icon

Ako riešiť suchosť intímnych partií?

12. jan 2024

Riešila som to s lekárom ale ten nevidí nikde problém a jediná odpoveď je lubrikant. Mám 24 a suchost pokožky v intímnych partiách. Beriem antikoncepciu. Mate tip na prípravky, ktoré mi pomôžu to dať do poriadku? Kvôli tomu som si kúpila oil Lactacyd, trošku zabralo.
Je mi ľúto, že som mladá a mám takéto problémy, mám priateľa ktorý ma priťahuje a aj tak moje telo nespolupracuje ale skôr ma trápi že celá ta pokožka je popraskana a suchá hoc natriem čokoľvek. Stretli ste sa s tým? Dik

katuskamala1
12. jan 2024

Chod na gyndu. Poradi lepsie.

autor
12. jan 2024

@katuskamala1 V mojej prvej vete píšem, že som to riešila s lekárom. Vraj že mam používať lubrikant.

zuzanazu85
12. jan 2024

Dlhšia predohra? 😉 Možno nemusí byť chyba v tebe,si mladá, každá sme iná.

autor
12. jan 2024

@zuzanazu85 V sexe nerátam, ale suchost pretrvava stále aj v bežný deň a to ma hnevá, že lekár ignoruje fakt, že nejde mi len o sex. :( Predohru máme dlhšiu ale aj tak to nie je ono.

simsalabim
12. jan 2024

Skus Vagisan.

A ineho gynekologa, pripadne dermatovenerologa.

zuzanazu85
12. jan 2024

Po každom kúpeli, sprche sa namaž a všade,myslím aj tam dole, alebo skús kožného skôr. Tam je asi problém s pokožkou a pi veľa vody,neochutenej.

zuzanazu85
12. jan 2024

Používaj maslá bez aróm, parfémov.

pribinak
12. jan 2024

Nerobí to antikoncepcia?

katka708
12. jan 2024

Mucogyne gél aj počas dňa.... Napr.kazde 3-4 h. A večer pred tým ako idete na vec...

rebrambora
12. jan 2024

@zuzanazu85 ak si dam tam dole nieco ine ako neparfemovane, extra senzitivne, bezlatexove a sterlivne hocico nieco mam krasnu mykozu a to zakazdym. Cize takato rada nieje pre kazdeho.
Autorka tekutin mas dost?

katuskamala1
12. jan 2024

🤭 prepac

ikonica
12. jan 2024

Hormonálna antikoncepcia: Suchá pošva postihuje aj mladšie ženy. Najmä tie, ktoré užívajú hormonálnu antikoncepciu. Tá môže dráždiť telo tak, že už nemusí produkovať dostatok vlastného estrogénu, čo spôsobuje pokles jeho hladiny.

autor
12. jan 2024

@pribinak Robí to aj antikoncepcia, preto som to aj uviedla. Preto hľadám riešenie čo to môže zlepšiť nejaké čipky, gély. Gynimum som mala, ale pomohlo to na krátko.

zuzanazu85
12. jan 2024

@rebrambora tam je viac faktorov,aj antikoncepcia,aj málo vody,aj a aj. Nemyslela som,že dnu sa mazať,na povrchu. Môže to robiť paradoxne aj tvrdá voda,moc chlóru, železa vo vode. A dobrý gynekológ by to riešil,keďže má s tým problémy aj mimo vzrušenia.

zuzanazu85
12. jan 2024

Zmeň antikoncepciu.

pribinak
12. jan 2024

Tak zmeň antiku

autor
12. jan 2024

@pribinak
@zuzanazu85 Beriem ju zo zdravotných dôvodov, meniť ju by mi prinieslo viac nevýhod. Keďže mi sadla a toto sa prejavilo po 3 rokoch užívania antikoncepcie.

zuzanazu85
12. jan 2024

Je to tiež zdravotný dôvod,aj keď jeden a robí ti problém. Skús sa opýtať ešte u iného gynekológa. Nie každý jeden lekár má jednu a tú istú metódu riešenia problému.

marshmallow
13. sep 2025
@anonym_autor

@pribinak
@zuzanazu85 Beriem ju zo zdravotných dôvodov, meniť ju by mi prinieslo viac nevýhod. Keďže mi sadla a toto sa prejavilo po 3 rokoch užívania antikoncepcie.

@anonym_autor aj mne to robila antikoncepcia vysadila som ju a neviem si to dať do poriadku... podarilo sa Ti nakoniec niečo nájsť čo uľahčuje tieto problémy?