icon

Železo na dlhodobé užívanie

adriena9
23. aug 2021

Poraďte voľno predajné železo (skôr vo forme kvapiek alebo sirupu), ktoré je možné užívať dlhodobo a s ktorým máte skúsenosti. Vďaka.

zivotgombicka
23. aug 2021

Ja som bola spokojna s organickým železom Mykind, je to sirup, 240 ml, len naposledy bol všade vypredaný, tak som prešla na Blueiron a tiež som spokojná 🙂

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
23. aug 2021

@adriena9 dlhodobo, ale fakt dlhodobo (asi 2 roky) užívam Globifer Forte. žalúdok ho znáša fantasticky (mám tráviace problémy vo všeobecnosti) a udržiava mi hladinu Fe aj Hemoglobínu. odporúčam

adriena9
autor
23. aug 2021

@zivotgombicka a odkiaľ ho kupuješ ? 🙂

inetta
23. aug 2021

@adriena9 urcite globifer

adriena9
autor
23. aug 2021

@panelacikova aj s kyselinou listovou ho užívaš ?

inetta
23. aug 2021

@adriena9 este som chcela, mne dr povedal ze globifer je zlozenim ferrari medzi zelezami

panelacikova
23. aug 2021

@adriena9 nie. z vitamínov užívam občas iba C. na jeseň nasadím opäť D. inak nič.

adriena9
autor
23. aug 2021

@inetta uživas ho dlhodobo ? A dobre sa vstrebáva ? 🙂

adriena9
autor
23. aug 2021

@panelacikova ok, vďaka...ja len či sa dobre vstrebáva aj bez nej

panelacikova
23. aug 2021

@adriena9 tak asi áno, ja vo všeobecnosti mám problémy s Hmg aj s Fe, ale Globifer mi tieto hladiny udržiava v normách... akonáhle ho vysadím na 2-3 mesiace (mala som dvakrát takúto pauzu), okamžite sa to prejaví v hodnotách Hmg aj Fe.
tá kyselina listová je iné ako je kyselina acetylsalicylová? lebo to druhé beriem v rámci aspirínu protect na riedenie krvi... ale nie som odborník, neviem, či to má nejaký súvis...

katus226
23. aug 2021

@adriena9 ja uzivam globifer. Predtým som vyskúšala niekolko inych, ale nevydrzala som dlho, strasne krce, hnačky a nevoľnosť. Pri tomto chvalabohu nic a konecne mi zmizla unava aj točenie hlavy. Takze sa musi vstrebávať dobre, neberiem žiadne iné doplnky.

mariska1989
23. aug 2021

Ak potrebujete nabrať čo najkratšom čase je železo v prášku ktoré si si dáte pod jazyk a necháte rozpustiť . Je tam všetko možné ako aj kyselina listová , D len je to 30 dávkou sa mi zdať ale je to drahé niečo okolo 18€ ale účinkuje super .moja babka mala hodnotu 85 necítila sa ok a hneď bpo prvom sáčku cítila zmenu .bola už povedané na konci chodníka ale ten sa znova objavil a stále je medzí nami .no neviem fakt názov ale v lekárni isto budú vedieť keď poviete v prášku pod jazyk

inetta
23. aug 2021

@adriena9 aj bez nej

zivotgombicka
23. aug 2021

@adriena9 no ten Mykind už asi od decembra nemajú nikde, ale Blueiron zoženieš hocikde, napr. aj na pilulka.sk

emilia353
23. dec 2025

ja si kupujem od sunday natural bez laktozy, predtym som mala dake na predpis a mala som hnacky a krce z neho, nepametam nazov uz