Ako riešiť extrémne menštruačné bolesti bez receptu?
Dobrý deň,
nemá niekto odskúšaný nejaký liek, ideálne voľnopredajný, na extrémne menštruačné bolesti ? Aktuálne mi ako jediný zaberá flector prášok, ktorý mi "na čierno" objednáva svokra cez seba. Môj gynekológ má na všetko odpoveď, že po otehotnení sa bolesti zmiernia a bolestivá menštruácia je normálna. Som mladá, deti zatiaľ neplánujem a moje gynekologické prognózy nie sú bohvie aké (zväčšujúce sa myómy, ktoré sú pravdepodobne dôvodom bolesti). Gynekológ mi veľmi nápomocný nie je, má len dva spôsoby ako to u mňa riešiť a to aby som otehotnela alebo si mám nechať odstrániť maternicu (kvôli myómom a anamnéze rakoviny v rodine).
Neverím, že neexistuje nejaký spôsob, ako tieto bolesti riešiť. Určite nie som jediná, ktorá si týmto prechádza. Ak s niečim máte skúsenosti, budem vďačná za pomoc. Ďakujem.
@frederikasucha38 mne zaberaju jedine Algifen kvapky,predpise aj obvodna.
@frederikasucha38 mne zaberaju jedine Algifen kvapky,predpise aj obvodna.
@simona92101 Ďakujem, už som algifen skúšala, no nemá na mňa vôbec žiaden účinok.
V prvom rade, na krce je treba brat Buscopan. Posobi na zmiernenie krcov, tym padom bolesti.
Za druhe, treba zmenit gynekologa, za viac empatickeho.
Za tretie, teraz sa uz vie, ze bolest moze sposobovat aj endometrioza, tak to treba presetrit - ale u takeho neempatickeho hovada by som to nerobila. (Keby sa chlapi zvijali v bolestiach raz za mesiac dva-tri dni, hadaj, ci by um povedali ze to maju vydrzat a ze to prejde ked budi mat 40).
Ak mas myomy, je treba s nimi nieco robit, duplom ak sposobuju bolesti, ale teda ako jedine riesenie ponuknut odobratie maternice je teda dost.
Chod za inym gynekologom, a medzitym na bolest vyskusaj ten Buscopan.
Mne pomáha iba Ibalgin,aj keď je to najväčšia 🐷-ka na pečeň.
Existujú štúdie o tom, ako pracovníci v zdravotníctve, aj gynekológovia, zľahčujú bolesť u žien. "Otehotnite alebo to dajte preč" je odpoveď, ktorá sa dávala ženám v 70tych rokoch - napríklad mojej mame a nie, ani po mojom narodení bolestivá menštruácia neprestala. A trápila sa s ňou až do prechodu, lebo ju gynekológ tak zdeptal že ona sa k nemu už potom bála chodiť. V tých časoch si človek, hlavne v malom meste nemohol zmyslieť vymeniť gynekológa. Ale teraz píšeme rok 2025. Ty si síce natrafila na lekára s predpotopnými nazormi, ale môžeš ho kedykoľvek vymeniť, nájsť si nového a vďaka technickému pokroku a internetu si vieš nájsť recenzie alebo sa poradiť s inými ženami.
@frederikasucha38 nedaj sa odbiť.Mas tie myomy veľké a veľa, že treba dať von maternicu?bežne sa vyberajú, ale záleží na akom sú mieste.
Treba lieky na uvoľnenie svalstva ani tak nie od bolesti.Guajacuran a podobne je bez predpisu, veľa magnézia...
Ak deti ešte neplanujjes dala by som si ATK su aj také pri ktorých vôbec nebudeš krvácať.Kludne môžeš mať aj endometriozu,zrasty a to zistia len laparoskopiou.Najdi si iného doktora, ktorý bude hľadať pricinu
Ďakujem, tak sa rovno aj pýtam, nemá niekto skúsenosť s dobrým gynekológom/gynekologičkou v okolí Sabinov, Prešov, Stará Ľubovňa poprípade aj Košice ?
@frederikasucha38 nedaj sa odbiť.Mas tie myomy veľké a veľa, že treba dať von maternicu?bežne sa vyberajú, ale záleží na akom sú mieste.
Treba lieky na uvoľnenie svalstva ani tak nie od bolesti.Guajacuran a podobne je bez predpisu, veľa magnézia...
Ak deti ešte neplanujjes dala by som si ATK su aj také pri ktorých vôbec nebudeš krvácať.Kludne môžeš mať aj endometriozu,zrasty a to zistia len laparoskopiou.Najdi si iného doktora, ktorý bude hľadať pricinu
@luccija Sú 2 a obe majú do 2cm. Zväčšujú sa o pár mm ročne. Nemyslím, že je to na vyberanie maternice, skôr ide o rodinnú anamnézu, že som riziková z pohľadu rakoviny. Ďakujem, skúsim to magnézium a Guajacuran.
@frederikasucha38 mimochodom, flector je volnopredajny liek, bez receptu
@luccija Sú 2 a obe majú do 2cm. Zväčšujú sa o pár mm ročne. Nemyslím, že je to na vyberanie maternice, skôr ide o rodinnú anamnézu, že som riziková z pohľadu rakoviny. Ďakujem, skúsim to magnézium a Guajacuran.
@lenka_da prášok nie, ten je silnejsi
@frederikasucha38 tak to nie je veľmi veľký, ale bolo by dobré ich vybrať
@frederikasucha38 Panadol ultra rapid sumivy.
Toto jedine mi zabera a to som vyskusala vselico. Do 10 minut nebudes mat bolesti
Mne zaberá ibalgin ale nemám extrémne bolesti. A odporúčila by som ti zmeniť gyn keby môj ignoroval extrémne bolesti už dávno mám kartu u iného. Môj napríklad tvrdí, že žiadna bolesť nie je ok. Môže sa stať pár krát do roka pri silnejšej alebo meškajúcej alebo keď príde o deň-2 skôr ale pravidelné bolesti nie sú určite ok.
@lenka_da prášok nie, ten je silnejsi
@frederikasucha38 tak to nie je veľmi veľký, ale bolo by dobré ich vybrať
@luccija dve tobolky maju tolko ucinnej latky ako prasok
a flector tobolky su volnopredajne
Ďakujem, tak sa rovno aj pýtam, nemá niekto skúsenosť s dobrým gynekológom/gynekologičkou v okolí Sabinov, Prešov, Stará Ľubovňa poprípade aj Košice ?
@frederikasucha38 odporúčam Košice -Doktor Linkesch.
Kombinacia No-Spa na krce + Ibuprofen na bolesti. Alebo Flector volnepredajny nakombinobat ako silnejsi.
preco namiesto toho aby si zmenila gynekologa si znahas flektor na cierno a pises ma MK? chod inde.
preco namiesto toho aby si zmenila gynekologa si znahas flektor na cierno a pises ma MK? chod inde.
@bg92 Pretože zmena lekára trvá niekedy aj mesiac a problém mám akútny. Zatiaľ všetci, u ktorých som mala záujem sa prihlásiť ako pacientka ma odbili, že majú plno a nespadám do ich "regiónu".
Mne pri bolestiach doktorka dala toto SPASMOPAN, uľava nastala do 10 min., bolesti mi spôsobovala endometrióza.
Radšej budeš veriť tu " odborníčkam" ako doktorovi? Menštruácia je bolestivá, je to prirodzené. Tá tvoja je ovplyvnená asi myomom. Doktor radí dobre, po pôrode sa bolesť značne zmenší alebo rovno ustúpi. Ak chceš deti, a máš myomy, tak otehotni čím skôr, doktor má pravdu. S vekom sa budú zväčšovať, po pôrode a tehotenstve doslova rast. Naozaj a to pôrodom zlepší. Čo. Chceš jesť silné lieky proti bolesti? Bolesti síce mať nebudeš ale za tie roky ani zdravú pečeň. Ak deti nechceš, tak daj rovno maternicu preč a máš pokoj. Aporopo, štítnu žľazu máš skontrolovanu???
@frederikasucha38 mne môj doktor dobre poradil že lieky na takúto bolesť nemám nasadiť až vtedy keď bolesť cítim ale mám začať uz tri dni pred ocakavanou menštruáciou .. ....
Najdi si súkromnú gynekológiu. A ak máte v rodine anamnéza na rakovinu tak by som zvažovala to dieťa predsa . Prešvyhneš ten čas a potom j
Keď už nebude maternica už bude neskoro .
Od kŕčov pomôže buscopan. Potom by som skúsila alchemilka a vrecúško teplé na brucho. A rieš si zmenu lekára najlepšie je dať 2 týždne pred koncom mesiaca že tam končíš a kam maju poslať tvoju kartu ono to je všetko na tom papieriku čo odovzdaš. A pre tvoje dobro čim skôr urobíš zmenu lekára tym skor ti môže vyriešiť tvoj problém

flektor kupis aj ako tobolky a dve sa rovnaju jednemu sacku