Ženy po 40-tke a zdravotné problémy
Prečo mnoho žien za všetkým vidí hormóny a nedokážu si priznať, že môže byť za tým psychické vyčerpanie, vyhorenie,alebo iné veci ...
Stretávam sa s tým bežne v práci v okolí v rodine..
Myslím tým ženy po 40tke...
Väčšina rieši výkyvy nálad, precitlivenosť, strata radosti,výbošnosť,stres,
návaly tepla, cítia sa bez energie...
Niektoré majú aj občasnú slabosť ,búšenie srdca,vysoký tep..a stále sa sledujú.
V ženskom kolektíve je to občas iný záhul .
Áno samozrejme, že v perimenopaze sú tieto príznaky úplne bežné..sama som v menopauze a viem o čom hovorim..
Ale mnohé nemajú ani potvrdenú perimenopazu.
Sem tam som zo žartu utrúsila nech si kúpia depress,alebo polku neurol a hneď bol oheň na streche.
Takmer každá je proti liekom. Riešia alternatívne liečby a nemám pocit, že by im to pomáhalo..
Ale keď si šupnú ibalgin aby vládali odpracovať to už je ok.
Ako to máte a vnímate vy ženy v období perimenopazi v menopauze..?
myslím že je to ich vec 😏
čo sa týka rád na kúpu depressu alebo neurolu - lepšie by bolo asi nerozprávať to zo žartu, ale úllne vážne…
@biba_18 Aj ich aj moja..keďže to rozprávajú nonstop..no ťažké ženský kolektív v prechode..tam už končí sranda 🤣
a nie je to jedno, ci si supnu ibalgin, alebo neurol? lepsie riesenie nemas? asi ani ony, tak o co ti ide?
depress je viac menej neškodný, čo sa o neurole povedať nedá.
Závislosť od nerolu nie je sranda. Sama som si tým prešla a to som si dávala len max. 1 tbl. denne 0,25. Doba užívania troška dlhšia ako by sa pýtalo , a už bol problém so závislosťou.
@anonym_autor kolegyne riadne zacalo sibat kvoli menopauze, az tak ze jej lekar predpisal lieky a hormony. rozhadala tak cely kolektiv, ze odislo zopar ludi, a firma padla. Strasne vykyvy mala, do toho to riesila alkoholom niekedy...no zle. Menstruaciu mala stale, aj napriek tomu jej lekat potvrdil ze je v menopauze
@biba_18 Aj ich aj moja..keďže to rozprávajú nonstop..no ťažké ženský kolektív v prechode..tam už končí sranda 🤣
@anonym_autor Rieš si seba a neotravuj s blbými radami druhých.
A Tebe je čo, keď si takáto zatrpknutá a máš potrebu ich odkazovať na lieky?
A tysi s tym mas ake skusenosti? Ze vies co im je a preco 🤷
Neviem, nejako som si nevsimla ani u kolegyn ani u seba. Jedna mavala velke navaly horucav, musela sa par krat za den prezliekat, ale inak nebadam ziadne vykyvy nalad....
@anonym_autor ani neurol, ani depress mne osobne netreba. Mňa boli hlava, ide mi ju roztrhať, tak asi potrebujem analgetikum…. Určite mám toho veľa, práca, skola, rodina. 😀 akurát nie som tak veľmi veselá. Ale potom sa riadne.
Mam nad 40 a nechapem o com je rec 😂 pod zdravotnymi problemami som si ind predstavila, skor sa bavime o tom kto zacina cvicit s kto na aku rehabku ide 😂 a lieky? Tak pd bolesti
@anonym_autor keď si žena, o chvíľu to čaká aj teba. Ak si chlap si trápny
To že ty nemáš pocit, neznamená to že to tak nie je. Tiež nevidím dôvod si dávať hneď neurol. Skôr mám pocit, že máš problém sama zo sebou
@anonym_autor po 40ke? Nie je to skoro? Ved okolo 40ky maju mnohe male deti. Nie vsetky maju predcasnu menopauzu, okolo 40ky sa riesi skor kriza stredneho veku, nie? Toto co pises ty plati skor pre zeny po 50ke.
@anonym_autor jedna žena ani nevie že je v preinomenopauze a menopauze a iná sa v tom jednoducho vykúpe so všetkými príznakmi....takže nerieš, každý toto obdobie vníma a zvláda inak, tak ako má každý aj iné prejavy
@anonym_autor Nech si riesi kazdy ako chce. Jedine,co ozaj nemam rada,ked sa neustale pozoruju a stazuju na kazde pichnutie,zabolenie. Vies,ale davat si neurol len tak? To zartujes. Vies,o tom,ze je navykovy?
A Tebe je čo, keď si takáto zatrpknutá a máš potrebu ich odkazovať na lieky?
@michaela329 tiež s ňou robia hormóny čo chcú
@anonym_autor žeby preto, že za tým hormóny úplne bežné sú?
Ženy v perimenopauze, menopauze, pred menopauzou vnímam normálne, každý je nejaký a každý je iný..
@anonym_autor kolegyne riadne zacalo sibat kvoli menopauze, az tak ze jej lekar predpisal lieky a hormony. rozhadala tak cely kolektiv, ze odislo zopar ludi, a firma padla. Strasne vykyvy mala, do toho to riesila alkoholom niekedy...no zle. Menstruaciu mala stale, aj napriek tomu jej lekat potvrdil ze je v menopauze
@anonym_4c038a ak je menštruácia, nie je možné byť v menopauze. Menopauza je až rok po vynechaní.
Zrejme jej povedal, že je v perimenopauze, čo je obdobie pred menopauzou a ktoré môže trvať roky..
@anonym_autor tu je ďalšia otázka, prečo sa tým zaoberas vlastne? ničí ti to vlastnú pohodu? nemá ako. Raduj sa zo seba, maj rada samu seba a maj iba dobré pocity.
Pretoze je to jednoduchsie ako realne nieco vo svojom zivote zmenit. Kto chce pocut, ze jeho zivot je nastaveny zle a bude to treba prestavat tehlu za tehlou, aby sa nieco zmenilo? Nikto, je to kopec prace a na to musi byt clovek realne pripraveny. Kognitivna dizonancia. Ako psycholog sa s tym stretavam vkuse.
@anonym_autor Ja uz v menopauze som, obcas asi mam naval, ale fakt raz za cas. To, ze sa v noci spotim, ro bolo aj pocas perimenopauzy, to som nikdy nejak neriesila. Pozorujem to, ze som hadavejsia, len neviem, ci je to tym, ze som bola dlho kludna, snazila sa vela pochopit, vysvetlit, lenze..dve deti v puberte a muz nervak, co vybuchne za vsetko asi spravili casom svoje a uz sa viem vytocit aj ja. Horsie je, ze sa mi to uz stalo aj dvakrat v praci, ale to som sa vzapati ospravedlnila, ved to bola moje kamosky, pri ktorych sa mi to stalo. Snazim sa davat si pozor a ked uz, tak vypenit mimo usi a oci inych... A tym, ze nemam cas na cvicenie, trpi chrbtica, cize bolesti krcnej+hlava. Lenze to mma od mladosti, ked necvicim, hned sa ozve.... Cize ci toto suvisi s vekom, neviem isto.
Kazdopadne treba riesit, netreba sa za to hanbit, je to bezne obdobie zivota ako aj detsky vzdor ci puberta. Muzi zas maju andropauzu.
Neviem, nejako som si nevsimla ani u kolegyn ani u seba. Jedna mavala velke navaly horucav, musela sa par krat za den prezliekat, ale inak nebadam ziadne vykyvy nalad....
@michaela329 Panečku, že to berie niekto vážne...celé dni počúvať o ich stavoch to je horšie ako pracovať v domove dôchodcov..len toľko som chcela 😄😄😄
@simsalabim V našom ženskom kolektíve des 😅 Asi nočné aj dvanástky dávajú zabrať.
To že ty nemáš pocit, neznamená to že to tak nie je. Tiež nevidím dôvod si dávať hneď neurol. Skôr mám pocit, že máš problém sama zo sebou
@anonym_9f58c2 Vidim, že väčšina nepochopila pointu...keď niekto o ničom inom nerozpráva a nerieši to..to problém je,hlavne pre druhých .Keďže tým obťažujú celú prevádzku.
@anonym_9f58c2 Vidim, že väčšina nepochopila pointu...keď niekto o ničom inom nerozpráva a nerieši to..to problém je,hlavne pre druhých .Keďže tým obťažujú celú prevádzku.
@anonym_autor vacsinou neprajem ludom umyselne nic zle, ale tebe by asi nezaskodilo si prezit 'prijemnu' menopauzu, ci budes tocit o niecom inom 😝
@anonym_autor po 40ke? Nie je to skoro? Ved okolo 40ky maju mnohe male deti. Nie vsetky maju predcasnu menopauzu, okolo 40ky sa riesi skor kriza stredneho veku, nie? Toto co pises ty plati skor pre zeny po 50ke.
@anonym_35dba6 Áno súhlasím. Všetko chápem...všetci si prechádzame rôznymi obdobiami, stavmi,máme kadečo za sebou..len o to horšie je led sa takých stredne na pracovisku väčšina a celé dni človek počúva tie ich stavy a nálady....no chodím viac zničená psychicky akk fyzicky.
@anonym_de7870 No veru pp 40tke..máme kolegyne okolo 40+a vyššie a veru riešia také..samozrejme s tými staršími. Tu u nás väčšina po 40tke už má deti veľké. A niektoré po 40tke aj dospelé.
@anonym_autor Nech si riesi kazdy ako chce. Jedine,co ozaj nemam rada,ked sa neustale pozoruju a stazuju na kazde pichnutie,zabolenie. Vies,ale davat si neurol len tak? To zartujes. Vies,o tom,ze je navykovy?
@marca12 Veď jasné, že zo žartu. Veď oni si aj sem tam šupnú kadečo. Viem, že je návykový aj oni vedia, veď sa rehocú .
@anonym_autor vacsinou neprajem ludom umyselne nic zle, ale tebe by asi nezaskodilo si prezit 'prijemnu' menopauzu, ci budes tocit o niecom inom 😝
@reanda Vďaka ja to mám už roky a preto sa smejem, že ja yo prežívam a oni mi o tom uši pília denbe aj mojim kolegyniam..😅
@anonym_autor keď si žena, o chvíľu to čaká aj teba. Ak si chlap si trápny
@anonym_019aa3 Tak pravdu povediac áno, keďže som s nimi 12 hodín a počúvať to je iný záhul..tomu ver. Inak som ich dala rady co pomáha mne ,ale nie každému zaberá rovnaké..Aj sa im snažím pomáhať aby stíhali keď majú problémy..len niekedy mám pocit,že sa pretekajú ktorá je horšie natom zdravotne.@anonym_390bf1 Áno mám to, beriem nato hormonálnu liečbu a nepotrebujem nonstop hovoriť a každému. Dosť,xe tým žijem...
@anonym_autor žeby preto, že za tým hormóny úplne bežné sú?
Ženy v perimenopauze, menopauze, pred menopauzou vnímam normálne, každý je nejaký a každý je iný..
@beronsche Samozrejme tp viem chápem ..sama som si za 10 rokov tým prešla. Mám v okolí čo trápia rovnaké problémy. Len akurát, že riešia denne ucg stavy, namiesto toho aby to riešili aj s lekárom. Keďže im nato nic nepomáha..a my co o tom nehovoríme to musíme počúvať od rána do večera..

myslím že je to ich vec 😏
čo sa týka rád na kúpu depressu alebo neurolu - lepšie by bolo asi nerozprávať to zo žartu, ale úllne vážne…