Ako prebieha konizácia na Slovensku?
Ahojte,
prosim Vas ako aktuálne prebieha konizacia ? Bol niekto aj mimo celkovej anestézy? Čítala som, že niekde je aj to možné ..
Pripadne bol niekto na Sliači ? Čakám ešte na výsledky a je možné , že na ňu budem musieť ísť. Ako dlhé je po tom zotavovanie ?
Ďakujem 🙂
Ja som bola po konizácii doma 3 dni, aj to len pre istotu, absolútne nič ma nebolelo, ani som nekrvácala.
Mimo celkovej anesteze ?? Možno sa mýlím ja, ale nepomýlila si si to s biopsiou, kde sa odštikne len kúsok tkaniva a ten sa dáva na rozbor a podľa toho sa určí, čo ďalej ? Mne navrhovali konizáciu a jeden dr. sa prikláňal, že mi majú normálne spraviť rez nožom a druhý zase elektrickou slučkou odpáliť, takže toto si ozaj neviem predstaviť byť pri plnom vedomí ... ja som ešte mala aj komplikáciu ... Na internete je písané, že cca 6 týždňov dodržiavať kľud moja dr. ktorá ma operovala mi povedala, že stačí 3 dní ...
No to záleží aj od toho kto akú má prácu , keď pracuješ fyzicky 12 tky tak pochybujem že stačia 3 dni , môžeš sa potom dosť rozkrvacat a je problém .. ako píšem záleží od okolností ženy a akú má prácu, určite aspoň 2 týždne nesmieš zdvíhať ťažké veci a podobne
@moonica bola som na Sliači v roku 2014. Prídeš ráno, ubytuju ta na izbe, potom ideš k lekárovi na konzultáciu, vezmú ta na zákrok, uspia, zzobudia, donesú vodu, piškóty a ides domov. Ja som prišla ráno na 9, odchádzala som o pol 3. Nemusela som si nosiť nič a bola som maximálne spokojná, ci už so starostlivosťou alebo profesionálnym prístupom. Samotný zákrok trval 15 minút, išla som leep metódou (slučka). Ale hovorím bolo to 10 rokov dozadu

@moonica ahoj konizacia prebieha v celkovej narkoze a buď zato rada :D , je to rýchly zákrok a zotavenie je u každej iné , väčšinou si doma 2 týždňa a hojis sa mesiac