icon

Ako riešiť opakujúce sa mykózy?

9. apr 2025

Ahojte, snáď chápete, prečo som pod anonymným nickom, pretože je to pre mňa dosť nepríjemná situácia. S mykozami sa trápim od decembra 2024, kedy som ju prvýkrát dostala po antibiotikách. Odvtedy sa mi zopakovala každý mesiac. V marci som s tým už bola u gynekologičky a predpísala mi clogin vyplachy, polygynax a mycomax. Urobila mi aj výter. Mykoza rýchlo ustúpila, no ja som celú liečbu dokončila tak, ako som mala. Samozrejme, doistoty sa liečil aj partner. Po týždni od vyšetrenia som zavolala o výsledky a vlastne som sa od sestričky nedozvedela nic, len to, že mám dobrat celú liečbu ako je a že ak bude nejaký problém, mám prísť. Spýtala som sa, či mám prísť na kontrolný ster a povedala mi, že nie. Teraz je apríl a znova po ovulácii som začala cíti bolesť a svrbenie v oblasti posvy. Ale nebolo to nic strasne, tak som to nechala tak. Tento pondelok to bolo najhoršie , veľmi ma tam svrbelo, ale výtok neprišiel žiaden a včera a dnes mi je už úplne fajn. Občas ma zasvrbi, ale nie je to nic extrémne , začervenanie nemám a výtok tiež nie. Mám to nejako riešiť? Ďakujem za rady. Pripadne, ak ste mávali aj vy takéto problémy, čo vám zabralo najviac? Vďaka