Ako riešiť problémy so suchosťou pošvy?
Zdravim. Potrebovala by som radu. Už asi pol roka mám problémy so suchosťou pošvy, pálenie, začervenanie. Už som bola aj u gynekológa a opakovane mi robil výtery a nevyšli mi dobré výsledky, najviac Streptococcus. Predpísal mi vaginálne čapíky Macmiror, Polygynax a brala som aj Gynellu. Taktiež som brala antibiotiká Augmentin, ale tie bohužial nepomohli. Teraz mi poradil, aby sme tri mesiace počkali a dali tomu pokoj nech sa sliznica upokojí po tých všetkých čapíkov, ale trvala som na tom aby mi niečo predpísal a predpísal mi antibiotiká Cedrox, ale dodal, že dúfa, že sa neobjaví mykóza. Teraz neviem či mám vôbec brať tie antibiotik Cedrox alebo nie. Totiž sa bojím, aby som naozaj ešte nedostala mykózu.
Prosím, poraďte mi, ak ste mali takýto problém, ako ste to riešili po pár mesiacoch alebo čo iné ste brali a či vám to pomohlo.
A Ovestin ti nenavrhol? Ten je primarne na suchost posvy. Z nehormonalnych mozes skusit Vagisan ci Ialuna, ale co citam, vacsine zien najviac zaberie hormonalny krem. Mne sa zda, ze mi Ovestin pomohol.
@simsalabim vagisan krem pouzivam, ale ten mi len zmierni ale uplne nepomoze
A Ovestin ti nenavrhol? Ten je primarne na suchost posvy. Z nehormonalnych mozes skusit Vagisan ci Ialuna, ale co citam, vacsine zien najviac zaberie hormonalny krem. Mne sa zda, ze mi Ovestin pomohol.
@simsalabim ale citam ze ovestin je pre zeny po menopauze, a ja mam 26 rokov
@simsalabim ale citam ze ovestin je pre zeny po menopauze, a ja mam 26 rokov
@dominqa987 moze byt aj v premenopauze, ale ty si ozaj este mlada. Skus tu Ialunu, tam je kyselina hyaluronova, zvlhcuje viac.