icon

Ako riešiť slabé nutkanie na WC?

Dnes o 17:34

Ahoj. Píšem anonymne, lebo je to trochu intímna záležitosť no napriek tomu dúfam, že niekto možno bude mať dobrú radu. Zhrniem to. Mam už roky dg.divertikuloza v celom hrubom čreve. Od detstva mam slabé nutkanie na wc no napriek tomu plnosť v bruchu a tlak v bruchu cítim. Tehotenstvami sa to dosť zhoršilo. Stravu mam super , športujem, som štihla, veľa tekutín, vlakninu... Chodím pravidelne na gastro. Posledných 5 rokov som v podstate na glycerín. čapikoch nakoľko nemôžem vyvíjať tlak na stolicu kvôli tým divertiklom. To mi odobril aj gastro dr. kedže je to pre mňa lepsia voľba, ako vyvijat tlak a dráždiť divertikle.. Mala som už pár krát zápal a dosť mi už lepilo. Čapiky postupne prestávajú účinkovať. Rada by som sa naučila ísť normane na wc, ale žiaľ naozaj mi to nefunguje. Existuje niečo nenavykove čo vyvolá nuutkanie ? Uvažovala som aj nad obnovou nervového spojenia pomocou akupunktury, nejaké skusenosti? Začína mi to naozaj dosť extremne komplikovať život. Mate s takým niečím niekto skúsenosť? Nejakú radu ? Vďaka.

anonym_b9f9f0
Dnes o 17:45

@anonym_autor neviem prečo ti lekar vobec dovolil 5 rokov uzivat glycerinové čapiky.. su na kratkodobé použitie s pauzou 1 tyždna aby nevznikla závislosť, čo v tvojom prípade vznikla.. a ak to nezačneš riešiť hneď, tazko sa odnaučiš od toho .. zmenila by som gastroenterologa

anonym_1b4604
Dnes o 21:32

@anonym_autor asi zmeň gastro, známa berie normix, 4x do roka, aby nemala zápal pri divertikulide. Iná známa chodí na WC 1x do týždňa s gutalaxom, to nie je riešenie, ta ale nemá divertikuly. Musíš to riešiť s Dr.