3 mesiace po pôrode som stále bez menzesu
Ahojte žienky, som 3 a pol mesiaca po pôrode a menzes mi stále neprišiel. Je to v poriadku ? 😃
Dojcis? Ak ano, tak je to uplne ok. Niektore zeny nemaju ms pocas celeho dojcenia, cize kludne aj 2 roky.
Ja som nemala pokym som dojcila kludne aj rok nemusis mat je to individualne niekto dostane aj hned, ked som prestala zrazu som dostala 🤣
Ahoj, ja som nekojila a nemala som menzes tiež asi 3/4 mesiace po. Bola som u Dr vravela ze je to ok. Potom prišiel a stále mi hapruje.. Niekedy mi mešká aj 3 týždne. Pred tým som mala menstruaciu na deň presnú. Ktovie kedy sa to zas upraví 🤷♀️
Je to v poradku, ale nezapomen, ze ovulace prijde pred menstruaci, takze pokud mate styk a nechces hned dalsi dite, nezapomen se chranit 🙂
Jasne! Ja som dostala az po odstaveni deti, resp.obmedzeni dojcenia na 1 denne.. ( cize az po 12 a 22 mesiacoch po porodoch).
A ty máš informácie, že menzes príde hneď po pôrode? Veď ho môžeš kľudne dostať aj za rok alebo aj za tri keď budeš dojčiť.
@barb06
@zuzanaete
@zuzanaete
@zuzubb007
@svetlonos
@bluemoon24
@siska53
@1angelika
@nevenka
@matkahelka
Ja ich práveže chcem ! 😂 veľmi by som chcela mat čím skôr druhé babatko, tym pádom mam dilemu že či odstaviť malú od dojčenia z tejto predstavy mam ale až slzy v očiach
Tak som dufala že menzes nabehne normálne a budem dojčiť aj počas tehotenstva 🤷♀️
Mne môj gynekológ povedal,že aj keď nemám menzes nieje to antikoncepcia takže kľudne môžeš otehotnieť
Ja som dojcila, menzes som dostala az po roku a pol a tiez som chcela druhe dieta cim skor. Ale neodstavila som malu, mozno by sa mi nepodarilo aj tak otehotniet tak skoro a bolo by mi potom luto, ze som malu zbytocne odstavovala. Tak skoro po porode aj ked zeny nedojcia, este nemusia mat menzes ani plodne dni. A na druhej strane, aj take co dojcia, tak otehotneju aj do pol roka od porodu (kamoska plne dojcila a dostala menzes hned po sestonedeli). Ja osobne si myslim, ze proste ked telo bude pripravene, tak sa to vyriesi "samo", telo vie, kedy uz je pripravene na mozne dalsie tehotenstvo. U jednej skor, u druhej neskor.
Podla mna skoda teraz odstavovat malu, aspon pol roka nech ma. A vacsine zien aj nabehne menzes po pol roku, ked uz dieta zacne jest prikrmy. A mozno potom budes aj dojcit, aj otehotniet sa podari, staci len chvilu este vydrzat. Ked nie, tak potom budes rozmyslat ci odstavovat ci nie.
Ja som dojčila 3 týždne a MS prišla po takmer roku 🙂 keď sme oslavovali prvé narodeniny zistila som že som v tom 🙂
Ja som všetky tri deti dojčila vyše 2 rokov a menzes mi nabehol po prvom pôrode po roku, po druhom pôrode po 10 mesiacoch a po treťom pôrode po 3 mesiacoch. Tretiu som dojčila najdlhšie a menzes mi nabehol najskôr až ma to zaskočilo, tešila som sa aspoň na rok bez neho 😁
No na to dojcenie pocas tehotenstva sa velmi netes. Ja som mesiac netusila, ze som tehotna, lebo som sa testovala kvoli ATB, negativny test, tak som brala lieky, potom prisli Vianoce, sli sme k nasim aj s drobcom, este aj na Silvestra som si pripijala s muzom a v novom roku, ze dako dlho mi uz meskaju. A take kolajnice, ze ma skoro vykotilo. No a nasledne prisli priznaky, strasne ma boleli bradavky, bolo mi nevolno, ked sa maly prisal, islo ma vystrelit na mesiac, potom mi odislo mlieko, maly bol x krat hore v noci, ja taka unavena, ze som zaspavala posediacky. No a po 3 mesiacoch trapenia sa maly odstavil. Toto sa potom zopakovalo po tretom dietati, ked som otehotnela 4.x. a za mna, prvy raz som mala rozdiel 21 mesiacov a druhykrat 2 roky aj 3 tyzdne a menej uz urcite by som nechcela. Aj toto bolo narocne. Tvoje telo vie, kedy bude pripravene, ja som rodila dobre, rychlo a sita som bola len raz, a to prvy raz pri premotivovanom doktorovi, ale davalo sa mi telo dokopy min. 9 mesiacov vzdy. Hoci MS prisla rychlo. Nechaj si zahojit vsetko, uzivaj si drobca. Ono je to teraz mile, zlate, ak nemalo koliky, ale este pridu zuby a kadeco.

určite áno, mne po prvom pôrode prišiel takmer po roku 🙂