icon

Ako bezpečne vyvolať meškajúcu menštruáciu?

8. jan 2025

Dobrý večer, ms mi mešká už 13.deň. Tehotná nie som, robila som si testy. Teplá vaňa mi nefunguje nemáte nejaké zaručené tipy ako napr. čaje alebo pod. Posledná ms mi meškala takto 10 dní. Vopred ďakujem

paulina291
8. jan 2025

A nemáš iba dlhý cyklus? Ja mávam veľmi dlhý a ms príde vždy cca 14 dní od ovulácie. Takže laicky podľa mňa nemá žiadny zmysel ju takto vyvolávať, ak ide o omeškanú ovuláciu. Alebo si sleduješ ovuláciu a ms ti podľa nej už mala prísť pred 13 dňami? Či sa riadiš iba appkou?
Jedine sa mi stalo že som si ju privolala možno o deň dva skôr ak som si dala viac alkoholu 😅 Ale proste ak mala prísť až o týždeň tak som mohla čokoľvek robiť, dalo sa iba čakať.

autor
9. jan 2025

@paulina291 Riadim sa appkou ktora nie vzdy je presna kedze mi dosli aj skor aj neskor uz ale tak si vravim ze od ocakavaneho datumu este tyzden cca ale to uz je dost. Mala som mat na sviatky

paulina291
9. jan 2025

Tak potom odporúčam si odsledovať ovuláciu a zistiť, či ms príde o cca 2 týždne po nej a následne riešiť nepravidelný cyklus s gynekologičkou. Vyvolávanie problém nevyrieši. Mne sa bežne posunie ovulácia a náslene aj menštruácia aj o 3 týždne. To, že mi menštruácia mešká som brala až vtedy, keď mi neprišla 2t od ovulácie. A to bolo iba raz a bola som tehotná.

luciaruz
9. jan 2025

Odporúča sa aj fyzická aktivita.