Ako prekonať strach z návštevy gynekológa?
Ahojte ženy idem ôsmeho ku gyn.po veľmi dlhej dobe a mam hrozný strach mám aj psychické problémy aj preto som dlho nebola ale mám strach že mi niečo najdu je tu nejaká čo je alebo bola na Tom podobne ?
Áno, moja mama bola po viac ako 10tich rokoch. Nenašli nič. Kamoška chodí každý rok a našli.
@anonym_autor hej moja teta, po 15 rokoch
Nebolo jej nic ale zdrbala ju fynekologicka ako hada, ze ci sa nehanbi chodit po tolkych rokoch a obrozovat si zdravie
Ma psychicke problemy to nehadz
@anonym_1a5cb6 viac by dom k takej lekárke nešla.
Lekárka ju mala povzbudiť a poučiť a nie ju zdrbat ako hada
@anonym_1a5cb6 viac by dom k takej lekárke nešla.
Lekárka ju mala povzbudiť a poučiť a nie ju zdrbat ako hada
@pribinak ja plne suhlasim s gynekologickou, sorry ale takeho lajdaka po 15 rokoch aj to sme ju museli doslova dovliect do ambulancie aby sla na vysetrenie, nic ine si nezasluzila a moze bohu dakovat, ze jej nic nenasli
Taka bola vyplasena ako zmatena lesna vcela v meste
Tento rok uz sla sama, na buduci rok pojde zase
Lekar sa nema pacientovi liskat a mastit mu med popod
Nos a povzbudzovat, ma jasne strucne a vecne povedat , ze toto nie je spravny postoj a spravny postup a co vsetko ju moze cakat!
@pribinak ja plne suhlasim s gynekologickou, sorry ale takeho lajdaka po 15 rokoch aj to sme ju museli doslova dovliect do ambulancie aby sla na vysetrenie, nic ine si nezasluzila a moze bohu dakovat, ze jej nic nenasli
Nos a povzbudzovat, ma jasne strucne a vecne povedat , ze toto nie je spravny postoj a spravny postup a co vsetko ju moze cakat!
@anonym_1a5cb6 ja nič nehovorím o kúskami, hovorím o pozitívnom a motivačnom prístupe
@anonym_1a5cb6 povedať pravda sa dá aj slušne a vecne.
@anonym_1a5cb6 mobil mi prepísal, nie kúskami, ale liškani
Aj ja som raz isla po 7rokoch ku gynekologicke...Ale nebala som sa...A zdrbala ma tiez riadne...A uprimne...Mala som ukazkove veci...
@anonym_1a5cb6 povedať pravda sa dá aj slušne a vecne.
@januska12323 jeeeezis teraz ma tu ides chytat za slovicka, si myslis ze sa postavila nakricala na nu ako na daku chuderu? Boze fakt tu clovek nic nemoze povedat hned vyskakuju ako osy
Kde na teba vyskakujem? Upokoj sa.
@januska12323 jeeeezis teraz ma tu ides chytat za slovicka, si myslis ze sa postavila nakricala na nu ako na daku chuderu? Boze fakt tu clovek nic nemoze povedat hned vyskakuju ako osy
@anonym_1a5cb6 lekar nema co zdrbat pacienta. Moze jej povedat, ze preventivne prehliadky su dolezite a ma na ne narok kazdy rok.
Ja by som k nej uz nesla.
@anonym_1a5cb6 lekar nema co zdrbat pacienta. Moze jej povedat, ze preventivne prehliadky su dolezite a ma na ne narok kazdy rok.
@martinkatinka tvoj nazor, je to v poriadku
Za mna su taki pacienti lajdaci a zasluzia si to
Ty si mozes vybrat lekara akeho chces nepaci sa ti pristup chod inde, uplne normalna vec
@martinkatinka tvoj nazor, je to v poriadku
Za mna su taki pacienti lajdaci a zasluzia si to
Ty si mozes vybrat lekara akeho chces nepaci sa ti pristup chod inde, uplne normalna vec
@anonym_1a5cb6 je to neprofesionalne a podla mna aj neeticke, aby lekar zdrbal pacienta.
@anonym_1a5cb6 je to neprofesionalne a podla mna aj neeticke, aby lekar zdrbal pacienta.
@martinkatinka opakujem, je to tvoj nazor
Kazdy ma pravo vyberu lekara
Dalsia konverzacia medzi nami je podla mna uz absolutne zbytocna
@martinkatinka nie je nic horsie ako lekar robot co len vysetri a dovi. Radsej nech zdrbe, prehovori do duse a raz tym aj zachrani zivot aj keby to ma u jedneho cloveka pomoct ze si vstupi do svedomia.
Vsetci su zo seba strasne pototo…aky ma byt lekar profesional…keby chodi pacient pravidelne ako treba nemusi sa potom hanbit ze je lajdak.
Ale ked ma zrazu niekto problem a zrazu sa dozaduje terminu to je eticke voci tym co chodia pravidelne?
@anonym_autor skôr by som sa bála toho sadistického doktora než nejakého nálezu.
Idem po roku a pol
Idem po roku a pol
@anonym_autor po roku a pol, a to je akoze velmi dlha doba? ved normalne sa chodi raz za rok
Lajdactvo zachranuje zivot, niekedy...
V německých Brémách vyšla najevo série vážných pochybení na tamních klinikách. Minimálně čtyřiatřicet pacientek obdrželo nesprávné výsledky, které vedly buď k nedostatečné, nebo naopak extrémně náročné léčbě rakoviny prsu. Nemocniční společnost Geno z chyb obvinila jednu z lékařek z oddělení patologie, která vzorky diagnostikovala.
Na problém upozornil gynekolog, který si u dvou pacientek všiml, že nádor nereaguje na léčbu očekávaným způsobem. Znovu provedené testy odhalily nesrovnalosti, kvůli kterým došlo k revizi celkem 500 patologických nálezů za poslední rok.
Většina žen byla podle zástupců nemocnice Bremen-Mitte spíše přeléčena než zanedbána, což podle nich jejich prognózu zřejmě nezhoršilo. Pacientky byly častokrát vystaveny dlouhodobé chemoterapii a léčbě rakoviny prsu protilátkami, což jim způsobovalo silné bolesti, vypadávání vlasů i poškození nervů.
„Každé ráno se probudíte a nevíte, co bude: začnu zvracet, budu mít průjem? Jednoho dne jsem dokonce přišla o hlas,“ uvedla jedna z chybně diagnostikovaných pacientek podle webu Buten un binnen.
K pochybení došlo i jinde
Klinika Bremen-Mitte není jediným zařízením ve městě, kde k chybné diagnostice došlo. Nesprávné výsledky se objevily i u pacientek v nemocnicích Bremen-Nord a St. Joseph-Stift.
Nemocnice Tameside v Ashton-under-Lyne.
Skandál v Británii: Lékař opustil pacienta na sále, aby souložil se sestrou
Státy mimo EU
Mnohé z postižených se nyní obracejí na své právníky. „Důvěřovala jsem a tato důvěra byla tvrdě zlomena. Cítím se zraněná,“ uvedla podle deníku Bild jedna z postižených Alexandra Hardorfová, která prošla zbytečnou terapií.
Idem po roku a pol
@anonym_autor ved to nieje dlho..na prehliadku na gyndu sa bzdy chodi az po roku..teda daz rocne
Teda rok a trištvrte keďže naposledy som bola apríl 2024
Teda rok a trištvrte keďže naposledy som bola apríl 2024
@anonym_autor nerob paniku, to vobec nie je tak vela.
@anonym_autor nerob paniku, to vobec nie je tak vela.
@mateson2004 tak kamarátka mi povedala že ona tiež rok vynechala a na ďalšej návšteve už mala veľmi zlú cytologiu
Idem po roku a pol
@anonym_autor úplne v pohode autorka, veď ťa ani nemá prečo zdrbať, nejdeš po 15 rokoch, čo už je ozaj riskovanie zdravotného stavu. Je super, že ideš, aby keby niečo, tak sa na to došlo, zbytočne sa nestrachuj, je super, že ideš to je najlepšia vec a prevencia, ak sa ti niečo nezdá alebo sa bojíš, že ti niečo môže byť. Takže sa neboj, je to v pohode.
@mateson2004 tak kamarátka mi povedala že ona tiež rok vynechala a na ďalšej návšteve už mala veľmi zlú cytologiu
@anonym_autor ak ťa to ukludní, ale príklad si z toho neber. Ja som išla po 8 rokoch. A vsetko bolo ok.Plne si uvedomujem , že je to zle / pre tie čo mi tu naložia/. Strasné nervy som mala. A vtedy som.si povedala, že toto uz nikdy. Takže už chodievam poctivo, raz za rok. A od tej doby nemam pred prehliadkou vobec nervy. Aj ked jasné, ze vzdy sa môže niečo vyskytnúť. Z coho ja mám nervy a strach, je mamograf. Čaká ma tento rok na jeseň😱
Mala by si si to usporiadat opacne. Prave ze preto idem k dr aby (ak nieco je) tak nech to zistis cim skor 😉
Je siper ze ti na tvojom zdravi zalezi. Vsetko je v hlave 😉
Prajem nech je vsetko ok 😉
@anonym_autor ak ťa to ukludní, ale príklad si z toho neber. Ja som išla po 8 rokoch. A vsetko bolo ok.Plne si uvedomujem , že je to zle / pre tie čo mi tu naložia/. Strasné nervy som mala. A vtedy som.si povedala, že toto uz nikdy. Takže už chodievam poctivo, raz za rok. A od tej doby nemam pred prehliadkou vobec nervy. Aj ked jasné, ze vzdy sa môže niečo vyskytnúť. Z coho ja mám nervy a strach, je mamograf. Čaká ma tento rok na jeseň😱
@anonym_f10046 a musíš tam ísť ?
Nebolo jej nic ale zdrbala ju fynekologicka ako hada, ze ci sa nehanbi chodit po tolkych rokoch a obrozovat si zdravie
@anonym_1a5cb6 raz by ma gynekológ zdrbal že som nebola dlho a už by som si hľadala iného. Toto nie je profesionálne a už vôbec nie v tak citlivej oblasti. Gynekológ by si mal uvedomiť že pre niekoho je táto návšteva zložitá a chápať to. Mne moja úžasná gynekológicka vravela že mám prísť vtedy keď sa na to budem cítiť
@anonym_1a5cb6 raz by ma gynekológ zdrbal že som nebola dlho a už by som si hľadala iného. Toto nie je profesionálne a už vôbec nie v tak citlivej oblasti. Gynekológ by si mal uvedomiť že pre niekoho je táto návšteva zložitá a chápať to. Mne moja úžasná gynekológicka vravela že mám prísť vtedy keď sa na to budem cítiť
@anonym_fc662b no to je tiez uzasny nazor
Som zvedava ci by si sntym bola spokojna keby ti nieco nasli a bolo by uz neskoro, potom by si sa takej gynekologicka mohla podakovat za take odporucanie
@anonym_fc662b no to je tiez uzasny nazor
Som zvedava ci by si sntym bola spokojna keby ti nieco nasli a bolo by uz neskoro, potom by si sa takej gynekologicka mohla podakovat za take odporucanie
@anonym_1a5cb6 áno poďme sa všetci strašiť lebo keby bolo keby. Niektorí ľudia nechodia ani na krv na prehliadku obvodakovi či zubárovi... Moja gynekológicka je empatická a presne kvôli tomu nemám strach tam chodiť