100% patológia spermií. Na koho sa obrátiť?
Dnes sme sa dozvedeli tykúto správu, na koho sa obrátiť, máte skúsenosti?
my sme mali 90% minuly rok a to nas este nikam neposielali a taraz je to 100% , tak budeme musiet nieco podniknut. Dostala somodporucenie k Dr. Halagovcovi do kosic, vraj robi vysetrenia na rozne zápaly chlamydie a pod..... inou metodou, akou sa robia bezne. Ja chodim pravidelne na gyn. prehliadky a nikdy sa mi chlamydie nepotvrdili, ale dnes som sa dozvedela, ze to este neznamena, ze ich nemozem mat a teda aj manzel, nakolko mal zvysene leukocyty , co nasvedcuje nejakemu zapalu. Ten Dr. je sukromny lekar a nejako sa neviem dopatrat info o nom, tak neviem.
ahoj,
pri takom spermiograme je jedina sanca IVF. Aj my sme mali 100% patologiu a teraz cakam babo po 2. IVF a 7 embryjok mame zmrazench. Da sa dopracovat k babatku, ale bohuzial len takto, sanca na prirodzene pocatie je velmi mala. A liecenie? Strata casu a penazi...
nam este povedali preliecit zapal, nakolko manzel mal zvysene leokocyty, tak skusime to a uvidime
ahoj pucka, tak prve IVF (1xet+2xket) sme mali v kosiciach v splne a druhe to uspesne - hned prvy et v amrtine heliose - jednoznacne odporucam helios - pre podrobnosti IP
@cuculik1 nezúfaj, skúste preliečiť zápal a nasať manželovi vitamínovú liečbu, aké vitamíny sa dozvieš aj tu na MK, my sme mali patológiu najskôr, 88% potom sa to zhoršilo na 98% a práve keď mal manžel najhorší spermogram, som už bola tehotná. A teraz som znova 🙂 Tie výsledky nemusia byť až tak presné, možno keby išiel na odber zajtra, mal by 98%
@leja1987 velmi vysoke davky antioxidantov. Vela ovocnych a zeleninovych stiav. Nespocetne vela vitaminov. Ziadne kupele, alkohol....mi sme vsak vzdy otehotneli rychlo max do troch mesiacov. Manzel mal okrem patologie a fragmentacie dobre parametre. Stale to kolisalo...teraz cakame drobca c . 2. Drzim palce. No po takej dobe by som to uz riesila.
@cuculik1 dakujem Ti za odpoved. ono, boli sme aj v centre aj u androloga. manzel ma varikokelu 2.st. a podla mna tie zle hodnoty su z toho, aj ked on sa vyjadril,ze to moze a nemusi byt tak. no operaciou sa vraj nemusi nic zlepsit, okrem toho co som si precitala skusenosti s vysledkoch operacie, tak velmi pozitivne to nebolo. vies, my sme boli stale proti IVF (osobne presvedcenie), ale mozno to bude posledna moznost.
posledna - teda, skor jedina moznost
@leja1987 moj manzel mal varikokelu operovanu raz a raz hydrokelu...postupne sa mu vytvorila zas, no na dalsi zakrok uz nesiel. nam naozaj pomohli tie vitaminy , antioxidanty, ale mega davky... C, B, resveratrol, vit D, pycnogenol, zinok, selen, chlorela, spirulina, zeleny jacmen, vela vela bobuloviteho ovocia, takmer denne cerstve stavy a upravilo sa to. ale takmer rok to trvalo...
@leja1987 on mal operacie este v case, ked sme babo neriesili...10-13 rokov dozadu. Takze to posudit neviem. Co som citala, moze sa to po operacii zlepsit, ale trva to dlhsie. Varicocela sposobuje prehrievanie semenikov...teda si manzel aj chladive obklady daval...casto. a casta ejakulacia...

@cuculik1 Nie som odbornik a ani nemam skusenosti nastastie,ale aby boli spermie zdrave musia sa stale tvorit nove a stare odchadzat. 😉