Žijem v domácnosti s osobou pozitívnou na Covid-19
Dobrý večer.Sestra je pozitivna na kovid.v piatok bola kontakte.s pozitivnou a v pondelok jej začali príznaky a v utorok jej ukázal domáci test pozitivitu a dnes sa to potvrdilo pcr testom.Od začiatku sme snou všetci v jednej domácnosti.dnes sme.boli na pcr.teste a práve nám prišiel negatívny vysledok.Je možné že sme sa nenakazili?Lebo vlastne sme.snou už 6 deň doma.stalo sa vám niečo podobné?
Áno, je to možné už ani nepočítam koľko krát som sa s tým stretla minimálne 10x určite...
Aj aktuálne ja mám covid a ostatní členovia nie, ani jeden príznak každý deň sa testujú samotestom.
Pozitivita sa môže ukázať aj neskôr napr. aj na 8. deň. Náš prípad.
Je to mozne, ja som bola pozitivna od soboty, ale uz od stredy som citila prve priznaky a moj muz ani deti sa nenakazili. Ja som bola len mierne prechladnuta
Ja som sa nakazila az po tyzdni, stravenom s mojim pozitivnym synom v izbe, mal omikron. Teda priznaky som zacala mat presne tyzden na to ako on a aj domaci test som mala prvy krat slabo pozitivny presne po tyzdni, dovtedy negativne. Je mozne, ze ste boli na teste prilis skoro. Rovnako je mozne, ze ste sa nenakazili - to nikto nevie
@nelly14 my tak, dcéra sa nakazila v škole, natestovala som ju minulý týždeň v stredu, my ostatní nikto nič, na PCR sme cez víkend boli sme negat., zajtra je 10ty deň od jej testu, tak už ani neviem, či ešte niekto z nás ochorie, alebo už nie, keď sme mali covid v apríli do 5 dní sme postupne ochoreli všetci
@nelly Tie dni by som začala počítať odvtedy, ako mala Tvoja sestra prvé príznaky. Čiže dnes nie je 6 deň, ale 3 deň. Podľa mňa ste vy ostatní členovia domácnosti išli veľmi skoro na PCR test. A ak sa môžem opýtať, ste očkovaní, či nie? Preventívne beriete nejaké vitamíny?
Ale k veci. Je to tak 50/50, že ostanete negatívni a bez symptómov, ale je možné aj to, že o pár dní budete tiež pozitívni so symptómami.
Moja dcéra sa nakazila v škole, na 95% od spolusediacej. Tá chýbala v škole od štvrtku, v sobotu začala mať dcéra príznaky: malátnosť, silná bolesť hlavy a teplota 38,9, v nedeľu tiež bolesť hlavy, nie už tak silná a teplota 37,8. Od pondelku trochu sople a občas zakašľala. Prvý domáci test sme robili v nedeľu, čiže na druhý deň od príznakov - 2 silné čiarky vyskočili okamžite. V pondelok sme išli všetci 4 na Ag test, jej test bol pozitívny, my 3 sme boli negatívni. PCR jej teda robili hneď v pondelok, bol tiež pozitívny s vysokou vírusovou náložou 17,6. Dnes je 12 deň po jej prvých príznakoch, zatiaľ sme stále negatívni a bez symptómov. Dcére domáci test tiež už ukazuje negativitu a nemá žiadne symptómy. Celý čas sme boli spolu, neizolovali sme sa, ja som s ňou celý čas spala v jednej izbe. Ešte doplním, že sme neočkovaní.
No môžete a nemusíte nás syn 4r vyšiel pozitívna až na 12ty deň od manžela a to bol 7 deň o pozitívnej dcére asi tak no....
@sojorez Žijeme v Nemecku, test robili dcére u pediatra a posielali ho do labáku. Nefungovala im však Appka, ani web stránka, tak sa manžel išiel spýtať rovno k pediatričke. Tam dostanú výsledky celé aj s tým Ct parametrom (ako píše @luc308, čím nižšie číslo, tým vyššia infekčnosť - čísla pod 20 majú už veľmi vysokú vírusovú nálož).
Ináč, mama bola na operácii v nemocnici (na SK), neskôr ležala aj na covidovom (lebo sa v nemocnici nakazila, ale mala len ľahký priebeh) a potom išla do DOS - všade jej robili PCR test a výsledok došiel lekárom do PC aj s tým Ct parametrom.
Ináč si myslím, že ten Ct parameter by mali v SMS-kách uvádzať. Lebo je veľký rozdiel, keď je človek pozitívny s Ct parametrom napr. 20 (vysoká infekčnosť) alebo 34 (to už človek infekčný nie je, napriek tomu, že PCR test hlási pozitivitu a pravdepodobne nemá ani žiadne symptómy).
@sovica toto by som celkom tak nebrala. Partner mal 32 a príznaky ma, nemá nejaký hrozný priebeh, ale horuckoval, je unavený, všetko ho bolelo, aktuálne soplí a kašle, nakazený od 30. Ja prvý pcr negatívny, čiže kontakt s ktorým sme boli, nakazil iba jeho, mňa nie. Od pondelka ma príznaky, zajtra idem opätovne na pcr, tak som zvedavá či mi to predal, nejaké extra príznaky nemám, max zvýšená teplota a trocha kašlem, tak uvidíme.
@seahorse27 vsetci s istotou viete ze mate omikron🙈😭
@katulienkax ano, vieme, pretoze synovi sekvenovali vzorku a mal to napisane vo vysledkoch, ktore prisli z labaku. Zatial som to schytala len ja, co som bola s nim zavreta v izbe. Izolovala som ho, ako sa dalo. Uz je negativny, takze som ho pred tyzdnom vypustila 😃 Ked som vysla pozitivna aj ja, odvtedy sa izolujem tiez. Stale mam slabo pozitivny ag-test a okrem otupeneho cuchu a chuti nemam uz nijake priznaky. Ked idem do spolocnych priestorov, vzdy si dam respirator a dezinfikujem si ruky. Vsetci ostatni clenovia rodiny su zatial negativni, bez priznakov, testuju sa doma kazdy druhy den.

ano samozrejme, ze je to mozne