Ako efektívne liečiť jazvu po cisárskom?
Poraďte prosím s čím máte dobré skúsenosti na hojenie jazvy po cisárskom. Som 3 týždne po sekcii, používam zatiaľ stále 2-3x denne cicatridina sprej. Niekde čítam o silikónových géloch, niekde zase, že bambucke maslo a pod...tak už neviem, či niečo čo sťahuje a vysúša alebo niečo mastnejšie..
Ďakujem za rady
@ronie338 a fyzio ti ukázala cviky? S cvikmi, resp masazou si zacala az po sestonedeli? Dakujem
Ja som mesiac po sekcii a nedavala som nic, jazva sa krasne zahojila a ani ju poriadne nevidno
Sekcia 2x, nic som nepouzivala, ranu mam krasnu, slabo viditelnu. Mne praveze primar povedal, nicim nepatlat, vetrat. 🙂
Este dolezitejsie nez natierat je masaz a starostlivost o pruznost jazvy takymto sposobom, aj do hlbky, samozrejme az ked je na to vhodny cas. Pozri napr tu:
celkovo tento profil a este napr moje porodni asistentka, aj u nej najdes mnoho skvelych tipov aj ohladom starostlivosti o telo a jazvu po sc.
Ono pri jazve totizto nejde len o to ako vyzera zvonka, ale aj o to aka je tuha/pruzna a co sa deje pod povrchom, jazva totiz nie je len na kozi a tie hlbsie su snad este dolezitejsie.
Až po 3 mesiacoch alebo 2 nie som si istá. Skôr určite nie. A na jazvu naozaj nič, lepšie sa zahojí bez toho len vetrať.

Ja som nedávala nič, len som šla k fyzio a ta mi ukázala ako sa starať aby som zrasty nemala a krásne sa mi zahojila. Mne ju ešte vidno, mne ale vždy jazvy vidno dlhšie sestra ma do druhej sc, mala ju 3 mesiace po mne q nevidno jej ju. Záleží aj od pokožky. SC bola pred rokom a pol