Ako sa u vás prejavuje perimenopauza?
Ahojte! V poslednej dobe sa toto slovo skloňuje dosť často. Týka sa to aj mňa. Zienky, ako sa to u vás prejavuje?
U mňa endometrioza, návaly, smútok, výčitky z ničoho.
Ešte som aj psychiatricky pacient. Ako sa to da zmierniť?
@anonym_autor ui mám skoro všetky príznaky návaly tepla cez deň, v noci len sem tam, problém so spánkom, zhoršilo sa trávenie a vyprázdňovanie, vlasy začali padať a nechty lámať, ms teraz chodí každých ca 40 d keďže užívam inositol inak bez toho každé 2 - 3 m, zvýšená vlhkosť, výkyvy nálady, zadržiavanie vody, brain fog, zábudlivosť, neschopná sa koncentrovať, únava, teraz pribudla bolesť podbruška budem riešiť, bolesti kĺbov a svalov,bolesti hlavy, bùšenie srdca a pribrala som ca 15 kg. Ale začiatkom roka som začala s chudnutím a 7 kg je už dole
Môžeš skúsiť doplnky len nie každej sadne a alebo pomôže. Máme tu aj skupinu menopauza tam si radíme navzájom
Katastrofa, mam 52, menzes pravidelne kazdych 21 dni, prvy den sa nepohnem z domu, krvi ako na zabijacke, bolesti o nieco mensie ako poslednyxh 6 rokov, ale bez tabletiek to nezvladnem. V noci sa tak 3- 4 x prezliekam, mokra ako mys, na hlave par vlasov. Nespavost a psychika o nicom, nervozna, vsetko a vsetci mi idu na nervy...
Ahoj, ja mávam návaly tepla hlavne v noci, ale nie každú noc. Búšenie srdca. Únava.. Poruchy, spánku. Nepribrala som, ale chodím 3x do týždňa plávať, 1x fitko. MS 1x ze 3 mesiace. Mám 46r. Bola som na gynde a dala som si urobiť hormonálny profil....
len prezit? neviem.. dobre jest, cvicit, prechadzky, spanok...
@anonym_0b3fb5 to všetko mam a vylúčila som aj cukor. Ale také že zrazu neznášam chodiť do kina, proste veci, ktoré som mala rada kedysi, tak ma otravujú
@anonym_0b3fb5 to všetko mam a vylúčila som aj cukor. Ale také že zrazu neznášam chodiť do kina, proste veci, ktoré som mala rada kedysi, tak ma otravujú
@anonym_autor na toto asi okrem hormonalnej terapie nic neexistuje :(
Prirastok na vahe a zacina haprovat cyklus, plus suchost a s tym spojena znizena chut na sex
Skuste sarapis soja a magnezium, mm povedal ze ako ho beriem som super mila 😁
U mna strasne vykyvy nalad, niekedy az depky ma chytaju,nervy, spanok zatial v pohode, navaly nemam. Velmi caste bolesti hlavy, klbov, to ma zabija.Cvicim a potom jem tabletky proti bolesti. Aj prsia ma zvyknu boliet. Menzes mam, obcas pride po 30 dnoch, obcas po 17 dnoch, mala som aj po 5 tich dnoch. Takze bez vloziek ani na krok. Mam 52 rokov. Neviem co bude ked budem bez menzesu, ale zatial to tak nevyzera. Ja budem mozno aj do 60tky menstruovat.🤣
U mna strasne vykyvy nalad, niekedy az depky ma chytaju,nervy, spanok zatial v pohode, navaly nemam. Velmi caste bolesti hlavy, klbov, to ma zabija.Cvicim a potom jem tabletky proti bolesti. Aj prsia ma zvyknu boliet. Menzes mam, obcas pride po 30 dnoch, obcas po 17 dnoch, mala som aj po 5 tich dnoch. Takze bez vloziek ani na krok. Mam 52 rokov. Neviem co bude ked budem bez menzesu, ale zatial to tak nevyzera. Ja budem mozno aj do 60tky menstruovat.🤣
@anonym_e574a2 este som zabudla na zabudlivost, nedokazem si poriadne nic zapamatat, nechut k uceniu niecoho noveho. V podstate sa mentalne citim na dochodkynu. Strasne nieco.
Nocne navaly mi presli,libido uplne na nule , bolesti klbov a svalov,posledny rok citlivost zubov a no a teraz bojujem zo zaludkom brrrr ...ovulacia je najhorsia ako som mala ,bolesti aj tyzden v podbrusku ,musim vzdy prikladat teplo a tlaky neskutocne biju do panvy...no masaker...cyklus pravidelny 28.dni ale 2-3dni max a slabe krvacanie..uvidim co dalej ..
ja nervy.. vkuse... vsetko ma otravuje, nechut na sex ale ze uplne zabitá, budím sa kazdú noc o 2, menzes chodil ako hodinky, teraz bud meská aj celý mesiac alebo príde po 2 tyzdnoch, bolesti klbov zatial iba bedrové 😀 a ked idem na dlhú prechádzku a ptom si nedajboze sadnem na gauč, ked vstanem chodím ako robot... ale tie nervy na vsetko strasne... mením sa na monstrum vrcím po vsetkých doma aj v práci... vzdy som bola veselá, milá teraz len somrem ako stará tetka
Jaj mám takú mozgovú hmlu.Už rozmýšlam že asi to neni celkom okej.Nič nové si nezapamätám.Aj slová zabúdam.Neviem sa vyjadrovať.Ludmi s ktorymi rozpravam 1x nezapamätám si ich.Zabudnem na nich ,mená zapamätať to nehrozí.Je to hrozné.Je mi ztoho do plaču.Mala by som isť k dr.
Jaj mám takú mozgovú hmlu.Už rozmýšlam že asi to neni celkom okej.Nič nové si nezapamätám.Aj slová zabúdam.Neviem sa vyjadrovať.Ludmi s ktorymi rozpravam 1x nezapamätám si ich.Zabudnem na nich ,mená zapamätať to nehrozí.Je to hrozné.Je mi ztoho do plaču.Mala by som isť k dr.
@anonym_f07102 mne sa stalo že som mala totálny výpadok. Rozumej naozaj totálny. Bola som v aute na diaľnici a zrazu ako keby bol niekto vypol môj mozog. Nevedela som kto som , kde som a kam idem. Chápeš na diaľnici a mňa chytila taká panika že som si myslela že umrem. Po pár minútach chvála bohu prešlo ale ja som revala. Bola som u neuro, vyšetril ma ( EEG a mrt mozgu ) a nič nenašiel. Ale odvtedy sa to chvála bohu nezopakovalo. Nikomu ten sakra zly pocit neprajem
Inak výpadky pamäti mam aj ja. Muža sa jednu vec spýtam aj 3x po sebe. O libide ani nehovorím…. Kúpila som si ten Shilajit či čo to je… nepomohlo
@anonym_f07102 mne sa stalo že som mala totálny výpadok. Rozumej naozaj totálny. Bola som v aute na diaľnici a zrazu ako keby bol niekto vypol môj mozog. Nevedela som kto som , kde som a kam idem. Chápeš na diaľnici a mňa chytila taká panika že som si myslela že umrem. Po pár minútach chvála bohu prešlo ale ja som revala. Bola som u neuro, vyšetril ma ( EEG a mrt mozgu ) a nič nenašiel. Ale odvtedy sa to chvála bohu nezopakovalo. Nikomu ten sakra zly pocit neprajem
@stellarstar to som ešte nemala, ale bojím sa
@stellarstar to som ešte nemala, ale bojím sa
@anonym_autor dúfam pevne že ani nebudeš mať 🙏
ja nervy.. vkuse... vsetko ma otravuje, nechut na sex ale ze uplne zabitá, budím sa kazdú noc o 2, menzes chodil ako hodinky, teraz bud meská aj celý mesiac alebo príde po 2 tyzdnoch, bolesti klbov zatial iba bedrové 😀 a ked idem na dlhú prechádzku a ptom si nedajboze sadnem na gauč, ked vstanem chodím ako robot... ale tie nervy na vsetko strasne... mením sa na monstrum vrcím po vsetkých doma aj v práci... vzdy som bola veselá, milá teraz len somrem ako stará tetka
@anonym_61f6ba mňa bolia prsia a mam pocit, že mi klesli o 20 cm

len prezit? neviem.. dobre jest, cvicit, prechadzky, spanok...