Žlčové problémy po odstránení žlčníka. Rady a skúsenosti.
Ahojte. Moja matka má poslednú dobu dosť veľké problémy so zlcou. Nemá už niekoľko rokov žlčník , je vybratý a posledné dva tri mesiace sa jej vracia žlč do žalúdka.
Brala lieky Ursomed a Gaviscon duo effect, ale to čo malo ale moc nezaberaju. Od Ursomedu má práveže ešte viac žlče a Gaviscon nejak nezaberá. Kyselinu už ani nemá.
Ma bolesti brucha mierne a ráno sa vždy budú s horkosti v ústach a na jazyku. Tie lieky si dávala už aj večer aby sa jej ráno tomu zabránilo mat zlc a stále to nepomohlo.
Teraz bola na kolonoskopiu aj na gastro. Plus všetky ostatné vyšetrenia . Všetko má v poriadku. Máte prosím nejaké rady, resp.co používate, poprípade či sú nejakí odborníci čo to riešia. Lekár povedal,že operácia na to neexistuje, že ak lieky nepomôžu, treba sa s tým naučiť žiť. Ďakujem.
Aj ja mám jazierko žlče v žalúdku, zistili na gastroskopii a mám dať žlčník von😰. Tak keď čítam, že aj po vybratí žlčníka ten reflux žlče bude stále, resp. sa problémy neporiešia, tak ani neviem, či treba dať žlčník von. Doktor mi dal na to Asketon, zdá sa mi, že aj tak nezaberá.

Mam zlc v zaludku, bez zlcnika zijem 32 rokov, vybrali mi ho ked som mala 13. Cca 3 roky dozadu som zacala mat problemy, bolesti, krce, hnacky striedajuce sa so zápchou, mierne zvýšenú teplotu, bola som na gastre, pre sustavnu zlc v zaludku mam chronicku gastritidu, erozivnu sliznicu, dostala som emaneru na 3 tyzdne a teraz uz 4 mesiac beriem asketon, lieky mam z gastra, ale doteraz so mnou predchadzajuca gastroenterologicka nic nerobila vaz ked som zmenila lekarku, sa veci pohli