aj bolesti v podbrusku. A myslis, že by to mohla mať ulceroznu kolitidu? Podľa čoho sa toto ochorenie zisťuje? Zajtra ide na rektoskopiu. Neťahala sa ti boesť do kostrče, konečníka a do krížov? To sa pýta moja mamka. Sme bezradné, čo to môže byť. Už pár dní nejedla, iba tak že rožok za celý deň. Ju na záchod núti, ale nič nevytlačí,len taký hnis. To bolo pár dní teraz. Až dnes jej vyšla tá guča a už s krvou. Tak nevieme prečo sa už krv objavila, som z toho hotová.Bojim sa, že mamina už iné lieky neunesie, už ich má tolko, že tie jej robia problémy.

elenita
9. dec 2021

@crysol ahoj, ako ste pochodili s maminou?

calmmeadow
9. dec 2021

@crysol prepáč,že až teraz píšem,ale až vôbec som si nevšimal upozornenie,že si mi odpísala na moju správu.....určite môže ísť o ulceróznu kolitídu,ale môže to byť kľudne aj niečo iné, napr. crohnova choroba.To zistí len doktor.Urobí kolonoskopiu,odoberie vzorku z čreva,dajú to do laborátoria a tam potvrdia diagnózu.Pokiaľ by jej na to nasadili Salofalk,ako mne,tak to sú veľmi dobré lieky,ktoré účinkujú len lokálne,takže tých by som sa nebála.Pokiaľ by to ale mala veľmi zlé,tak jej môžu nasadiť kortikoidy a to už je svinstvo....snáď to nebude váš prípad ❤ Držím palce

crysol
autor
9. dec 2021

@elenita Takze mamka ma pseudomembranoznu kolitidu. V stolici sa jej potvrdila bakteria Clostridium difficile. Gastroenterolog jej minule nasadil lieky... dnes sme sli na infekcne len na margo obvodnej. Vraj to treba hlasit. Mamina sa praveze po Normixe lieku citi lepsie. Tak sme dnes sli na infekcne a hospitalizovali ju dnes. Vraj aby sa crevo nepretrhlo. Tak teraz som v soku, lebo dnes jej vlastne ani nic nerobili, obycajny fyziologicky roztok jej dali a nejaky vankomycin. Pricom ona ma Normix uz. Zajtra je vizita, tak som zvedava ze co bude :(

crysol
autor
9. dec 2021

@calmmeadow Ahojky. Takze ma pseudomembranoznu kolitidu. A z creva jej akoby blany padaju so stolicou. Dnes ju hospitalizovali. Aj ked sme povodne sli len na infekcnu ambulanciu na naliehanie obvodnej. Nikto necakal, ze si ju tam nechaju tak sa neviem moc spamatat :(