icon

Ako oddialiť menštruáciu počas dovolenkového obdobia?

21. máj 2025

Dobry den. Dcerke vychadza menzes presne na dovolenku. Mate nejake rady ako by sa dal setrne oddialit? Mava velke bolesti a zrovna jej to takto vyslo...

januska12323
21. máj 2025

Ak je v puberte tak radšej nijak.

pinkgirl
21. máj 2025

Jedinným účinným a spoľahlivým prostriedkom sú hormóny - Norethisteron je na predpis. Všetky "domáce" recepty sú bez zákury výsledku že sa menzes ozaj posunie.

michaela329
21. máj 2025

Babské rady žiaľ nefungujú, menzes mám od 11 a vždy mi vyšiel na tábor, dovolenku a skúšali sme s mamou všetky tie veci od citrónov, teplých kúpeľov, vysokých dávok C vitaminu, alchemilku, bylinky namiesane len pre mňa a okolo 15 mi aj to víno červené pohár uvarila, aby prišli skôr o pár dní, nech nemám celú dovolenku nanič- nič nepomohlo. Až antikoncepcia po 15 - neskôr mi zistili endometriózu. Skúsiť môžete a pre istotu jej objednaj menštruačné plavky.

muchotrafka298
21. máj 2025

Ziadne setrne sposoby nefunguju. Jedina spolahliva vec je liek Norethisteron. Dietatu by som to ale v ziadnom pripade nedavala.

autor
22. máj 2025

Dakujem za odpovede. Nejdem teda pokusat. Nejako to vydrzime. Len ma stve, ze kazdu boziu dovolenku musi ona chudatko mat menzes.

muchotrafka298
22. máj 2025

To je proste zakon schvalnosti, ak neuzivas antikoncepciu alebo si nedas predpisat lieky. V dnesnej dobe uz su bezne dostupne menstruacne plavky, tie su ale urcene iba pri slabej menstruacii, lebo sava vrstva je velmi tenka. Sama ich pouzivam a som s nimi spokojna.

michaela329
22. máj 2025

Ja to mám úplne rovnako. Dokonca keď už mám termín akcie - pol roka dopredu, tak sa mi vedia aj poposuvat, aby bolo vtedy - mám bez antikoncepcie veľmi krátky cyklus a niekedy aj dvakrát mesačne menzes.

pinkgirl
22. máj 2025

Pozri, menštruácia je úplne prirodzená a bude ju mať až do prechodu, takže asi najbližších 30rokov jej života a to je ešte veľa dovoleniek. Kúp jej menštruačné plavky alebo s prihliadnutím na jej vek pouvažuj o tampónoch veľkosti mini.

obcanka123
22. máj 2025

Určite rady od žien vyššie. S tamponmi opatrne, jedine mini a dala by som si záležať na vybere. Ideálne organické, bez chemikálií. Ja používam bambusové, žiaľ na SR sa kúpiť nedajú, mam ich z Veľkej Británie.

muchotrafka298
22. máj 2025

A pokial je to mlade dievca, tak vobec nemusi mat menstruaciu pravidelne, moze ju dostat skor, neskor, kazde telo je ine. Kedze pises ze dcerka, tak predpokladam, ze to je dieta.