icon

Ako liečiť myóm bez chirurgického zásahu?

veronikas30
17. sep 2020

Prosím, vyliečil si niekto myómy bez chiurgického zásahu? Ak áno, čo pomohlo? Ďakujem za odpoveď.

viestta
Odpoveď bola odstránená
janynyna
17. sep 2020

No neviem mne nepomohlo nič. Ale snáď sa tu nájde nejaká baba co ti poradí. Držím palce.

eva112014
17. sep 2020

@veronikas30 Čo ti poviem. Rodila som cisárskym a keď my vybrali dcérku, lekár, že mám myóm. Tak mi ho zároveň odstránil. A ani raz mi lekár nepovedal, že ho mám. Odvtedy nie je mojím lekárom.
Teraz som samoplatca. A vlani mi zistili vo veľkosti 1,3 cm v auguste. V januári už iný lekár hovoril, že mám 2,3 cm. Opäť teraz v auguste som bola u tej istej lekárky, tak mi vraví, že je 1 cm. 🤷
Ona nevedela, že ja som bola v januàri. A že sám nezmizne a nezmenší sa vraj.
Každých 6 mesiacov si ho daj skontrolovať.

raszuz
17. sep 2020

@veronikas30 ja mám 5 cm, lekár povedal, že pokiaľ budem budem meštruovať, tak bude vyživovaný. Dal mi dve možnosti, nad ktorými sa mám zamyslieť, buď vybrať len myóm, alebo celú maternicu. Kámoška tak má, ale vaječníky jej ostali kvôli hormónom. Ešte mi uviedol ešte jednu možnosť, že umelý prechod, ale zavrhol to sám.

katty2012
17. sep 2020

@veronikas30 skus lymphomyosot, po mesiaci musis dat pauzu mesiac a kuru potom zopakuj
funguje super aj na cysty

andreatytler
17. sep 2020

@veronikas30 Na myomy su velmi rozne nazory aj medzi lekarmi. Jeden povie ze treba odstranit celu maternicu, druhy ze nic netreba robit, len ich sledovat ak nesposobuju pacientke problemy.

Ja som mala niekolko na vonkajsej strane maternice a dva velmi velke co mali premer 6 cm a 8 cm. Normalne som si ich vedela nahmatat ked som lezala na chrbte. Nikdy mi nerobili ziadne problemy. Pocas tehotenstva vobec nerastli... prave naopak sa zmensili ze ku koncu ich ani nevedeli najst. Ale v tom som mala stastie lebo oni pocas tehotenstva radi rastu.
Citala som knihu s navodom ako podla diety odstranit myomy... teoria je ze v nasej strave je vela umelych hormonov ktore podporuju rast myomov a ked sa odstrania, myomy sa scvrknu ale nedokazala som tu dietu udrzat. Mozem poslat tu knihu ak chce niekto skusit.
U mna sa scvrkli ked som bola 3 mesiace na tabletke co navodila prechod. Ale potom zacali zase rast.

veronikas30
autor
17. sep 2020

@andreatytler no ja som bola 3x na operácii cýst a pri poslednej mi zobrali jeden vaječník. Myómy už neriešili, lebo by to bol väčší zásah a ešte som do pár hodín dostala vnútorné krvácanie a opäť ma otvorili. Potom som otehotnela - lebo lekár že čím skôr. Lenže 2 myómy rástli a pravdepodobne to mi spustilo predčasný pôrod aj keď som bola sledovaná. Teraz sú tam stále, trochu sa zmenšili plus sú aj ďalšie menšie. Ale už na operáciu nechcem, preto zisťujem či je aj iný spôsob. Prosím, aká je to kniha? Prípadne môžme napísať súkromnú správu. Diky

andreatytler
17. sep 2020

@veronikas30 teraz som si spomenula ze ta kniha je v anglictine... prepac... ja uz 15 rokov len anglicky rozpravam tak ma to nenapadlo ze je to iny jazyk. Ale kludne poslem ak chces.
Napisem viac neskor.

lusyc
17. sep 2020

Myom sa da zničiť aj znemoznenim jeho zasobenia krvou, a to tak, že cez cievu v slabine lekár zavedie tenkú hadicku, ktorou sa dostane do cievy čo najbližšie k myomu a upcha ju. Volá sa to embolizacia a robili to na radiologii napr. v UNB na Mickiewiczovej, neviem, ci este robia. Treba sa opýtať lekára.