icon

Ako PMS ovplyvňuje výsledky mamografu?

25. mar 2025

Na štvrtok som objednana na preventívku na sono prsnikov. Objednala ma sestrička tak, aby som nebola tesne pred ms. Ide o to, že menštruáciu som mala dostať v nedeľu (teraz čo bola nedeľa) a sono mám štvrtok. Čiže sono mi mal robiť 5ty deň menštruácie. Menštruáciu som ale nedostala a do sona mám 3 dni,čiže som stále pred ms. Sestrička zdôrazňovala aby som nebola pred menštruáciou. Ale tým že mešká, som pred ms ešte stále. Dnes nerobia. Neviem tam zavolať. Aké máte skúsenosti s týmto? Urobil vám gynekológ sono prsníkov v akýkoľvek deň cyklu? Ja viem že pred ms sú zmeny v prsníku ale či je to až také že sa nedá čítať usg. Lebo ja prsia momentálne nemám ani,, navrete" ani bolestivé

luccija
25. mar 2025

Odložila by som to...

autor
25. mar 2025

Toto nemyslia vážne s tým názvom témy...!!! Adminky 🤦🤦🤦 prv si prečítam príspevok, nie??

balerina2025
25. mar 2025

oni su genialne.

balerina2025
25. mar 2025

a odlozila by som to, pred menzesom su prsia ine ako po. mozu byt ine. vzhladom na hladinu hormonov

mmoonna
25. mar 2025

Ja som toto nikdy neriešila, ani môj gynekológ nie.

zuzinabila
25. mar 2025

Toto som este nepocula. A to chodim na sono cca 15 rokov pravidne aj 2 X do roka..aj na mamografiu pravidelne ako treba. Nebude skor problem ze mamografia je ako RTG a chcu zminimalizovat riziko v pripade mozneho tehotenstva?

sweet20
25. mar 2025

Ja by som sa preobjednala

autor
25. mar 2025

@zuzinabila ale ja nejdem na mamografiu. To kreatívne adminky premenovali názov diskusie. Idem na sono.

pomoni
26. mar 2025

U nás sa sestricka tiež pýta kedy bol menzes a vždy objednáva v termíne DO 10 dni od začiatku menzesu - kvôli hormonálnym zmenám.

zuzinabila
26. mar 2025

@pomoni ale bezne su termkny na sono vybookovane pol roka dopredu,tak to vypocitava?

autor
26. mar 2025

@pomoni áno, už som jej volala tak mám zavolať keď mi bude ms končiť

pomoni
26. mar 2025

@zuzinabila áno, vypočítava podľa termínu poslednej menštruácie ale u nás teda nie sú take cakacky. Mohla som si vybrat lekára, pri jednom by som musela čakať na další cyklus kedze pracuje nepravidelne. Zvolila som toho ktorému chodím, termín som dostala za 5 dni.
Ale verím že nie všade to je tak.

krasneleto
27. mar 2025

Ani na sono ani na mamograf to nebolo podstatné

autor
27. mar 2025

@krasneleto vieš čo.. Môj gyn začal robiť sono až teraz, predtým som chodila k dr čo robí usg všeobecne na všetko, tam som si zato platila.. No a ona sa na menštruáciu vôbec nepýtala.. U môjho gyn sa pred ms nemá chodiť na sono.. Tak asi záleží od dr

krasneleto
27. mar 2025

asi ano... ale ja chodim na sono 12 rokov, prvy krat som bola aj na mamo a na fazu cyklu sa ma nikto nikdy nepytal...