Ako schudnúť počas perimenopauzy? Skúsenosti a rady
Ahojte, prosím vás kočky, máte skúsenosti?
Mám 42 rokov a riešim s gynekologičkou, že sa zrejme začal proces menopauzy u mňa. Pár príznakov už aj mám a medzi nimi priberanie. Ani som si to nestihla uvedomiť a 8 kg je hore. A samozrejme ani za svet dole, pritom predtým mi stačilo pár dní behať, nežrať a váha sa vždy pohla dole. Teraz nič.
Máte nejaké tipy? Alebo doplnky? Čo zmeniť? Je mi jasné, že jediné, čo funguje, je deficit, ale funguje to aj v menopauze?
Ďakujem
Tiež mam 42r, začali prvé problémy ako vynechanie menzesu, potom 3tyzdne v kuse, vypadávanie vlasov.
Pijem vellenu.
Ja som zatiaľ nepribrala, teraz pred letom makám viac, po 2m mam -1kg. Predtým by to bolo -4kg, ale pokiaľ to klesá, som spokojná.
Pozri skupinu menopauza.
Ano, priberam, ak si nedavam sakra pozor na stravu. Sakra pozor znamena, ze som vacsinou hladna… ak nechcem pribrat, musim jest iba kusok nad bazalny metabolizmus. Teraz uz viem, ako to myslela mama, ze priberie aj z prechadzky potravinach 🙈
vela spat, v tých istých hodinách ked si vyspata dlhšie nielen občas tak menej často siahaš po sladkom
zabudnut na vytah proste, ja viem noo
ano tak ako si teraz davam pozor na to čo jem nehorazne , proste polka porcie zelenina alebo čalamada, kimči
vypražané tak maximalne vôna
@simsalabim no, ja nejem blbosti, ale tak občas ma prepadnú chute. Tiež ku všetkému niečo zelené tak, aby to zabralo aspoň kus taniera.
Ak ťa to upokojí, ja keď som si tiež nestihla uvedomiť, pribrala som 10kg. Prestala som sladiť kávu a snažím sa po 18:00 nejesť. Za dva mesiace úbytok 0kg. Ale prírastok tiež 0kg. Cítim, že už je to riadne na hrane, ale neviem sa donútiť cvičiť. Som stále unavená, potím sa, menštruujem buď 3týždne v kuse, alebo 4x mesačne, jediné čo dodržiavam je denné váženie, vždy večer si poviem "ach ty mašuro"😄😄😄 (167/78!!!)
Prajem ti pekný víkend.
Držme sa 😘

štítnu máš OK?