icon

Ako podváha ovplyvňuje príchod menštruácie?

bernadettnovakova
30. jún 2025

Chcem sa spýtať ohľadom menštruácie. Mám 14 rokov, o pár mesiacov 15, mám okolo 160cm a 39kg😬(viem málo), mám už väčšie bradavky ale prsia veľmi malé. Výtok mám priesvitný, niekedy biely a výtok mám už asi rok a pól keď nie viac už. Bojím sa že nedostanem menštruáciu kvôli tomu že mám podváhu.(jem málo a nepriberám len tak)

janetinka27
1. júl 2025

@bernadettnovakova ahoj, ano, estrogen suvisi s mnozstvom tuku v tele.aj zeny, ktore cyklus uz maju a velmi schudnu, mozu ho stratit.rovnako aj zeny, ktore maju v tele prilis vela tuku, mozu mat problemy s cyklom. Mnozstvo tuku je teda pre cyklus dolezite.

labky613
4. júl 2025

@bernadettnovakova Áno, môže to ovplyvňovať menštruáciu, no nemusí, záleží. Hlavne papaj, oddychuj, cvič, necvič, tak ako je to pre teba fajn...Nenúť sa chudnúť ani pribrať, lebo chceš byť "iná"...Otázka je prečo ješ málo?❤️Lebo nechceš alebo viac nevládzeš alebo...? Ak potrebuješ pomoc akúkoľvek neboj sa o tom rozprávať a konať. Či už je to psychické alebo fyzické. Je poradňa Chuťžiť.sk , ktorá pomáha s problémami ohľadom jedla - poruchy príjmu potravy, prejedanie alebo nejaký "blok" z jedla.😘 Vždy môžeš ísť ku gynekológovi, aby sa na teba pozrel a povedal ako ti to vnútri "tam dole" vyzerá, či je všetko ok...Držím palce, drž sa.