Život so sklerózou
Ahojte som 30 ročná baba a nečakala som takú diagnózu. Ako sa vám s nou žije? Ako to postupuje? Ja som vlastne ani nevnímala co hovorí doktor v takom šoku som bola. Aké máte obmedzenia v živote.
@anonym_autor ake si mala prosím príznaky?
Môj muž ju ma diagnostikovanú 16r. Boli horšie obdobia ale celkovo to môžem hodnotiť že je v pohode. Práve bude prechádzať už na 4tu liečbu, tak som sama zvedava. Komplikácie v živote nemá žiadne okrem narušenej psychiky a neustáleho strachu že bude horšie, ale to je podvedome a vnímam to ja ako jeho žena.
Synova kamarátka. Diagn. jej v 16r. Teraz má o pár rokov viac, Študuje na VŠ.
Myslíš sklerózu multiplex?
Mam známu, dodržiava prisnu dietu (žiadny cukor a ine, neviem detaily) a má tu chorobu vcelku pod kontrolou.
Kedysi som pracovala s ludmi s touto diagnózou. Prejavy su naozaj rozne, od miernych po dost tragické pripady. Co je na tejto chorobe zvláštne, ze je fakt u každého ina. Držím palce, nech to máš co najlahsie.
@anonym_autor dcera s tym zije od 11 rokov. Studuje pracuje. Treba sa s tym naucit zit. Citi ze nema.100% zdravie ale da sa s tym zit. Hlavne sa dat psychicky dokopy. Doteraz si presla vselicim co sa tyka psychiky. Obcas to bolo vei narocne. Striedali sa lepsie a horsie obdobia. Ako to buse dalej nikto nevie ale.verim zw bude este dlho dlho dobre
Kamoska ma 40, v 24 jej diagnostikovali.. zatial vyzera byt ok, lieky, kontroly, kupele.. aj porodila
@anonym_autor a este k tym obmedzeniam - vacsinou su iba v hlave. Kazdy clovek je iny. Tak ako aj zdravi ludia kazdy je na inej urovni. Kazdy si musi najst tosvoje. Zaluby pracu stravu sport. Drzim palce
Jedine obmedzenie je, že chodím každý polrok na kontrolu, inak som bezpriznakova. Ja si stále hovorím, že som šťastná, že som vychytala túto diagnózu a nie nejakú rakovinu.

@anonym_autor Môj švagor ma 33 rokov , dva roky žije s tou diagnózou , nastavili mu liečbu a užíva denne lieky , každé 4 mesiace kontroly na magnetickej rezonancii inak by si na ňom našťastie nič nespozorovala že to ma . Chvalabohu za to dúfam že to tak bude dlho 🍀