icon

Ako sa pripraviť na odstránenie maternice?

lucyhatala
22. nov 2025

Ahojte dievčatá, bola som na konci septembra na operácii krčka-nádor a doktor mi povedal,že vyzerali všetko a aj výsledky boli dobre ale odporúča operáciu , na ktorú idem 1.12. Ako dlho trvalo kým ste boli po operácii ok? Ja len čímsi mám už chystatveci na Vianoce .dakujem

biba_18
22. nov 2025

určite nebudeš môcť upratovať a možno ani piecť…

pinkgirl
22. nov 2025

Mám dve kolegyne po hysterektómii. Mesiac po operácii boli mimo. Obe mali rez cez brucho. Jedna bola aj na liečení po operácii. Je to veľký zásah do tela, dopraj si čas na zotavenie.

snowulienka
22. nov 2025

Určite súhlasím s komentármi vyššie. A ešte doplním, že je problém ešte možno dva- tri mesiace po- zohýňať sa, dvíhať zo zeme...aj pri bežných pohyboch zapájaš brušné svalstvo, bez toho, aby si si to uvedomovala... Takže určite nachystať pred, a potom oddychovať a ak nedostaneš od lekára odporúčanie na kúpeľnú liečbu, určite si vypýtať- mamka bola v Lúčkach a chválila to tam.

marci9
22. nov 2025

Trvaj na tom, že chceš urobiť hysterektómiu laparoskopicky. Žiadny rez cez brucho! Bola som na laparoskopickej hysterektómii, v deň operácie brutálne bolesti samozrejme, ale na druhý deň som už chodila, 3 dni po operácii ma pustili z nemocnice domov a po 2 týždňoch som pomaly nevedela, že som na nejakej operácii bola. Ani na liečenie som nešla.

sasa1310
22. nov 2025

@lucyhatala na tvojom mieste by som na prácu pomýšľala až od januára. Bezohľadu na to, ako sa budeš cítiť. Aj sa budeš cítiť zle, samozrejme aj dlhšie. Ale nehrň sa do práce a dopraj si kľud. Držím palce

anonym_068658
22. nov 2025

Záleží od typu operácie. Laparoskopicky, laparotomicky alebo vaginálne, od nálezu, od pomerov v panve, od tvojej citlivosti. Každopádne v skratke by som povedala, že 6 týždňov oddychu je štandard v každom prípade. Píšem ako gynekológ.

elz1920
22. nov 2025

Hlavne by som sa v zime neponáhľala do práce. Aj kvôli bacilonosičom.

Čo sa Vianoc týka, asi by som veľmi zjednodušila menu, doplnila ešte teraz špajzu, mrazničku.
Záleží aj od toho, či ti má kto pomôcť.

lucyhatala
autor
22. nov 2025
@marci9

Trvaj na tom, že chceš urobiť hysterektómiu laparoskopicky. Žiadny rez cez brucho! Bola som na laparoskopickej hysterektómii, v deň operácie brutálne bolesti samozrejme, ale na druhý deň som už chodila, 3 dni po operácii ma pustili z nemocnice domov a po 2 týždňoch som pomaly nevedela, že som na nejakej operácii bola. Ani na liečenie som nešla.

@marci9 ano idem laparo🙂

lucyhatala
autor
22. nov 2025
@sasa1310

@lucyhatala na tvojom mieste by som na prácu pomýšľala až od januára. Bezohľadu na to, ako sa budeš cítiť. Aj sa budeš cítiť zle, samozrejme aj dlhšie. Ale nehrň sa do práce a dopraj si kľud. Držím palce

@sasa1310 no ja mám 3 ročnú a 11 mesačnú doma tak neviem ako budem fungovať

elz1920
22. nov 2025

Uf...
Máš muža, mamu, svokru, sestru ... ?
Dúfam, že ti niekto pomôže.

majaon
22. nov 2025

@lucyhatala
Ahoj,ja som vyše 5 rokov od odstránenia maternice laparkou v TN,neviem si vynachváliť,po zákroku som len prvý, druhý deň mala špinenie, pohybovo úplne v pohode hneď na druhý deň, samozrejme pár dní sa treba šetriť,ale je pravda, že o tie cca dva týždne som nevedela, že nejaká operácia bola 😊 plus teda bonus, že už nemusím odvtedy kupovať vložky 😉