icon

Znížená funkcia štítnej žľazy a kožné problémy

zanetkaszabova
8. feb 2026

Ahojte. Idem sa poradiť a dúfam že mi pomôžete. Už 14 rokov sa liečim na štítnu žlazu znížená funkcia. Každé ráno beriem L-thyrixin 125 polovicu tablety. Asi 8 mesiacov mám opakovaný problém, svrbenie tváre ale hlavne okolo úst a brady . Je to veľmi nepríjemné, nemám žiadne vyrážky nič len pocit suchosti a svrbenie. V lekárni mi poradili na upokojenie Sensibio produkty v ružovej farbe. Takže umývam gelom, krem dávam Sensibio Rich a balzam na pery bioderma . Ale mám pocit že mi to vždy pomôže len na krátky čas a opäť sa to vráti. Už som z toho zúfalá 🤦‍♀️. Máte aj vy niekto s týmto skúsenosť a ak áno čo vám pomohlo? Ďakujem 🙏

anonym_e4f394
8. feb 2026

@zanetkaszabova ahoj, ja mam autoimunitny zapal SZ a znizenu funkciu dost. Beriem tirosint 100. Zvykla ma svrbiet pokozka aj na tele ale hlavne ma svrbi pokozka hlavy. Pouzivam na to vselijake oleje kremy maste speci sampony ale velmi to nepomaha.
Urcite by som zasla k obvodnemu, nech ti urobi odbery, ci nemas problem s pecenou/zlcou. A ak bude odber ok tak zajdi ku koznej. Ak nic nezistia dr tak mozes iba skusat odsledovat, ci sa ti to nezhorsuje po jedle, zmene teploty, kozmetike atd.