icon

Ako schudnutie ovplyvňuje menštruačný cyklus?

eliskarupp
8. júl 2025

ahojte,mate prosim skusenost ze by vam schudnutie uplne rozhadzalo menstruaciu?od marca som schudla 7 kg a posledne 3 mesiace mam MS taku divoku.dovtedy pravidelna ako hodinky a uplne ok,a zrazu meskava aj tyzden alebo pride o tyzden skor, je silnejsia. Tento cyklus dokonca tyzden pred MS mi zacalo uplne slabucke spinenie- jeden den bolo,dalsi nebolo a takto to trvalo az kym nezacala MS-ta trvala 6 dni a spinenie bolo aj par dni po skonceni menstruacia🙈 Zacinam byt z toho uplne nervozna🙈 Uz roky mam diagnostikovane PCOS ale doteraz som nijake problemy s tymto spojene nemala tak neviem ci to moze mat suvis aj s tym,alebo nie🤷‍♀️
na prehliadku som objednana v piatok ale som zvedava na nejake vase skusenosti.
Dakujem🙂

rozculena
8. júl 2025

ja som schudla viacej ako ty a nič mi to s cyklom neurobilo,ale nikdy som nemala žiadne problémy a chodilo to ako hodinky.....

simik22
8. júl 2025

Aj ja som schudla viac, a cyklus sa mi skôr upravil

barju
8. júl 2025

@eliskarupp každé telo má svoju váhu ktorá mu vyhovuje +-par kíl, všetko mimo hranice vníma ako narušenie a môže sa stať že zareaguje na zmenu aj zmenou menštruačného cyklu. Tiež mám PCOS a roky som mávala pravidelnú MS pokiaľ som važila medzi 57-62. Ak som schudla po 57 tak s ani cyklus predĺžil, alebo rovno vynechal. Potreboval živiny na udržanie môjho života, takže odporovať telo v tom aby otehotnelo a živilo ďalšiu bytosť bolo preňho plytvanie zdrojmi.