Zvýšený tlak počas menštruácie
Chcela by som sa spýtať mám tlak 159/90/75 neviem či volať záchranku.Pred hodinou som zobrala magnézium a stále to neklesá,síce dnes som dostala menštruáciu môže byť aj z toho?Občas sa mi pichá okolo srdca,a mám zimnicu bojím sa zaspať.Neviem čo mám spraviť.
@riana1979 prečítala som si tvoje iné diskusie. A keďže v nich riešiš panické ataky minimálne už pol roka, spomínaš aj neurol, bolo by fajn odkonzultovať to s psychológom, psychiatrom (ak si ešte nebola). Tieto stavy nie sú na záchranku, nejde o život. Ja som tetanik a mávam ataky podobné tým panickým. Dôležité je uvedomiť si, že sa na to neumiera. Vstaň, choď sa prejsť, daj si sprchu, pozri si film,p pusť si hudbu alebo nejaký podcast, zamestnaj si myseľ. Si s niekým doma? či si sama?
@riana1979 uplne ta chapem. prezivala som to a prezivam. tlak hapruje. lebo stres a strach, pomaha mi prechadzka na cerstvom vzduchu.
@balerina2025 Mne to tiež pomôže len,nie takto večer...Nie som sama chvála bohu.Len bohužial každý už spí.
Čožeeeee ? Záchranku? Ja bežne mávam nad 150, keď mám veľa roboty a stres. Daj si magnezium a čaj na tlak
@balerina2025 Ďakujem krásne za milé slová...viem,nie som v tomto svete jediná ktorá stráca blízkych ale to jednoducho niekomu ubližuje...Nech sa ti darí,a posielám ti veľa síl a pozitívnu energiu☺️
Ja som pred 5 mesiacmi strácala mamu, bolo to veľmi ťažké obdobie, úplne ťa chápem, mne veľmi pomáhal voľnopredajný Lavekan na stres a úzkosť aj sa mi lepšie spalo. Držím palce.
@riana1979 napodobne zelam, vela sil. psychika podla mna ovplyvnuje vsetko.
Spodny tlak 90 je v norme a horny 159 je vyssi, ale nic dramaticke, niekedy treba doplnit tekutiny, pulz je tiez ok. Ked sa prilis sledujes, sama sebe vytvaras stres a to Ti moze zvysovat hodnoty, na zachranku to urcite nie je
@riana1979 ak trpíš panickými atakmi, je častým javom, že hormonálny výkyv počas cyklu ťa rozhádže. Ovulácia, PMS, menzes... Bolo by vhodné, aby si si odsledovala kedy sa ti stav zhoršuje a čo sú spúšťače. Ešte dobré rady nad zlato:
1.Magnézium lactici je veľmi slabé magnézium v nízko vstrebateľnej forme do medzibunkových priestorov. Kúp si magnézium vo vyššie vstrebateľnej forme, napr. magnézium bisglycinát, malát, threonát, ororát, chelát. Začni Magnerot 3x denne 2 tablety prvý týždeň, tak ako sa píše v príbalovom letáku. Žiadne magnézium oxid, citrát, uhličitan, laktát, Magnosolv, Magne B6, Dr. Max a podobne.
2. Magnézium treba užívať spolu s vápnikom pre optimálnu vstrebateľnostť a to v pomere miligramov Mg : Ca = 1:3
Napr. info tu
https://gemerka.sk/?p=nestrat-rovnovahu-cl-1
3 🚩 Magnézium sa nikdy neužíva súbežne so železom, navzájom sa vylučujú! Užívať s odstupom minimálne 3 hodiny.
4. Určite to začni riešiť, z panických atakov, (ako tak pozorujem) sa ti rozvíja anticipačná úzkosť- strach zo strachu, že sa niečo stane (a pritom vôbec nemusí)
Skoré zlepšenie prajem!
@jamimo Odkedy beriem Neurol ráno 0,25 a cca po ôsmich hodinách 0,5...keď som to skúšala opačne nešlo mi to Predtým som si brala 0,5 ráno a po ôsmich hodinách ďalšiu 0,5 cítila som omnoho lepšie.Mala som viac energie a bola som si sebaistá nebála som sa ísť niekde sama a teraz nedokážem ostať sama v miestnosti mám strach,že odpadnem.Neviem či je to z toho že mám absťáky.Ale nechcem sa vrátit tým zvýšeným dávkam Neurolu.Mám stres aj z toho že na budúci týždeň ma čaká gastro vyšetrenie a nemôžem zobrať lieky bojím sa že to nedám bez liekov a bude mi zle.Ten magnerot skúsím len neviem či budem môct keď beriem lieky na VT.Väčšinou vysoký tlak mám až vecerných hodinách.
Železo beriem ráno,a magnézium až večer to aj vtedy keď mám zvýšený tlak(nepravidelne,možno 2-3 krát do týždňa)
Ďakujem krásne,a aj za tvoj čas...tebe tiež,nech sa ti darí vo všetkom.
@balerina2025 Ďakujem krásne ☺️ Nech sa ti darí,a aj ostatným ktorí sa s tým trpia🍀❤️
@riana1979 rado sa stalo a ďakujem.... Ak sa liečiš na vysoký tlak, tak len večer je magnézium málo.
Odporúčam prečítať knihu
https://www.martinus.sk/772269-zazrak-jmenem-ho...

@riana1979 to nie je na sanitku, ukludni sa hlavne, lahni si a oddychuj, keby pri takomto tlaku chodia zachranky, nic v zlom, pisem ako osoba s tlakom co beha hore dole a viem ked meras dokola , nerobi to dobre