Zvýšený tlak a predmenštruačný syndróm
Dobrý deň žienky,idem si po radu. Stalo sa mi to prvý krát,skoro som umrela od strachu 🙈 zhrniem problém.
Minulý týždeň ma seklo dole v krížoch,lekárka nasadila Domexin, užívala sol len 5 dní. Uniflox do nosa na dutiny. Včera mi CRP,moč = obe negatívne.Teplotu mám max 37,2°C. Covid nemám,ani výtery nepotvrdili nič. Ráno užívam dlhodobo Escitalopram a 2 mesiace Euthyrox. Včera sa mi stala taká vec že zrazu ostalo divno,úplná zimnica,mierny závrat a keď som si zmerala tlak vyskočil na 143/70 tep 101. Nikdy v živote sol taký nemala aj keď som mala stres max bol 125-127. Som skôr nízkotlaková bežne mávam 105-110-115 . Samozrejme že som sa zlakla,tak som si dala 2 tbl magnesium a po pol hodine kleslo na 120/73. Mám 6 dní do menzesu,neviem čo toto všetko sa mi spojilo dokopy alebo čo ale bolo to katastrofálne. Akože zvyknem mať zvýšený tlak pred MS ale ako som písala max 115 a spodný 70. Mohlo to byť nejaké stresové len spolu s PMS? Ďakujem za každú radu,skúsennosť 😊
140/70 je tlak ok
tep 101 ok nie je.
nedostala si panický atak?
si mladá a toľko liekov ?
140/70 je tlak ok
tep 101 ok nie je.
nedostala si panický atak?
si mladá a toľko liekov ?
@anonym_0b480c je taký tlak ok ale ja čo celý život mávam 105-115 max a spodný 60-70 toto bolo pre mňa hrozné. Mám 37 rokov. Panické ataky som mávala často antidepresívami to prešlo. Ataky som sa naučila ovládať,s nimi viem už pracovať. Vyhorela som pred 2 rokmi tak preto tie AD. A Euthyrox mám zatiaľ na 3 mesiace zistili mi slabšiu funkciu štítnej žlazy.
@anonym_0b480c je taký tlak ok ale ja čo celý život mávam 105-115 max a spodný 60-70 toto bolo pre mňa hrozné. Mám 37 rokov. Panické ataky som mávala často antidepresívami to prešlo. Ataky som sa naučila ovládať,s nimi viem už pracovať. Vyhorela som pred 2 rokmi tak preto tie AD. A Euthyrox mám zatiaľ na 3 mesiace zistili mi slabšiu funkciu štítnej žlazy.
@katka3588 tak telo sa meni, nebudes cely zivot mat nizky tlak. No co by si robila, keby si mala ozaj vysoky a hlavne ten diastolicky? Po porode posledneho dietata som mala aj 200/135 a pulzy 140, a zijem. Samozrejme, riesila som to a bolo mi zle, to sa nevies ani nadychnut.
Mas to zo stresu, systolicky 140 a navyse, jednorazovo, je presne ten tlak, co ide hore, ked stresujes. Spodny 70 je nadhera, taky som nemala snad nikdy, mozno ako dieta.
Aktualne som tehotna a beriem lieky na tlak a obcas aj tak nameriam 136/90 a naozaj mi zle nebyva. (Teraz mam 122/89,pulz 97).
To by sa asi zblaznila. Tie hormony to mozu trosku ovplyvnit, ale za mna, tak obe hodoty, nielen ten "horny". Ale zbytocne nad tym tolko spekulovat.
možno si mala kedysi nižší tlak, ale prišiel čas a tlak už budeš mať o čosi vyšší.
zle ti prišlo z vyššieho tepu. ten skús riešiť.
možno si mala kedysi nižší tlak, ale prišiel čas a tlak už budeš mať o čosi vyšší.
zle ti prišlo z vyššieho tepu. ten skús riešiť.
@anonym_0b480c práveže ja tep mávam tal medzi 75- 90 , aj holter som mala a nič nenaznačovalo trvale zvýšenému tepu.
@katka3588 tak telo sa meni, nebudes cely zivot mat nizky tlak. No co by si robila, keby si mala ozaj vysoky a hlavne ten diastolicky? Po porode posledneho dietata som mala aj 200/135 a pulzy 140, a zijem. Samozrejme, riesila som to a bolo mi zle, to sa nevies ani nadychnut.
Mas to zo stresu, systolicky 140 a navyse, jednorazovo, je presne ten tlak, co ide hore, ked stresujes. Spodny 70 je nadhera, taky som nemala snad nikdy, mozno ako dieta.
Aktualne som tehotna a beriem lieky na tlak a obcas aj tak nameriam 136/90 a naozaj mi zle nebyva. (Teraz mam 122/89,pulz 97).
To by sa asi zblaznila. Tie hormony to mozu trosku ovplyvnit, ale za mna, tak obe hodoty, nielen ten "horny". Ale zbytocne nad tym tolko spekulovat.
@anonym_47eded preboha,tak ty si mala oveľa horšiu situáciu,no mrzí ma to,že to tu pytvám,ale strašne som sa zlakla 🙈 dýchanie nezaberalo ako zvyčajne tak nastal stres 🤷♀️🙈 pri ataku som mala najviac 127 horný.

stres, psychika, menej sa pozorovat, merat a rieist s psychiatrom resp s tym co ti predpisal escitalopram ci nepridat pre pripad potreby nejaky benzak na uzkost a psychoterapiu