Život v stálom strese: Ako sa s ním vyrovnať?
Mám posledné roky stresujúce z rodinných dovodov.Problrm je,že začínam sa všetkého ľakat,stsle som vyplašená a beriem ad,pomáhajú,no ja by som skôr potrebovala jeden deň na relax,kedy nic nemusim.To však nejde vzhľadom na situáciu.Mate to ešte niekto tak?
@zuwa78 uvedomujem si,no práve ,že to teraz nejak nejde.Hladam relax,v čom sa dá,len akosi cítim,že hodinka,dve mi už teraz nestaci
Pokym nepovieš o co ide tak tazko radit ... ale usudila som, ze asi sa o niekoho 24/7 staráš a nemaš za seba nahradu ? Chapem to spravne ?
@dadka1997 totiž robím to rada a z lásky,no je to niekedy oriešok,možno menej znesiem,no akosi sa mi zdá,že mäm obdobie,kedy pociťujem stres denno denne
To tak býva, odovzdala si sa niekomu koho lubiš, staráš sa o neho a zabudla si myslieť na seba a si zavreta medzi 4 stenami .. ten pocit poznam, len trošku inak, ako to maš ty, a veru je to hrozné... a nerozmýšľala si nad opatrovateľku? Aspon na par hodín? Žeby si sa išla trošku zrelaxovať dajmä tomu na masáž alebo do welnesu ?
Ono je tazke radit, citaj knihu, zacvič si ( aj doma) pleť, vysivaj .. to sa nedá, ale mrzi ma tvoja situacia .. kiežbych som bývala bližšie a dalo by sa tak nemam problém ťa vystriedať na pár hodín ...
A ten stres, možno ad nebolo správnou voľbou, ono ta to môže este viac unavovať .. keď je človek disocializovaný je frustrovaný a zmanipulovaný domacim prostredim, čiže je to normálne..
Alebo ma napadlo porozmyslať nad tym a zavolat si kamosku k sebe na kávu, caj, pozrieť film atď nerozmyslala si nad tym?
@dadka1997 ďakujem 😊,vieš čo...ad kvôli zníženiu napätia a nervozity a v tomto mi pomohli trocha,tak to je fajn.Aj keď radšej by som bola bez liekov,jasne.Budem veru nejak skúšať dostať sa k nejakej psychohygiena,napríklad aj ten film.🌹

Preco to nejde, v akej si situacii ?