icon

Ako dlho trvá zotavenie po laparoskopickej operácii endometriózy?

ivinka1812
13. júl 2024

Dobrý deň, idem o mesiac na operáciu endometriózy laparoskopicky. Chcela by som sa opýtať že ako dlho trvá zotavovanie. Pretože by som chcela ísť k moru ale neviem či to bude možné.

tinalia
13. júl 2024

@ivinka1812 tyzden-dva su take najhorsie, potom sa to uz da 😊 ale radsej by som sa spytala doktorov a riesila to s nimi, lebo nevies aky stav budes mat po laparoskopii

ivinka1812
autor
13. júl 2024

@tinalia a ešte sa chcem opýtať ako dlho v nemocnici budem je to len tak ze ma zoperuju ostanem jednu noc a idem preč?

michaela329
13. júl 2024

@ivinka1812 ja som sa hojila celkom rýchlo a to mi toho robili viac (aj tumor a prolaps). No kúpať mne dovolil môj gynekológ až po prvej menštruácii. Tá prišla asi 3 týždne po operácii. Mne to robili v Martine a ráno príjem o 6:30, okolo deviatej operácia a okolo 15:30 domov.

ivinka1812
autor
13. júl 2024

@michaela329 mne môj doktor povedal že mi dá nejaké tabletky ale ze to neni antikoncepcia ale ze 3 mesiace nebudem mať menštruáciu, len neviem ako sa volajú

tinalia
13. júl 2024

@ivinka1812 zalezi od stavu. Mna tiez operovali v Martine, ale bola som tam 3 dni (mala som cysty na oboch vajecnikoch). Naozaj je to velmi individualne. Mne to uspanie urobilo zle a nedokazala som sama chodit na wc. Tak uvidis, ako bude tebe.
Ja som brala po laparoskopii hormonalne injekcie asi 6mesiacov a pocas nich som nemala menstruaciu aby sa to hned nevratilo naspat.

michaela329
13. júl 2024

@ivinka1812 no tak to si daj pozor, pretože pri hormonálnej liečbe sa obvykle nesmie na slnko 🙄 Uvidíš čo konkrétne Ti dá. Ja som pred a po operácii brala aj profizym (wobenzym). Naozaj pekne sa mi aj jazvičky zhojili.

michaela329
13. júl 2024

@tinalia v narkoze som bola štyrikrát v rôznych nemocniciach... vždy som sa akurát dobre vyspala. Aj po zobudení som si sama šla na wc, sestra ma skoro zabila 😃 Toho som sa vždy bála, že mi bude zle...lebo som zažila kočku, čo vracala už na JIS.

tinalia
13. júl 2024

@michaela329 no ved to, ze kazdy tu narkozu ma inu, ja som sa po sekcii dala rychlo dokopy ale po laparoskopii nie a nie sa zdvihnut z postele 😅

henika866
22. okt 2025
@tinalia

@ivinka1812 zalezi od stavu. Mna tiez operovali v Martine, ale bola som tam 3 dni (mala som cysty na oboch vajecnikoch). Naozaj je to velmi individualne. Mne to uspanie urobilo zle a nedokazala som sama chodit na wc. Tak uvidis, ako bude tebe.
Ja som brala po laparoskopii hormonalne injekcie asi 6mesiacov a pocas nich som nemala menstruaciu aby sa to hned nevratilo naspat.

@tinalia aj ja som brala injekcie 6 mesiacov keď som bola zoperovana a zistili indimetriozu teraz sa mi to znovu vrátilo stále krvacam od augusta urobili mi kiretaz nasadili mercilon ze na upravenie progesteronu a stále som krvacala zistili zo.steru streptokoka a antibiotyka som brala a stále v bolestiach a krvacanie doteraz beriem uz tretie antibiotyka mate niekto tiež takúto skúsenosť? Nejaké rady uz som zúfalá teraz beriem visanne ze to je na liecbu endometriozi myslíte že by ma mali operovať ?ci je to ozaj tou endometriozou

ivinka1812
autor
22. okt 2025
@henika866

@tinalia aj ja som brala injekcie 6 mesiacov keď som bola zoperovana a zistili indimetriozu teraz sa mi to znovu vrátilo stále krvacam od augusta urobili mi kiretaz nasadili mercilon ze na upravenie progesteronu a stále som krvacala zistili zo.steru streptokoka a antibiotyka som brala a stále v bolestiach a krvacanie doteraz beriem uz tretie antibiotyka mate niekto tiež takúto skúsenosť? Nejaké rady uz som zúfalá teraz beriem visanne ze to je na liecbu endometriozi myslíte že by ma mali operovať ?ci je to ozaj tou endometriozou

@henika866 Dobrý večer ja som rok aj dva mesiace po operacii, operacia bola v pohode aj keď som sa velmi bala pretoze prvykrat som bola v nemocnici a bojim sa takych vecí. Doktor mi nasadil tabletky na liecbu endometriozi endovelle. Brala som ich rok ale pribrala som z nich trochu a snazila som sa schudnut a neslo to tak som mu volala a ze ich vysadim a uvidim aka bude menstruacia. Menstruaciu som dostala asi po 24 dňoch a čo sa u mňa zmenilo je to že už nemam krče po bruchu ale ma bolia kríže dosť. Ale oproti tomu čo to bolo pred operaciou tak je to lepšie. V decembri idem na kontolu tak uvidím že či tam zase niečo bude alebo či to bude v poriadku.