icon

Zmena pachu potu v klimaktériu

22. feb 2026

Ahojte, mam 39 rokov a uz par mesiacov citim, ze sa mi zmenil pach potu. Okrem toho uz mi meskava menzes aj dva tyzdne. Tie ktore ste v klimakteriu alebo uz po memopauze, spozorovali ste aj vy zmenu pachu potu? Nikdy som si takto nesmrdela ako teraz a to pouzivam deodoranty a aj tak si smrdim. Moze to byt jeden z priznakov klimakteria? Teraz mi znovu meska menzes takze sa chystam ku gynekologovi, ci je tam dole vsetko ok.

anonym_355afa
22. feb 2026

Daj si urobiť hormonálny profil. Toto ešte nie je klimaterium, skôr perimenopauza

anna777115
22. feb 2026

Klimakterium zahŕňa vsetky obdobia počnúc perimenopauzou, menopauzou az pozmenopauzou. Cele toto obdobie trva 10 az 15 rokov. Môžeš kľudne vstupovať do perimenopauzy, kedy začínajú ubúdať ženské hormóny ale kludne sa môže jednať aj nieco uplne iné, takze treba spraviť potrebné vyšetrenia a budes vediet na čom si.

autor
22. feb 2026

🤦‍♀️ ano zeny, mate pravdu, ja som myslela perimenopauzu, dakujem za opravu.

anonym_d434d1
22. feb 2026
@anonym_autor

🤦‍♀️ ano zeny, mate pravdu, ja som myslela perimenopauzu, dakujem za opravu.

@anonym_autor teraz bola o tom reportáž na Reflexe pozri si minulú stredu

katica06
22. feb 2026

@anonym_autor ako mala som to podobne

stellarstar
22. feb 2026

@anonym_autor najprv si naštuduj čo je menopauza a čo je perimenopauza a postmenopauza. Kedze ms este máš menopauza to nebude ale perimenopauza

stellarstar
22. feb 2026

A áno pach potu sa mení, badam to aj ja ( som v perimenopauze )

anonym_c8b13c
22. feb 2026

Ja mám 36
Cyklus sa mi skrátil na 26 dní,z 30
Prvé 2 dní krvacam, ďalšie 2 dní nič
A potom na 5,6 deň také krvacanie s bolesťami akovv prvý deň
mne sa napr. zmenil pach moču, nenormálne páchne, za deň mám aj trojo nohavičiek výmenebych, nonstop intimky nacapene. Bože ako mi to lezie na nervy

autor
22. feb 2026
@stellarstar

@anonym_autor najprv si naštuduj čo je menopauza a čo je perimenopauza a postmenopauza. Kedze ms este máš menopauza to nebude ale perimenopauza

@stellarstar viem co je menopauza a aj perimenopauza, zmena pachu potu sa v priznakoch nikde nespomina, preto hladam zeny, ktore to mali tiez a ci sa s tym da nieco robit lebo este nie je ani leto a je to citit.

stellarstar
22. feb 2026
@anonym_autor

@stellarstar viem co je menopauza a aj perimenopauza, zmena pachu potu sa v priznakoch nikde nespomina, preto hladam zeny, ktore to mali tiez a ci sa s tym da nieco robit lebo este nie je ani leto a je to citit.

@anonym_autor určite sa všade píše, ja ju mám ako cibuľa

stellarstar
22. feb 2026

Aj tu sa spomína

40 príznakov menopauzy. Áno, aj toto súvisí s prechodom | lekar.sk https://share.google/YiOIM4jtHMoPIPPX6

stellarstar
22. feb 2026

Dokonca su stránky kde píšu čo robiť ake jedlo vynechať...

simsalabim
22. feb 2026

@anonym_autor ja som si zmenu pachu potu zatial nevsimla.

sara07
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor môžeš mat nie len zmenu pachu ale aj ty budeš určite pachy inak vnimat napr citlivejšie ako predtým

anonym_a2fc84
22. feb 2026

Nie, okrem zmeny v cykle nemám žiadne príznaky, ani zmenu potu. Neviem, či mám ozaj také šťastie alebo toto všetko ešte len príde. Budem mat 50.

anonym_73d912
22. feb 2026

@anonym_autor Ja nie, ale zato v období perimenopazi aj teraz v menopauze potim sa dosť. Najhoršie tie návaly..u mňa 10 rokoch a ešte som si nezvykla
.brrr