Ako sa vyhnúť operácii cysty pri PCOS?
Ahojte , od včera behám od doktorov na vyšetrenie.mam taký problém že mám PCOS . Včera som bola u gyn. Znova sa mi spravila cysta na pravom aj ľavom vajecniku .. poslal ma do nemocnici na kontrolné sono ..pozreli sa nato v nemocnici mi povedali len toľko že na ľavej strane sa to môže vstrebať ale na pravo to nevypada tak .. v pondelok mám ist k svojmu gyn a spraví mi onkomarkery a mám byt sledovaná .. bola som už operovana pred rokom na cystu na ľavej strane .. teraz ak bude rast a bude ma bolieť čoraz viac práva tak tiež schvaľujú laparoskopický zákrok .. pýtala som sa aj na tehotenstvo .. bolo mi povedané že otehotnieť neotehotniem mám malé % aby som otehotnela ..možno je to blbosť ale dá sa cysta nejak inak vyliečiť ako to riešiť operáciou ? ..som už zúfalá s toho ..
Netuším, ja som hneď súhlasila s operáciou, načo to oddiaľovať a zhoršovať si stav. Ale to som ja, ja nečakám, ja konám hneď. Cysta išla von, hneď som otehotnela...a tiež mi dávali mizerné šance na otehotnenie, keďže som ani plodné dni nemala...po operácii sa všetko upravilo ..je to na tebe...ale nechápem, bojíš sa operácie?
@earlgrey áno moc keďže pri prvej operácii som mala komplikácie že som musela byt ma jyske ..

Ja mám roky cysty ,3x mi praskli a krv z nich sa mi vyliala do brucha , kde sa mi z toho následne porobili zrasty . Taktiež mi pol vaječníka kvôli tomu zobrali , no po 5rokoch sa mi podarilo prirodzene otehotnieť . Vždy keď som mala cysty tak mi doktorka dala púpalku (tablety) a tie som jedla . Väčšinou sa mi potom už vstrebávali keďže som bola pod dohľadom