Ako riešiť suchosť intímnych partií?
Riešila som to s lekárom ale ten nevidí nikde problém a jediná odpoveď je lubrikant. Mám 24 a suchost pokožky v intímnych partiách. Beriem antikoncepciu. Mate tip na prípravky, ktoré mi pomôžu to dať do poriadku? Kvôli tomu som si kúpila oil Lactacyd, trošku zabralo.
Je mi ľúto, že som mladá a mám takéto problémy, mám priateľa ktorý ma priťahuje a aj tak moje telo nespolupracuje ale skôr ma trápi že celá ta pokožka je popraskana a suchá hoc natriem čokoľvek. Stretli ste sa s tým? Dik
@katuskamala1 V mojej prvej vete píšem, že som to riešila s lekárom. Vraj že mam používať lubrikant.
Dlhšia predohra? 😉 Možno nemusí byť chyba v tebe,si mladá, každá sme iná.
@zuzanazu85 V sexe nerátam, ale suchost pretrvava stále aj v bežný deň a to ma hnevá, že lekár ignoruje fakt, že nejde mi len o sex. :( Predohru máme dlhšiu ale aj tak to nie je ono.
Skus Vagisan.
A ineho gynekologa, pripadne dermatovenerologa.
Po každom kúpeli, sprche sa namaž a všade,myslím aj tam dole, alebo skús kožného skôr. Tam je asi problém s pokožkou a pi veľa vody,neochutenej.
Používaj maslá bez aróm, parfémov.
Nerobí to antikoncepcia?
Mucogyne gél aj počas dňa.... Napr.kazde 3-4 h. A večer pred tým ako idete na vec...
@zuzanazu85 ak si dam tam dole nieco ine ako neparfemovane, extra senzitivne, bezlatexove a sterlivne hocico nieco mam krasnu mykozu a to zakazdym. Cize takato rada nieje pre kazdeho.
Autorka tekutin mas dost?
🤭 prepac
Hormonálna antikoncepcia: Suchá pošva postihuje aj mladšie ženy. Najmä tie, ktoré užívajú hormonálnu antikoncepciu. Tá môže dráždiť telo tak, že už nemusí produkovať dostatok vlastného estrogénu, čo spôsobuje pokles jeho hladiny.
@pribinak Robí to aj antikoncepcia, preto som to aj uviedla. Preto hľadám riešenie čo to môže zlepšiť nejaké čipky, gély. Gynimum som mala, ale pomohlo to na krátko.
@rebrambora tam je viac faktorov,aj antikoncepcia,aj málo vody,aj a aj. Nemyslela som,že dnu sa mazať,na povrchu. Môže to robiť paradoxne aj tvrdá voda,moc chlóru, železa vo vode. A dobrý gynekológ by to riešil,keďže má s tým problémy aj mimo vzrušenia.
Zmeň antikoncepciu.
Tak zmeň antiku
@pribinak
@zuzanazu85 Beriem ju zo zdravotných dôvodov, meniť ju by mi prinieslo viac nevýhod. Keďže mi sadla a toto sa prejavilo po 3 rokoch užívania antikoncepcie.
Je to tiež zdravotný dôvod,aj keď jeden a robí ti problém. Skús sa opýtať ešte u iného gynekológa. Nie každý jeden lekár má jednu a tú istú metódu riešenia problému.
@pribinak
@zuzanazu85 Beriem ju zo zdravotných dôvodov, meniť ju by mi prinieslo viac nevýhod. Keďže mi sadla a toto sa prejavilo po 3 rokoch užívania antikoncepcie.
@anonym_autor aj mne to robila antikoncepcia vysadila som ju a neviem si to dať do poriadku... podarilo sa Ti nakoniec niečo nájsť čo uľahčuje tieto problémy?

Chod na gyndu. Poradi lepsie.